Originally Posted by
jebaha
Değerli arkadaşım,
Sana kendi hikayemi anlatayım;
2 yıl önce malum olaylarda bu hisse 1 lere düştü, 2 lerden girdim ben araba alacam diye 3,70 lerden çıktım sonra hisse 6’yı devirdi. Araba yerine 2 araba alabilirdim kalsaydım, neyse sonra yine para geçti elime girdim 7’lerden 8’i geçti 10’u geçecek diye bağlandık hopp verdiler aşağı 5’e kadar. Sinir stres herşey var döviz mevduat almış başını gitmiş param yarıya düşmüş durumdaydı. Sonra bir dalga geldi hop 8’e dayandı yine uyuştuk ancak 6,8 den çıktık. Dayanamayıp 6,10 dan kısmi bir daha girdim hop 5,2x ler şimdi de 5,6xlerde.
Bu arada 6,8den bozduum mallarla dedim bu sefer aselsan thy ve kardemire de böleyim, ben girdim hepsi %10 dan fazla eridi bir haftada. Anladım ki bizim borsadaki sağlam kağıt sayısı bir elin beş parmağını geçmez sanma ki diğer bist30 kağıtları kaya gibi hepsi kozaa kadar olmasa da fırıldak.
Kozaada bildiğim tek şey maliyet yukardaysa zaman kaybediyorsun hisse 6 ayda 1 loopunu tamamlıyor eminim ki yine 8’lere çıkacak ama zaman geçtikçe insan stres oluyor. Eğer paraya ihtiyacın yoksa zararına sakın çıkma başka kağıtlardan kazanırım deme çok çok çok zor, kumarhane olmuş her yer.
Benim şu 2 yılda gözlemlediğim şey bu mahkemenin yakın zamanda bitme ihtimali yok. Zaten öle bir duruma yaklaşırsak 15-20 TL arasında seyrederiz kendimizi mahkeme bitecek diye kandırmayalım. Bu hissedeki oyuncular büyük 300-400 milyon TL ile kaldırıp operasyon yapıyorlar. Geçen giren arrow zarar etti ama bu sefer giren grup karda, gerçek yabancıysa dolar bazlı da karda. Belki seçim sonrası kurda hareketlenme bekleyen gerçek yabancılar hazır kur stabilken mahkemeden de bir bok çıkmayınca dolar bazlı karımı alıp gideyim demiş te olabilir.
Karaktersiz-omurgasız hisse ama çok hareketli bağımlılık yapıyor çıktığı yere elbet geri geliyor, 5-6,50 arasında 2-3 ay gidip gelecek belki ama yine bir grup dalacak bekle fırsat buldukça maliyet düşür ama sakın hisse uzaya çıkacak afyonunu yeme sahiplik çözülmeden hep operasyon yiyecek bu hisse.
Yer İmleri