sarı : endeks, mor : kchol
kchol %4.5 bastılar..mart düşüşünde de kchol abartı düşüşlere imza atmıştı, önceden başlamıştı düşmeye.. adeta bilinçli ve oyun amacıyla düşürmediği kagıtların yerine bunu ekstra düşürüyordu.. nitekim dolar bazında mart dibini bugün aşağı yönlü geçtiler..tl bazlı hala 2 tl civarı marj var.. elbette bu rakamlar sadece senaryo çalışmasında yardımcı rakamlar.. gerçekte ne olacağını geçmişe bakarak göremeyiz.. endeks daha da düşebilir veya çıkabilir.. söyleyebileceğimiz tek şey şu aşamada kchol ciddi biçimde underperform etti endeksi.. %15 civarı yılbaşına göre..
diğer yandan.. karşı bacak arclk froto da düştü, %3.5 ve %1.9 mertebesinde.. ama kchol zararlarını kapatmaya yetmedi.. eğer düşüş devam ederse, sadece TR bazlı olmaz ve dünyada bir panik olursa, bu overperform hisselerin ciddi düşmesini beklerim.. ona göre pozu bozmadan tutuyorum.. mantıken doğru pozlar zaten açarken temkinli açtım..ölçek artışına müsait.. karşı bacaktaki pozları düşüş sürerse uygun volatilite de kademeli kapatacağım.. bu sayede kchol maliyeti otomatik düşecek.. normal pair trade gibi aynı anda aç/kapa yok bu sefer..fazla farklı poz açmıyorum.. bir kaç temel kagıt ve endeks üzerinden ilerleyeceğim..
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
Yer İmleri