Sayfa 102/285 İlkİlk ... 25292100101102103104112152202 ... SonSon
Arama sonucu : 2279 madde; 809 - 816 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

1.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Barclay yapma ya, 3 ay sonra bu savaş 3. yılını dolduracak. 1. dünya savaşı 4 yıl sürmüştü, 2. dünya savaşı ise 5.5 yıl. Ukraynadaki savaş gereğinden çok uzun sürdü. Doğal ömrü 1 veya bilemedin 2 yıl olmalıydı. Bu savaşın bir şekilde sona erdirilmesi gerekiyor, Trump, Putin, Zelenski, AB ülke hükümetleri hatta RTE bunun bilincinde. Her 2 ülke de kaynaklarını tüketti, mecalleri kalmadı.
    Inş biter diyelim senin dediğin gibi TH ne diyelim , beraber Odessa yaparız seninle yenge izin verirse gençleşiriz biraz

2. İSATR ve İSKUR hisselerinin kapanışlarına hep göz atarım. Adamlar aylardan beri tek lot bile satamıyorlar bu ikisinde. Her gün karanlık odada tabandan satış verip duruyorlar ama tek 1 lot bile alıcı çıkmıyor. Bunların fiyatı çok kısa zamanda 10 katına çıktı. Muhtemelen de koordineli bir çıkış yaşandı yani bir kaç kişi bir araya gelerek kendi aralarında al-sat yaptılar ve fiyatı 10 katına çıkarttılar. Şimdi de maliyetlerinin 10 katından, %900 kar ile bu malları millete kakalamak istiyorlar ama tek 1 lotluk alıcı bile gelmiyor. Taban fiyattan alıcı gelmeyince satış fiyatını düşüremiyorlar. Her gün ayni taban fiyatından satış girip duruyorlar.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

3.  Alıntı Originally Posted by Barkley Yazıyı Oku
    Inş biter diyelim senin dediğin gibi TH ne diyelim , beraber Odessa yaparız seninle yenge izin verirse gençleşiriz biraz
    Valla yenge doğu Karadenizlidir ve aşırı kıskanç, öyle bi şey yaptığını görürsem keserim diyor, ben de tırsıyorum. Aslında hiç de fena olmaz hani.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

4.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Valla yenge doğu Karadenizlidir ve aşırı kıskanç, öyle bi şey yaptığını görürsem keserim diyor, ben de tırsıyorum. Aslında hiç de fena olmaz hani.
    Benim gibi müzeleri gezin, çok güzel handycraft ürünleri var, sergilendikleri magazalara gidin, çernobilde radyasyona doyun.

5.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Barclay yapma ya, 3 ay sonra bu savaş 3. yılını dolduracak. 1. dünya savaşı 4 yıl sürmüştü, 2. dünya savaşı ise 5.5 yıl. Ukraynadaki savaş gereğinden çok uzun sürdü. Doğal ömrü 1 veya bilemedin 2 yıl olmalıydı. Bu savaşın bir şekilde sona erdirilmesi gerekiyor, Trump, Putin, Zelenski, AB ülke hükümetleri hatta RTE bunun bilincinde. Her 2 ülke de kaynaklarını tüketti, mecalleri kalmadı.
    Bence de mecalleri kalmadı. Rusya nüfusu tepetaklak azalan bir yerdi. 500bin kayıptan bahsediliyor, hem de genç doğal olarak. Kırım gibi olacak zannetti ama hesaplar tutmadı. 1930 ların Almanyası gibi nüfus artar sürekli sığmazsın ülkeye o zaman belki genişlemeye çalışırsın ama Rusyanınki bu sefer olmadı.

6. Borsa yeni yılda epey bir pozitif olabilir diye düşünüyorum. En son KKM kararları ile KKM den hızlı çıkış, PPF lerde park etmiş yüksek miktarlı para faizlerin epey bir düşmesiyle , bunlar gidecek yer arayacaklardır. Yabancı gelmeden çok aşırı yükselmesi zor ama onlarda en azından tahvillerde ralli beklendiğini raporluyorlarmış. Bir de ECB faizleri düşürecekmiş hızlı.
    Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

7. [QUOTE=ninel_dlv;6950469] En son KKM kararları ile KKM den hızlı çıkış, PPF lerde park etmiş yüksek miktarlı para faizlerin epey bir düşmesiyle , bunlar gidecek yer arayacaklardır.

Ben türkiye'de böyle birşeyin olmasına bugunun koşullarında ihtimal dahi vermiyorum(faizlerin epey düşmesine yani) , faizlerde enflasyonun düşüşü oraninda pozitif reel faiz de kalmak sartiyle indirim yapilabilir ama artik öyle önden yüklemeli faiz indirimleri falan geçmişte kaldı bu yüzden faizlerin epey düşmesi gibi bir senaryo bana göre imkansız , zaten yapilirsa bu bir harakiri olur usd fırlar enflasyon yine yukselise gecer tl de yine develüasyon gerçekleşir sonrasında tiyatro başlar Mehmet Şimşek kovulur 1 gecede Naci ağbal geri gelir kararname ile baştan başlarız faiz arttirmaya

8. 2025 sonu %30 faiz olması beklentisi varmış diye dinledim yabancılarda. %50 'den %30 ' indirmek epey bir indirmek gibi . Yaparlarsa ne olur görmek gerek.

Sayfa 102/285 İlkİlk ... 25292100101102103104112152202 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •