Sayfa 105/997 İlkİlk ... 55595103104105106107115155205605 ... SonSon
Arama sonucu : 7970 madde; 833 - 840 arası.

Konu: Viop XXXIII

1. esas önemlisi neden merkez bunu açık açık ilan etmeden arka kapıdan dolanarak yaptı düşün piysa oyuncususun gelişmelere rakamlara bakıyorsun merkezin tepkisine bakıyorsun diyorsun ki dolar yükselir long pozisyon alıyorsun ama yükselmiyor aksine aşağı süzülüyor neden çünkü merkez hazine üzerinden kamu bankaları aracılığıyla satış yapıyor ama bunu ilan etmiyor bu durumda o longu patlayan yatırımcının suçu ne ???
    Batık ayıyım poz açacak halim yok

2.  Alıntı Originally Posted by sindoma53 Yazıyı Oku
    Caniklinin dediği satmasaydık iflas olayı doğru ,
    Bunu daha önce dış kaynaklı yazılarda okudum temerrüt fiyatlaması diye yorumluyorlardı ,
    ozaman inanmadım ama hükümetin içinden birisi bunu söylemesi normal değil .
    Bunuda mecburiyetten söylediler muhalefetin yürüttüğü 128 milyar olayı algı olarak farklı kesimlere ulaşmaya başladığı için.
    Çok basit bu 128 milyar doların içinde 30 milyar dolar üzeri yabancı yokmu var , kim aldı onların sattıklarını .
    Daha bunun gibi bir sürü hikaye mevcuttur.Bizim ülkemizde bu işler siyaset üstü hal aldığı için kim kimi yakalarsa onu kullanmayı seviyor olan vatandaşa oluyor.
    Satmasinda sorun yok. satarken faizleri düşük tutması problemdi. Ağustos-2018 de politika faizi 24 e çekince kur sümük gibi yapıştı arkasına hiç bir gerekçesi olmayan faiz indirimlerini yapıştırıp orada döviz satmaya baslamasi yanlıştı. Gerçi yanlışlarını saymaya kalksan burdan amerikaya yol olur. Basiretsiz ekonomi yönetimi ve tezlerinin sonucunu yaşıyoruz. 19 faiz 8 üstü kur ile. Aynı yanlışı bidaha yapamazlar çünkü satacak dolar kalmadı.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
    açığa satış hem de tüm kağıtlarda geçen hafta başladı nasıl mı?

işte bir yorum .ALİ bey doğru söylemiş:

''Dandik kağıtların yıkılması; söyleyeceğim tek şey şu, malum hisse de olanlar, demek ki, spk yasak dese de açığa satış her hisse de usulsüzde olsa yapılabilirmişi tetikledi.

Bu da sebepsiz pandemi pazarında yükselen ederinin 10 katına çıkan bütün kağıtları vurdu. Sadece tahmin
    ''

malum hisse dediği: TUREX.geçen hafta her şey oldu..

demek ki neymiş asıl fiyat açığa satış varken oluşur.

Alıntı Originally Posted by el turco Yazıyı Oku
    aga sen geçen gün piyasa bu işleri sevmez kaçar gider dediğimde azerbaycan katar var arkamızda dememiş miydin?
    Arkadaşın kafası karışık... Bayağı...

Bakın ben açıktır mevzu herkes farkındadır diye yazmadım ama irili ufaklı herkesin kafası karışmış madem çok kısa özetleyeyim.

Açın dolar grafiğini 2020 Mayıs-Haziran aralığına bakın. Orada saçma sapan düm düz bir çizgi var 6,85 de yatay... İşte bizim kur yükselecek dediğimiz ama neden yükselmediğini anlamadığımız yani merkez bankasının tanzim satış ile dolar sattığı dönem bu dönem. Burada tek bir amaç güdüldü. 6,85 den birilerine ucuzdan döviz vermek...

Alıntı Originally Posted by el turco Yazıyı Oku
    aga sen geçen gün piyasa bu işleri sevmez kaçar gider dediğimde azerbaycan katar var arkamızda dememiş miydin?
    Adam kulaktan duyma bilgiyle iş yapıyor.
    Komplo teorisinden öte değil.
    Dedik dostum arkadaşa...
    Yeni yatırımcıyım. Benim yazdığımla yatırım yapmayınız. Selamlar.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
    XTUMY bu hafta -%10 kaybetmiş.her gün aşağı gidiyor.

o hisse tüm algıyı bozdu.şimdi görelim;bebek hisse,blanço vs.

8. geliyolar gene, sıkı tutunun

kasımpaşa canavarı filminde vardı

kırılcakları topla aynayı topla
    şu an tam o kasayız

bu arada döviz borcu olanlara , döviz borçlu şirketlerimize Allah kolaylık versin

Sayfa 105/997 İlkİlk ... 55595103104105106107115155205605 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •