Originally Posted by
abartin
Bugun tapu harcina yapilan indirimin son gunu idi. Hukumet tapu harci oranini %4 den %3 indirmisti.
Bugun Ogleden sonra yogun topu islemlerden dolayi sistem kilitlendi. Tapu mudurlugu basvurulari zarzor sisteme isliyorlardi. Islemi onaylananlarda bankalarda harci yatirmadilar.
Bende bu sansizligi yasadim. Pazartesi 1200 TL daha fazla harc yatiracagim.
Bugun Vanin en guzel sitelerinden biri olmaya aday bir sitede is karsiligi alinmis 170 m2 3+1 aldim. Kapali otopark, yesil alan, havuzlar ve cocuk parklari var.
1. Kalite malzeme ve oldukca merkezi bir yer. Giris kat. Yanliz cephe park ve havuzlara bakiyor. Daire Asansor ve bina girisinden uzak...
Cevre duzenlemesi ile birlikte yaklasik 40-50 gun sonra biter. Fiyati 170.000 TL....tahmini aylik Kira gelir: 1300-1500 TL.
Yanliz muttahit ayni katta elindeki daireleri 210-215 bin arasi satiyor.
Yine bir ay once merkezi bir yerde is karsiliginda alinmis 100 m2 2+1 amerikan mutfak, kaliteli malzeme, tapu vs. masraflarla birlikte bana yaklasik 100 Bin TL ye mal olacak ve teslimat tarihi Aralik ayinda bir apartman dairesi almistim. Tahmini kira geliri 900-1000 TL.
Bu hafta ici Baska bir merkezi yerde 90 M2 2+1 amerikan mutfak, kaliteli malzeme, 20-30 gun sonra teslim edilecek bir apartman dairesi daha aldim. Buda is karsiligin alinmis bir daireydi. Tapu ve yapi kullanma izni ile birlikte maliyet 110 Bini bulur. Tahmini kira geliri: 900-1000 TL.
Yanliz ben daireleri kira icin degil al sat icin aldim. Ayrica aldigim dairelerin firma fiyati yaklasik %20 daha yuksek.
Temmuz Ayinda istanbulda 1800-2000 TL kira getirili dairemi 540.000 TL ye satmistim.
Kira carpanina gore Istanbulda konut fiyatlari Van daki konut fiyatlarindan en az iki kat daha pahali sayilir.
Fakat Vandaki muttahitler bu dusuk kar marjina Turkiyede benzeri olmayan bir care bulmuslar. Burda sifir daire teslim edilirken yapi kullanma izni masraflari, ssk masrafi vs gibi giderleri daire sahiplerinden tahsil ediyorlar....Bu harci vermeyenlere kat mulkiyet tapusunu vermiyorlar...Kentsel donusumlu ise yapi kullanma izni harci yoktur.
Yukarida bahsettigim dairelerin fiyatina butun masraflar dahildir.
Yer İmleri