Tl stopaj mevduatta %15 yerine %20 mi olacak acaba bilgisi olan var mý
Düþüncelerim kimse için yatýrým tavsiyesi deðildir.
Tl stopaj mevduatta %15 yerine %20 mi olacak acaba bilgisi olan var mý
Düþüncelerim kimse için yatýrým tavsiyesi deðildir.
Mehtap haným çok sýð düþünüyorsunuz Paradan para kzanarak insanlara nasýl iþ vereceksinizBugün Türkiyede banka ve yatýrým kuruluþlarýndaki yatýrým enstrümanlarýnýn (döviz,bono,mevduat hisse senedi v.b) toplam parasal büyüklüðünün %92 si %2 deki nüfus kesiminde dönüyor Bu istatistik bilgiyi Bankalar birliði baþkaný söylüyor ve yýllardan beri bu deðiþmiyor Yani ciddi büyüklükteki para 1,5 milyon kiþide dönüyor. bu kiþilerinde büyük çoðunluðu reel yatýrým yapmak istemeden paradan para kazanmak istiyorlar Hükümet döviz ve faizi kontrol ederek gerçek enflasyona göre paradan para kazanmak isteyen kesime aslýnda ceza kesiyor.Bugün iþsizlik azalsýn diyoruz bu 1,5 milyon kiþi reel yatýrým yapmak istemiyorsa eksi reel faiz ile cezalandýrýlýyor Onlarýn paralarýda reel yatýrým yapmak isteyen kiþilere ( ev, fabrika v.b) kredi ile veriliyor.Birden fazla ev almak isteyen kiþi alsýnki ev talebi artsýn ve iþ sahasý açýlsýn Bugün inþaat sektörü ana sektörlerden bir çok sektörü sürüklüyor.benim tavsiyem parasý olan arkadaþlar lütfen reel yatýrýma geçin inanýn gerçek enflasyona göre kazançlý olacak ve paranýz erimeyecektir Hemde ülkemize iþ sahasý kazandýrmýþ olacaksýnýz. Mehtap haným sizde ayný tavsiyede bulunuyorum çünkü sizde +1Milyon sýnýrýný geçen Türkiyedeki 72 bin kiþiden birisiniz yani yüzde 1,5 lik guruptasýnýz dikkat edin paranýz eriyor gerçek enflasyona göre
Geçen uçakta Bulgar vatandaþý ama aþýrý milliyetçi türk oðlu türk bir abi ile tanýþtým. 15 milyon dolar yatýrým yaptým diyor fabrika açmýþ. Vatanýma feda olsun ama bir daha da açarsam namerdim diyor...
Ölçek ekonomisi olamadýðýmýz için üretim montaj vb. Ile para kazanmak son derece zor. Hizmet sektörü olabilir gayrimenkul olabilir ama bunlar fa katma deðerli iþler deðil malesef.
Bir konuda çok spesifik uzmanlýðý olup da o iþi kendi baþýna götürebilecek kiþiler hariç param var diye reel sektöre yatýrým yapan çoðu kiþi batar bu çok net. Insanlar da bunun farkýnda olduðu için kolay kolay girmezler devlet com ciddi destek vermedikçe. Ama evet faizdeki para ölü para bir þekilde formül bulunup bu paralar yatýrýma üretime teknoloji icat etmeye akmalý ama yöntemi parasý olana harca kardeþim demek deðil bence.
Gayrimenkul konusunda ise size katýlmýyorum ihtiyaçtýr ihtiyacý olan alsýn, inþaat sektörü her türlü satar nüfus patlamýþ artýyor. Inþaat sektörü zaten kazansýn ama arsa rantýndan kazananlara garezim var taþ attýn kolun mu yoruldu...
Ev bana göre reel yatýrým falan deðildir.
Bir ülke kalkýnacaksa bilgi, teknoloji ve sanayiye yapýlan yatýrýmlarla kalkýnýr.
Ev yaparak kalkýnma diye bir mantýk yok.
Evle ancak durumu idare edersiniz istihdam saðlarsýnýz bir yere kadar.
Fakat üretim yapýp dünyaya satacak gücünüz yoksa yatýrýmýnýz yoksa eninde sonunda krizlerden döviz sýkýntýlarýndan cari açýklardan kurtulamazsýnýz.
Bu ülkede son 15 yýlda çok sayýda evsiz insan fakir insan ev sahibi yapýldý TOKÝ vs. sayesinde.
Bunun da farkýndayým ve yapanlara da sonsuz teþekkürlerimi sunuyorum ama artýk yeter.
Ýnþaata gaz vererek sonsuza kadar refah içinde yaþayamayýz.
Bu acý gerçeði artýk herkesin kabullenmesi gerekir.
Bana gelince...
Ben ne döviz yatýrýmýný ne mevduatý bir yatýrým aracý olarak görüyorum zaten.
Bana göre mevduat olsa olsa geçici olarak parayý parketme yöntemidir.
Daha fazlasý deðil.
Yani mevduat yapayým ömür boyu bununla gideyim diye bir mantýk olmaz.
Ben temelde borsa yatýrýmcýsýyým.
Þu anda sadece belirli bir süre için mevduatla ilgileniyorum hepsi bu.
Bu arada dolar biraz arttý ya kraþçýlar yine baþlýða gelip yazmaya baþlamýþlar bu moralle
Bunlarýn lakabýný buldum ben.
Karabatak![]()
Yer Ýmleri