Sayfa 1017/1527 İlkİlk ... 175179179671007101510161017101810191027106711171517 ... SonSon
Arama sonucu : 12209 madde; 8,129 - 8,136 arası.

Konu: Ortaya Karışık

Alıntı Originally Posted by jayjee Yazıyı Oku
    Arkadaşlar özellikle hürol hocam ve deniz hocam özellikle kozaa ortalamam 7.50lerde. Sizce ortalama düşürmek için bütün nakitimi gömmelimiyim sizce burada. Ya da nasıl bir yol izlemeliyim sizce ?

Bu hisse belli bir aralıkta 2018 defalarca gitti geldi, Tekniğe tam uymaz, formasyonları genelde belirsizdir, fibonaccileri yukarı giderken aşar, aşağı inerken durmaz kırar, o sebeple kolay kolay kimse de ne tepe seviyeleri yakalayabilir, ne en dipleri....Yakalayan şansa yakalar...kişisel bazlı takip de üst düzeydedir...(Anlayabilen bunu rahat anlar..!! ) .....Bu süreçte başlayacak olan yeni yükseliş formasyonu 2019 un ilk yükseliş formasyonu olacaktır...2018 den gelen çizgileri gözettiğimizde, sizin rakama kadar önünde oldukça fazla direnç de var....Bu noktadan aşağı salıp, 4,30 a kadar indirse bile niye bunu yaptı diye sorgulanamayacak bir hisse...Adamlar kendi platformunu tamamen sanki trene binen ve inen yolculara göre ayarlamış gibi de bir hava var...O sebeple tepe ve dipler çok da önemli değil, biraz ortalı vadeli düşünüp, belli bir dalgalanmayı yakalamak bile bence yeterli....Yeter ki KY olarak bizler belli noktalarda nakite geçmeyi ve nakitte günlerce, belki de haftalarca bekleme psikolojisine erişebilelim...Borsada şanslar hiç bitmez, ayrıca sadece Kozalaklarda yok...500 civarında hisse her an farklı formasyondalar....Hisselerin beklentileri de aynı kalmaz , hızla değişir, bazen öyle bir an gelir, gerçekten yükselme ihtimali çok güçlü olan bir hisseye o an girmek isterseniz, ama elinizde nakit yoktur, elinizdeki hissenin, maliyetinize yükselmesini bekler durumda yakalanmış olursunuz....Özetle, gözetilmesi ve dikkat edilmesi gereken bir çok denge unsuru vardır...her şey kişilerin doğuştan gelen psikolojisiyle sınırlıdır, onun dışına çıkmak da borsada çok çok zordur...

2.  Alıntı Originally Posted by jebaha Yazıyı Oku
    Dostum akıl vermek haddime değil üstadlar değerli görüşlerini söyleyecektir lakin üstadların 5,9x üzerindeki kapanışı 6,5x kanalına sokar yorumlarını okuduk hep.

Buralardan girilmez gibi henüz yön oturmadı deli dana gibi sallanıyor hisse bu seviyeler tabiri caizse *** rakamlar bıçak sırtı. 5 civarı 5,20’lerde belkim girilir, 5,9x’leri aşarsa orda da girilir gibi görünüyor, onun üstü de 6,5x.

Ama tüm nakitinle yine girme, artınca insan hayıflanıyor lan keşke biraz daha alsaydım diye ama düşerken nakdin kalmayıp hisseye gömülünce daha acı oluyor.
    İşte hocam öyle lanet birşey ki iki ucu b... değnek. Hissenin dibi var mı yok. Nereye kadar iner diye insan ufak da olsa real bir düşünceye sahip olamıyor gerçekten. Yani bu hisse ne trend ne teknik dinliyor maalesef. Zaten böyle bir kağıt nasıl bist30 kağıdı oluyor onu da aklım almıyor. Yükseliş formasyonuna girerse buralardan girmediğim için hayıflanacağım. Tam tersi için üzüleceğim. Ve bu kağıtta 2 türlü durumda sanki tamamen şans gibi. Serseri mayın gibi bir hisse maalesef. Ne yapacağım konusunda hiçbir fikrim yok gerçekten. Ve 7.6 lara kadar oldukça fazla direnç var. Daha yeni çıkılan bu kağıda yabancılar kısa sürede de girmez gibi haliyle. Yada belki de 2019 yılı kozaa kağıdı aşağılarda kalacak galiba. Yani hiçbir şeyr insanın fikri olmuyor maalesef.

3.  Alıntı Originally Posted by loruhlano Yazıyı Oku

Bu hisse belli bir aralıkta 2018 defalarca gitti geldi, Tekniğe tam uymaz, formasyonları genelde belirsizdir, fibonaccileri yukarı giderken aşar, aşağı inerken durmaz kırar, o sebeple kolay kolay kimse de ne tepe seviyeleri yakalayabilir, ne en dipleri....Yakalayan şansa yakalar...kişisel bazlı takip de üst düzeydedir...(Anlayabilen bunu rahat anlar..!! ) .....Bu süreçte başlayacak olan yeni yükseliş formasyonu 2019 un ilk yükseliş formasyonu olacaktır...2018 den gelen çizgileri gözettiğimizde, sizin rakama kadar önünde oldukça fazla direnç de var....Bu noktadan aşağı salıp, 4,30 a kadar indirse bile niye bunu yaptı diye sorgulanamayacak bir hisse...Adamlar kendi platformunu tamamen sanki trene binen ve inen yolculara göre ayarlamış gibi de bir hava var...O sebeple tepe ve dipler çok da önemli değil, biraz ortalı vadeli düşünüp, belli bir dalgalanmayı yakalamak bile bence yeterli....Yeter ki KY olarak bizler belli noktalarda nakite geçmeyi ve nakitte günlerce, belki de haftalarca bekleme psikolojisine erişebilelim...Borsada şanslar hiç bitmez, ayrıca sadece Kozalaklarda yok...500 civarında hisse her an farklı formasyondalar....Hisselerin beklentileri de aynı kalmaz , hızla değişir, bazen öyle bir an gelir, gerçekten yükselme ihtimali çok güçlü olan bir hisseye o an girmek isterseniz, ama elinizde nakit yoktur, elinizdeki hissenin, maliyetinize yükselmesini bekler durumda yakalanmış olursunuz....Özetle, gözetilmesi ve dikkat edilmesi gereken bir çok denge unsuru vardır...her şey kişilerin doğuştan gelen psikolojisiyle sınırlıdır, onun dışına çıkmak da borsada çok çok zordur...
    Yukarıda da yazdım zaten. Ama son cümleleriniz gerçekten herşeyi özetliyor. Gözetlenmesi gereken bir çok denge unsuru var ve bu insanın psikolojik sınırlarıyla alakalıdır. Fakat bu hissede orta vadede beklerim bu problem değil kapatırım ekranı hergün bakma külfetinden de kurtulurum. Problem şu ki kozaa buna uygun bir hisse değilki ilerde değerlenecek at arkana bakma diyeyim. Daha önceleri de söylediğim gibi bir masa 4 sandalye gibi hisse maşallah. Dibini göremiyorum. 4ler mi 2 ler mi artık bilemiyorum gerçekten. Bunun yanında bir bakmışız 8.7 yada iki basamaklı fiyatlamalar. Ama işte hisse teknik ya da trend dinlemiyor. En kötüsü de bu maalesef. Ee bir de sahiplik sorunu var. 12 mart taki mahkemeden de birşey çıkmayacsk zaten. Beklenti de artık 0. O yüzden bu sefer hissede fiyatlanacak bir durum da yok. Birkaç gindğr de 5.62 ye takılmış gidiyor. Yani ne olacak nasıl bir yol izleyelim en ufak bir fikrim yok.

4. Hocam günlük para giriş çıkışlarını atabilir misiniz? Saygılar

5. 7.11 deki maliyetimi düşürmek için dün 5.62 den bir dalış yaptım tamda yerinden girdim kiramadı gitti ben aldım ya

Son 4 gün toplamı Aktif ve Pasif işlem analizleri:

7.  Alıntı Originally Posted by jayjee Yazıyı Oku
    İşte hocam öyle lanet birşey ki iki ucu b... değnek. Hissenin dibi var mı yok. Nereye kadar iner diye insan ufak da olsa real bir düşünceye sahip olamıyor gerçekten. Yani bu hisse ne trend ne teknik dinliyor maalesef. Zaten böyle bir kağıt nasıl bist30 kağıdı oluyor onu da aklım almıyor. Yükseliş formasyonuna girerse buralardan girmediğim için hayıflanacağım. Tam tersi için üzüleceğim. Ve bu kağıtta 2 türlü durumda sanki tamamen şans gibi. Serseri mayın gibi bir hisse maalesef. Ne yapacağım konusunda hiçbir fikrim yok gerçekten. Ve 7.6 lara kadar oldukça fazla direnç var. Daha yeni çıkılan bu kağıda yabancılar kısa sürede de girmez gibi haliyle. Yada belki de 2019 yılı kozaa kağıdı aşağılarda kalacak galiba. Yani hiçbir şeyr insanın fikri olmuyor maalesef.

Değerli arkadaşım,

Sana kendi hikayemi anlatayım;

2 yıl önce malum olaylarda bu hisse 1 lere düştü, 2 lerden girdim ben araba alacam diye 3,70 lerden çıktım sonra hisse 6’yı devirdi. Araba yerine 2 araba alabilirdim kalsaydım, neyse sonra yine para geçti elime girdim 7’lerden 8’i geçti 10’u geçecek diye bağlandık hopp verdiler aşağı 5’e kadar. Sinir stres herşey var döviz mevduat almış başını gitmiş param yarıya düşmüş durumdaydı. Sonra bir dalga geldi hop 8’e dayandı yine uyuştuk ancak 6,8 den çıktık. Dayanamayıp 6,10 dan kısmi bir daha girdim hop 5,2x ler şimdi de 5,6xlerde.

Bu arada 6,8den bozduum mallarla dedim bu sefer aselsan thy ve kardemire de böleyim, ben girdim hepsi %10 dan fazla eridi bir haftada. Anladım ki bizim borsadaki sağlam kağıt sayısı bir elin beş parmağını geçmez sanma ki diğer bist30 kağıtları kaya gibi hepsi kozaa kadar olmasa da fırıldak.

Kozaada bildiğim tek şey maliyet yukardaysa zaman kaybediyorsun hisse 6 ayda 1 loopunu tamamlıyor eminim ki yine 8’lere çıkacak ama zaman geçtikçe insan stres oluyor. Eğer paraya ihtiyacın yoksa zararına sakın çıkma başka kağıtlardan kazanırım deme çok çok çok zor, kumarhane olmuş her yer.

Benim şu 2 yılda gözlemlediğim şey bu mahkemenin yakın zamanda bitme ihtimali yok. Zaten öle bir duruma yaklaşırsak 15-20 TL arasında seyrederiz kendimizi mahkeme bitecek diye kandırmayalım. Bu hissedeki oyuncular büyük 300-400 milyon TL ile kaldırıp operasyon yapıyorlar. Geçen giren arrow zarar etti ama bu sefer giren grup karda, gerçek yabancıysa dolar bazlı da karda. Belki seçim sonrası kurda hareketlenme bekleyen gerçek yabancılar hazır kur stabilken mahkemeden de bir bok çıkmayınca dolar bazlı karımı alıp gideyim demiş te olabilir.

Karaktersiz-omurgasız hisse ama çok hareketli bağımlılık yapıyor çıktığı yere elbet geri geliyor, 5-6,50 arasında 2-3 ay gidip gelecek belki ama yine bir grup dalacak bekle fırsat buldukça maliyet düşür ama sakın hisse uzaya çıkacak afyonunu yeme sahiplik çözülmeden hep operasyon yiyecek bu hisse.

8. Tüpraş bu yıl da güzel temettü verme kararı almış .hisse başı 12.83 TL .Biz de görür muyuz temettü falan fistan hayaller?

SM-N9000Q cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 1017/1527 İlkİlk ... 175179179671007101510161017101810191027106711171517 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •