Sayfa 100/999 İlkİlk ... 50909899100101102110150200600 ... SonSon
Arama sonucu : 7986 madde; 793 - 800 arası.

Konu: Viop - XXV

1.  Alıntı Originally Posted by akcay Yazıyı Oku
    tradelik değil öyle deme 10 yıldır dolar tutarım...

hemde hiç dokunmadan...

artık dolara değilde böyle daha farklı enstrumanlara yatırım arayışı içindeyim...

bir nevi vioptan gelen parayı korumak maksatlı...

kazandığımı tl olarak tutamayacağıma göre mutlaka bir enstruman bulmalıyım...
    Tamamen aynı nedenlerle eurobond olayını öğrenmek istiyorum ama bir türlü vakit ayıramadım. Galiba hem paran euro olarak kalıyor hem de faiz alıyorsun. Ama çok karışık tipleri hesaplamaları falan var.mış Kirli fiyat, temiz fiyat, vadesi falan filan...

ucuza birtek banka var hisse olarak

o da göreceli ucuz

daha ucuzu poh var.

3. size bişey diyeyimmi bu altında 2011 yılında ne yaşandıysa aynısı yaşanırsa şaşırmayın.

sarı : endeks, mor : kchol

kchol %4.5 bastılar..mart düşüşünde de kchol abartı düşüşlere imza atmıştı, önceden başlamıştı düşmeye.. adeta bilinçli ve oyun amacıyla düşürmediği kagıtların yerine bunu ekstra düşürüyordu.. nitekim dolar bazında mart dibini bugün aşağı yönlü geçtiler..tl bazlı hala 2 tl civarı marj var.. elbette bu rakamlar sadece senaryo çalışmasında yardımcı rakamlar.. gerçekte ne olacağını geçmişe bakarak göremeyiz.. endeks daha da düşebilir veya çıkabilir.. söyleyebileceğimiz tek şey şu aşamada kchol ciddi biçimde underperform etti endeksi.. %15 civarı yılbaşına göre..

diğer yandan.. karşı bacak arclk froto da düştü, %3.5 ve %1.9 mertebesinde.. ama kchol zararlarını kapatmaya yetmedi.. eğer düşüş devam ederse, sadece TR bazlı olmaz ve dünyada bir panik olursa, bu overperform hisselerin ciddi düşmesini beklerim.. ona göre pozu bozmadan tutuyorum.. mantıken doğru pozlar zaten açarken temkinli açtım..ölçek artışına müsait.. karşı bacaktaki pozları düşüş sürerse uygun volatilite de kademeli kapatacağım.. bu sayede kchol maliyeti otomatik düşecek.. normal pair trade gibi aynı anda aç/kapa yok bu sefer..fazla farklı poz açmıyorum.. bir kaç temel kagıt ve endeks üzerinden ilerleyeceğim..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

Koç holding bugun qnb tarafından satıldı. Fiyatlar underperform değil bence. İnsanlar için en büyük korku belirsizliktir. Koç holding de tr nin en büyük holdingi olduğuna göre Türkiye nin belirsizliği en cok kchola yansır. Yabancıların fiyatlama stratejilerine cok uygun. Zararına bile satış yaparlar.

Alıntı Originally Posted by ssregitoss Yazıyı Oku
    Koç holding bugun qnb tarafından satıldı. Fiyatlar underperform değil bence. İnsanlar için en büyük korku belirsizliktir. Koç holding de tr nin en büyük holdingi olduğuna göre Türkiye nin belirsizliği en cok kchola yansır. Yabancıların fiyatlama stratejilerine cok uygun. Zararına bile satış yaparlar.
    evet doğru bir bakış açısı.. sadece kchol pozu açılırsa risk daha büyük.. ayrıca riski bilerek poz açmak lazım..hiç bir dengeleyici unsur (az veya çok) yoksa risk daha da büyük.. market risk almadan açmak lazım mümkünse.. ben öyle yapmaya çalışıyorum..hisse bazlı zarar olabilir ama market çöküşüne (crash) yakalanmamak lazım..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

7.  Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    ucuza ne kaldı

bist dışıda olur

söyleyin alayım??

hangisi

altın

dolar

gümüş

oto

emlak

dana

gübre