Kolpacı hc diyorsun ki! Beni bir tek sen anladın, sende yanlış anladın..
Tarık hc yı başta bende öyle anladım, bende yanlış anladım. 😊 aslında kötülemiyor, kötüyü zaten görüyoruz epeydir.
Ama bu şirkete californiyalardan, wasingtonlardan da muhasebeciler gelse Petkim’in muhasebesinin departmanına işin içinden çıkamaz! Bunun arazisi taşı toprağı hiç mi enflasyonlaştırılmaz. Hani bunun starı hiç mi temettü vermez. Niye varlar demezler mi adama.
Gelgörelim ki yıllardır bırak fifty centi görmediği cent mi kalmış asağısında bile. Çok iyi bilanço geldiğinde Grafiğe bakınca buna muhasebeci olmaya gerek yok aslında. Ytd
Son zamanlarda buradaki üye sayısını 10 altında görmedim girdiğim esnalarda tabi. Bazen 15-25 aralığında seyrediyor. Ytd
Son süreçlerde aracı kurumlarin fiyatları revize etmese, piyasanın oluşturduğu baskı ve bilanço beklentisinin yine piyasa tarafından baskıya yönlendirmesi tabi nereye kadar süreceğini bilmemek bir yana. Makastaki ilk çeyrek toparlanması kalıcı olması dileğiyle bekliyoruz. Tabi sadece bu değil.. ytd
Ocakta ayında artan Türkiye PP ve PE piyasalarında Şubat ayındaki artış taleple uyumlu olacak mı?
İthal poliolefin fiyatları, azalan arzın etkisiyle Şubat ayına doğru artışlarını sürdürmüş gibi görünüyor ve yeni sevkiyatlar için teklifler Ocak seviyelerinden daha fazla artış olduğunu gösteriyor. Düzenli tedarikçilerden gelen sınırlı ithalat hacimleri güçlü hissiyatı desteklese de, satın alma iştahının yükseliş momentumuyla aynı hızda ilerleyip ilerlemeyeceği konusunda sorular devam ediyormuş!
Ytd
İstatistikler: Türkiye'nin toplam polimer ithalatı 2024'te beş yıllık büyümeyi durdurmuş.
ChemOrbis Stats Wizard PRO'dan alınan veriler, Türkiye'nin kümülatif polimer ithalatının 2023 rekorunun gerisinde kaldığını ortaya koydu. Genel hacim, bir önceki yıl rekor kıran 6,3 milyon tona ulaştıktan sonra 2024'te 6 milyon ton eşiğinin biraz altına düştü. Bu aynı zamanda 2019'dan beri devam eden uzun bir yükseliş trendinin de sonunu işaret ediyordu. Bu arada, Suudi Arabistan ve ABD geçen yıl Türkiye'nin tedarikçileri arasında zirve için kıyasıya bir rekabetle karşı karşıya kaldı, onları Güney Kore, Rusya ve Mısır izledi.
Ytd
PP fiyatları daha da tırmanıyor, LDPE Avrupa'da ilgi odağı oluyormuş.
Bölgesel poliolefin pazarlarındaki artış hızı Şubat ayı ilerledikçe hızlanmaya hazır, taze satış fikirleri olefinlerdeki artışlardan daha büyük artışları gösteriyor. Monomer yerleşimlerindeki € 52,50/tonluk artışın ardından tedarikçiler, marj artırma hedefleriyle yönlendirilen € 100-150/tona kadar daha büyük artışlar için baskı yapıyor. Ancak türev pazarlarındaki devam eden durgunluk göz önüne alındığında, alıcıların bu artışları absorbe edip edemeyeceği sorusu hala önemli.
Ytd
Ha nafta etilen makası haricinde diğer kollarda toparlanma ilk çeyrek açısından önemli olacak.
Ayrıca Trump yaptırımları vergiler vs umarım bazı sektörler içerisinde petrokimya tarafı açısından ve özellikle emtianında sanayi açısındanda olumlu yansımalarını umarım görürüz. Aromatikler veya platts endeks kısmı içinde. Ytd
Yer İmleri