Sayfa 1048/2514 İlkİlk ... 4854894899810381046104710481049105010581098114815482048 ... SonSon
Arama sonucu : 20107 madde; 8,377 - 8,384 arası.

Konu: ...:::vobelıt:::...

Alıntı Originally Posted by metin68 Yazıyı Oku
    Sayın hocam bir gün sonra da çözüm değil şöyleki dün açtım 1.200.000 TL bu gün 11 de kur açıklandı 12,50 ve sonra bir haber geldi örneğin saat 14:00 de merkez bankası faiz arttırdı kur 11 lere geriledi bu durumda vatandaş hesabını kapattığında 12 den dahi kapatsa 1.200.000 TL alabilir oysa kur 11 TL ise 100.000 TL karlı işlem yapabilir. Biraz aceleye gelmiş bir ürün sanırım. Ya da hesap kapatmalarda anlık kurlar kullanılsa daha iyi olurdu sanki. Teşekkürler
    Anlık kura göre yapılan hesaplamaların takibi ve denetlenmesi zor.En makulu,yazdığım gibi,"hesapları kapatmak ya da para çekmek için,taleplerin saat 09-11 arası iletilmesi,ödemelerin ve hesapların kapatılmasının 11-17 arasında yapılacağı ilan edilmesi" olabilir..

2.  Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    Hazine'nin söylediği şu ,sen 100 bin doları tl ye çevirdin döviz kuru 12 üzerinden 1.2 milyon tl lik hesap açtın ,vade sonunu beklemedin,ertesi gün hesabı kapattın,döviz kuru 11'e düşmüşse ben sana yine 100 bin dolar, 1100/1.1=100 bin dolar karşılığı ,TL ,1.1 milyon TL vereceğim şeklinde.

NOT:Uygulamadaki tereddütleri gidermek için;Bankalarda hesapları kapatmak ya da para çekmek için,taleplerin saat 09-11 arası iletilmesi,ödemelerin ve hesapların kapatılmasının 11-17 arasında yapılacağı ilan edilebilir
    Hocam bu uygulamalarla ne kadar dth çözülür emin değilim. Zaten bu sisteme geçildiği açıklaması da çok unfair şekilde yapıldı. Yani Türkiye piyasalarının kapalı olduğu saatte yapıldı. O saatlerde derinlik yok, satış yapmak isteyenin karşısında alıcı yok, sadece bankaların yazılımlarına satış yapabilirdin. Öte tarafta vadeli taraf zaten kapalıydı vadeli tarafta 1.5 milyar TL gibi margin call oldu. Tüm teminatı artı margin call u düşünürsen 2 milyar TL gibi kabaca bir rakam döviz kontratlarından dolayı el değiştirdi. Piyasa açıkken taban limiti %80 e çıkarıldı vs vs.
    Tabi bu dediklerimiz iyi işleyen piyasalarda olmayacak işler ama bizde oldu. Sanırım cumadan beri piyasalardaki volatilite nedeniyle intiharın eşiğine gelmiş çok kişi olmuştur
    Özel sektör tarafında 2022 bütçeleri tamamen çok değişkenli bilinmez duruma geldi. Kim neye göre satınalma, satış, üretim bütçesi yapacak belli değil. Tuik tarafından sunulan veri setine güven sıfır. Beyaz yakalı personeline buna göre zam yapsan mavi yaka %50 aldı vs vs
    Tüm bunlar olurken cds 600 olmaz mı olur tabi...
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

3.  Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    hocam bu uygulamalarla ne kadar dth çözülür emin değilim. Zaten bu sisteme geçildiği açıklaması da çok unfair şekilde yapıldı. Yani türkiye piyasalarının kapalı olduğu saatte yapıldı. O saatlerde derinlik yok, satış yapmak isteyenin karşısında alıcı yok, sadece bankaların yazılımlarına satış yapabilirdin. öte tarafta vadeli taraf zaten kapalıydı vadeli tarafta 1.5 milyar tl gibi margin call oldu. Tüm teminatı artı margin call u düşünürsen 2 milyar tl gibi kabaca bir rakam döviz kontratlarından dolayı el değiştirdi. Piyasa açıkken taban limiti %80 e çıkarıldı vs vs.
    Tabi bu dediklerimiz iyi işleyen piyasalarda olmayacak işler ama bizde oldu. Sanırım cumadan beri piyasalardaki volatilite nedeniyle intiharın eşiğine gelmiş çok kişi olmuştur
    özel sektör tarafında 2022 bütçeleri tamamen çok değişkenli bilinmez duruma geldi. Kim neye göre satınalma, satış, üretim bütçesi yapacak belli değil. Tuik tarafından sunulan veri setine güven sıfır. Beyaz yakalı personeline buna göre zam yapsan mavi yaka %50 aldı vs vs
    tüm bunlar olurken cds 600 olmaz mı olur tabi...
    cuma günü dolar long açıp pazartesi sabahı tüm sermayeyi sıfırlayıp üste para vermek zorunda kalan portföyler oldu. Hem portföy kapatıldı hem de üste para istendi maalesef eğer portföy sahibi tüm parası ise sepet yapmamışsa battı demektir
    Batık ayıyım poz açacak halim yok

Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    Hocam bu uygulamalarla ne kadar dth çözülür emin değilim. Zaten bu sisteme geçildiği açıklaması da çok unfair şekilde yapıldı. Yani Türkiye piyasalarının kapalı olduğu saatte yapıldı. O saatlerde derinlik yok, satış yapmak isteyenin karşısında alıcı yok, sadece bankaların yazılımlarına satış yapabilirdin. Öte tarafta vadeli taraf zaten kapalıydı vadeli tarafta 1.5 milyar TL gibi margin call oldu. Tüm teminatı artı margin call u düşünürsen 2 milyar TL gibi kabaca bir rakam döviz kontratlarından dolayı el değiştirdi. Piyasa açıkken taban limiti %80 e çıkarıldı vs vs.
    Özel sektör tarafında 2022 bütçeleri tamamen çok değişkenli bilinmez duruma geldi. Kim neye göre satınalma, satış, üretim bütçesi yapacak belli değil. Tuik tarafından sunulan veri setine güven sıfır. Beyaz yakalı personeline buna göre zam yapsan mavi yaka %50 aldı vs vs
    Tüm bunlar olurken cds 600 olmaz mı olur tabi...
    Hepsi doğru.Şu anda büyük bir kargaşa var,merkez bankasının bir tebliği resmi gazetede yayınlandı ama bir de hazinenin tebliği yayınlanacağı söyleniyor,ikisinin aynı anda yayınlanmaması belirsizlik yarattı,koordinasyon yok,iki başlılık ortaya çıktı.
    Bence,planlanan resim aşağı yukarı ortaya çıktı.

İşler umdukları gibi giderse,bankalardaki gerçek kişi döviz tevdiat hesaplarındaki 161.6 milyar dolardan 25-30 milyar dolar TL hesaba çevrilir ve merkez bankası rezervlerine aktarılırsa;

-Şu anda %58 olan enflasyon(ENAG), önümüzdeki aylarda ücret artışları, sanayide elektrik ve doğalgaza yüksek oranlı zamlar ve üretimde kulanılan girdi fiyatlarında büyük artışlarla sanayi ürünlerinde büyük artışlar, başta gübre olmak üzere mazot,yem,tohum,tarım ilaçlarında astronomik fiyat artışlarıyla gıda fiyatlarında büyük artışlar ,akaryakıt zamlarıyla nakliye maliyetlerinde artışlarla önümüzdeki yıl %80'lerin üzerinde enflasyonu yaşayacağız.

-Enflasyon %80'nin üzerinde koşarken , TL hesaba geçen dövizlerin merkez bankası hesabına geçmesiyle merkez bankası bu dövizleri satarak döviz fiyatındaki artışları baskılayacak,ve bu hesaptaki paralar %14 politika faizinde enflasyonda reel olarak eriyecek(Önümüzdeki dönemde bu politika faizinin tek hanelere kadar düşürülmesini bekliyorum).Halkın birikimi enflasyonda eritilirken,bankalardan enflasyonun çok altında kredi alan küçük bir kesim halkın sırtından haksız yere aşırı zenginleşecek,büyük bir servet transferi gerçekleştirilmiş olacak.

-Halbuki,Anayasamızda yazılı olan "Türkiye Cumhuriyeti laik,demokratik,sosyal bir hukuk devletidir" maddesinin gereğini devletin tüm kurumlarında hayata geçirdiğinizde,bir de kurumların yönetiminde liyakatı esas aldığınızda zaten dışarıdan her yıl 40-50 milyar dolar doğrudan yatırım gelir,paranız değer kazanır,halkı dövize yönelten güvensizlik de ortadan kalkardı,döviz kurlarında istikrar olur,hem yerlilerin hem yabancıların yaptıkları yatırımlarla üretim ,istihdam,refah artar hem fiyat istikrarı hem de finansal istikrar sağlanmış olurdu.Daha önce "eksiklerimiz olmasına rağmen", yüzü batıya dönük, avrupa birliği standartlarını yakalamaya çalışan demokratik,laik,sosyal hukuk devleti idik.Şimdi ise tüm anayasal çizgileri solmuş tipik bir ortadoğu ülkesiyiz.Bu nedenle de sürekli duvara çarpıyoruz.
    Hastalığın esas kaynağı doğru teşhis edilmez ise, bu tür çare arayışları sadece günü kurtarmaya yönelik olur,kısa süre sonra çok daha büyük sorunları karşımızda buluruz.

5. Son düzenleme : cevdet _060; 22-12-2021 saat: 13:13. Sebep: yanlış cümle

6. Hocam bu operasyonun borsa ayağı da var.

Benim tahminim, Mart ayında %40 döviz bazlı zarar yazan yatırımcı ile anlaşıldı. Sen malı tepeden kitle, ben de doları düşüreyim, 1 günde %50 karını al ödeşelim dendi.

Oyle de oldu.

Adam şimdi huzur içinde Noel kutlayacak.

Böyle ise seneye gelirler, cds de düşürürler..

Naci olayı böylelikle kapatıldı yıl içinde helallesildi diye düşünüyorum.
     Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    Türkiye CDS:604

Dış piyasaların fiyatlaması ve bakış açısı,son gelişmelerden sonra da , "Türkiye ekonomisini" çok kırılgan ve aşırı riskli olarak olarak görmeye devam etiğini gösteriyor.
    SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

7.  Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Hocam bu operasyonun borsa ayağı da var.

Benim tahminim, Mart ayında %40 döviz bazlı zarar yazan yatırımcı ile anlaşıldı. Sen malı tepeden kitle, ben de doları düşüreyim, 1 günde %50 karını al ödeşelim dendi.

Oyle de oldu.

Adam şimdi huzur içinde Noel kutlayacak.

Böyle ise seneye gelirler, cds de düşürürler..

Naci olayı böylelikle kapatıldı yıl içinde helallesildi diye düşünüyorum.

SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    O tarihteki yabancı oranı ve portföyü ne kadardı? Bu satıştan önce ne kadardı? Rakamlar daha net söyler. Dediğin tüm yabancı için değil de bizim bıyıklı dediğimiz insider trading yapan yabancı için yapılmış olabilir.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

8.  Alıntı Originally Posted by Westwind Yazıyı Oku
    Bu ürün dth’a kaçışı engellemek için yapılmış bir ürün şimdi kapsamı genişliyor. Açıkçası işe yarayacağına inanıyor olsam bu ürün yerine düz mevduatı tercih ederdim. Sonuçta proje başarılı olursa kur artış seviyesinin faizin altında kalması beklenir.
    Diğer yandan faiz düşürmek için hazineye bu riski yüklemeyi tercih etmezdim.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Yani Deniz Hocam çok güzel kapsamlı yazmış zaten. Bilmiyorum riskli bir durum. Enflasyon yapışkan. Öyle hemen düşecek edecek bir durumu yok. Gerçek olan zaten çok yukarıda. Döviz artacaksa ben TL farkı alacağım ama 12 lerden, bugün için kur bozdurup alacağım. İki gün önce 18 olan şeyi yüzde 30 iskontolu veriyorum. Enflasyon artacak belli. E döviz yine artarsa zaten yine enflasyon. Artmazsa enflasyon zaten var kısa-orta vade benim alacağım hem 12 lerden dolar bozdurup hemde yüzde 14 yıllık.

E şimdi istediğimde bozamıyorum. Dolarda hareketler kısa vade sert oluyor. Misal 6 aylık koydum parayı. 3 ay sonra bir başladı 20 lira dedi sonra geldi yine 13-14 e benim vade tarihimde. Ne yapacağız?

Bilmiyorum İbrahim. Bakalım DTH çılar ne diyecek bu duruma.

Sayfa 1048/2514 İlkİlk ... 4854894899810381046104710481049105010581098114815482048 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •