Artan

8,25 10 18:10
15,10 9.98 18:10
175,20 9.98 18:10
11,14 9.97 18:10
263,50 9.97 18:10
Artan Hisseler

Azalan

12,42 -10 18:10
174,90 -9.98 18:10
11.090,00 -9.98 18:10
41,94 -9.96 18:10
336,75 -9.96 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

17.494.899.237,93 18:10
12.002.781.238,46 18:10
8.369.000.909,50 18:10
7.898.029.669,40 18:10
6.371.144.929,11 18:10
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 7975 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
     Alıntı Originally Posted by iki gozum Yazıyı Oku
    Bi yerden başlamak lazım yanlışlar varsa düzeltilir.
    Yaparsan öğrenirsin.(hiç bir şey yapmamaktansa bi şeyler yapmak iyidir)
    Avrupalı anasının karnında doğru yapmayı öğrenmedi sanıyorum.
    Başlanması gereken nokta , daha da fazla dış borç alarak , ülkeyi ithal rüzgar gülleri (siemens) , nükleer reaktörler (rusya) , balistik füzeler (S-400 rusya) ile doldurmak değil.

Başlanması gereken nokta eğitim. Ve bu noktadan başlanmadığı sürece diğer kollardan yürüdüğün her kilometre ülkeyi daha da dışa bağımlı kılıyor ve zarar veriyor. Ve asıl sorunu gizliyor. Yanıltıcı bir ortam oluşturuyor. Altyapımızı güçlüymüş gibi gösteriyor.

Zannediliyor ki biz dış borç alarak modern dünyanın üretim çıktılarını ülkeye ithal edelim ve mutlaka zamanla burada da muadilleri benzerleri üretilebilir hale gelir. Bu bence yanlış. Türkiye'nin altyapısını eğitimini geliştirmeden yapılan her stratejik ürün ithalatı ve iç piyasaya entegrasyonu iç piyasadaki gelişimi baltalayacaktır.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Başlanması gereken nokta , daha da fazla dış borç alarak , ülkeyi ithal rüzgar gülleri (siemens) , nükleer reaktörler (rusya) , balistik füzeler (S-400 rusya) ile doldurmak değil.

Başlanması gereken nokta eğitim. Ve bu noktadan başlanmadığı sürece diğer kollardan yürüdüğün her kilometre ülkeyi daha da dışa bağımlı kılıyor ve zarar veriyor. Ve asıl sorunu gizliyor. Yanıltıcı bir ortam oluşturuyor. Altyapımızı güçlüymüş gibi gösteriyor.

Zannediliyor ki biz dış borç alarak modern dünyanın üretim çıktılarını ülkeye ithal edelim ve mutlaka zamanla burada da muadilleri benzerleri üretilebilir hale gelir. Bu bence yanlış. Türkiye'nin altyapısını eğitimini geliştirmeden yapılan her stratejik ürün ithalatı ve iç piyasaya entegrasyonu iç piyasadaki gelişimi baltalayacaktır.
    Tabi ki sizinki ideal olan ama imkan güncelde böyle. Teknoloji ile birlikte ithal edilen ürüne karşı değilim.
    İthal şartlarına bakmak lazım ödeme nasıl yapılıyor?(örneğin Rusya ile karşılıklı ithalat-ihracat rejimi var).
    Iphone larda böyle ithal olsa iyi olur.(kapat gümrüğünü şartlarını koy-üretim zorunluluğu getir-otomotiv-bilgisayar ve benzer ürünler dahil)

3. Sayın rxpu size saygım var ama son zamanlarda sürekli kendinizle çelişmektesiniz.
    Ben ülkenin sorunları için kökten çözümlerden bahsederken bana hep durumu idare edecek yöntemlerin daha doğru olduğunu anlattınız. Şimdi ise paravan çözümlerin karşısındasınız.
    Yüksek döviz düşük faiz olmalı dediğimde çok net hatırlıyorum Türkiye bunu kaldıramaz yetişmiş elemenüretmek için 30 yıla ihtiyaç var en az demiştiniz.
    Kötü niyetle söylemiyorum inanın ama bence kafanız fena halde karışmış durumda bence

Alıntı Originally Posted by mehtapkarayol Yazıyı Oku
    Türkiye nükleer enerjide çok geç kaldı ve hala da kalmakta.
    Türkiye'ye en az 3 tane nükleer santral acilen lazım.
    Bırakın bu çevrecilik masallarını Allah aşkınıza.
    Green*** gibi örgütler gelişmiş ülkelerin çıkarları için çalışan paravan örgütler.
    Sayın rxpu size saygım var ama son zamanlarda sürekli kendinizle çelişmektesiniz.
    Ben ülkenin sorunları için kökten çözümlerden bahsederken bana hep durumu idare edecek yöntemlerin daha doğru olduğunu anlattınız. Şimdi ise paravan çözümlerin karşısındasınız.
    Yüksek döviz düşük faiz olmalı dediğimde çok net hatırlıyorum Türkiye bunu kaldıramaz yetişmiş elemenüretmek için 30 yıla ihtiyaç var en az demiştiniz.
    Kötü niyetle söylemiyorum inanın ama bence kafanız fena halde karışmış durumda bence
    Nükleer santral kurulmasın demiyorum. Ama kurabiliyorsak kuralım diyorum. Yoksa gelişmiş ülkelerin çıkarları için ellerinde kalan eski teknoloji artığını almayalım diyorum. Gelişmiş ülkelerin ellerindeki eski teknoloji nükleer reaktörleri ülkemize getirmek onların çıkarlarına hizmet eder diyorum.

Ayrıca söylemim hep aynı , şu anki yetişmiş insan profilimiz ile bu mümkün değil. Çelişki nerede?
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin

5. Biliyorsunuz ben yerli üretime ülke zorlansın diye devletin sert tedbirler alması gerektiğini savunan biriyim.
    Lakin sizin dediğiniz şey yani nükleer santral üretebilene kadar nükleer santral sahibi olmayalım demek yerli araba üretene kadar araba kullanmayalım demekle eşdeğer.
    Örnekleri çoğaltırsak bu ülkede hiçbier şey yapamayız sizin mantığınızla.
    Gelişmiş ülkelerin ellerindeki eski teknolojiyi alacağımızı nerden çıkardınız bilmiyorum.
    Japonlar veya Ruslar bize ellerinde hazır yapılmış bir santrali getirip kurmayacaklar herhalde
    Elbette ki son teknoloji ile kurulacak bu santraller.

Nükleer santral kurulmasın demiyorum. Ama kurabiliyorsak kuralım diyorum. Yoksa gelişmiş ülkelerin çıkarları için ellerinde kalan eski teknoloji artığını almayalım diyorum. Gelişmiş ülkelerin ellerindeki eski teknoloji nükleer reaktörleri ülkemize getirmek onların çıkarlarına hizmet eder diyorum.

Ayrıca söylemim hep aynı , şu anki yetişmiş insan profilimiz ile bu mümkün değil. Çelişki nerede?

Biliyorsunuz ben yerli üretime ülke zorlansın diye devletin sert tedbirler alması gerektiğini savunan biriyim.
    Lakin sizin dediğiniz şey yani nükleer santral üretebilene kadar nükleer santral sahibi olmayalım demek yerli araba üretene kadar araba kullanmayalım demekle eşdeğer.
    Örnekleri çoğaltırsak bu ülkede hiçbier şey yapamayız sizin mantığınızla.
    Gelişmiş ülkelerin ellerindeki eski teknolojiyi alacağımızı nerden çıkardınız bilmiyorum.
    Japonlar veya Ruslar bize ellerinde hazır yapılmış bir santrali getirip kurmayacaklar herhalde
    Elbette ki son teknoloji ile kurulacak bu santraller.
    Nükleer santrallerin en yeni teknolojisi hala çok pahalı ve teknolojik olarak buna erişen çok az ülke var. Japonya bu ülkeler arasında değil. Sadece bu nedenle yılların toshiba firması iflas etmiş durumda. Konu biraz teknik burada detaylara girmek istemem. Ama nükleer santral konusunu araba ile karşılaştıramazsınız.

Aslında nükleer santraller de üretim aşaması olarak 1 faz eksikle atom bombası gibidir. Dünyada atom bombasını üretebilen ülkeler vardır. Üretemeyenler vardır. Bazı teknolojiler ve ürünler parasını vererek satın alınamaz, sadece kullanım hakkı satın alınabilir, bu da nükleer santral için uygun bir iş modeli değildir. Konu teknik o yüzden detaya girmek istemiyorum.

Basit örnek olarak uranyum zenginleştirme yapamayan bir ülke nükleer santral kurarsa bu denize komşu olmayan bir ülkenin tersane inşa etmesine benzer.

7. Ben Japonlardaki teknolojiye razıyım
    Etrafımızda biz nükller santral sahibi olalım veya olmayalım zaten bizim için risk oluşturan Ermenistan gibi ülklerin teknolojisinden daha kötü değildir herhalde.
    Hep gözden kaçan veya gözden uzak tutulan konudur bu.
    Yani sanki nükleer santral yapmazsak hiçbir riskimiz yokmuş gibi lanse edilir.
    Komuşulardakiler hesaba katılmaz
    Petrolü doğalgazı vs. olmayan Türkiye gibi bir ülke için nükleer santrallerin olmazsa olmaz olduğu kanatindeyim.

Nükleer santrallerin en yeni teknolojisi hala çok pahalı ve teknolojik olarak buna erişen çok az ülke var. Japonya bu ülkeler arasında değil. Sadece bu nedenle yılların toshiba firması iflas etmiş durumda. Konu biraz teknik burada detaylara girmek istemem. Ama nükleer santral konusunu araba ile karşılaştıramazsınız.

Aslında nükleer santraller de üretim aşaması olarak 1 faz eksikle atom bombası gibidir. Dünyada atom bombasını üretebilen ülkeler vardır. Üretemeyenler vardır. Bazı teknolojiler ve ürünler parasını vererek satın alınamaz, sadece kullanım hakkı satın alınabilir, bu da nükleer santral için uygun bir iş modeli değildir. Konu teknik o yüzden detaya girmek istemiyorum.

Basit örnek olarak uranyum zenginleştirme yapamayan bir ülke nükleer santral kurarsa bu denize komşu olmayan bir ülkenin tersane inşa etmesine benzer.

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •