Sayfa 105/238 İlkİlk ... 55595103104105106107115155205 ... SonSon
Arama sonucu : 1899 madde; 833 - 840 arası.

Konu: Teknik merkezi

1. Dolarda tum ortalamalar bir çizgi haline geldi diyebiliriz

Hem de günlük grafta

5 likten 60 liga kadar , 3.778-3.787 bandının içine sıkışmış vaziyette

Muhtemelen bisti bekliyorlar

Siddetli bir kırılma bekliyorum

En son 2016 ekiminden bu yana böyle bir sıkışma yok günlük dolar grafinda

aptallık aynı şeyleri yapıp hep farklı sonuçlar beklemektir ....A. Einstein

2. İşte bu tarz sıkışmalarda bireysel olarak bir yön tahmininde bulunulsa da

Trade ederken bu tahmine göre iş yapmamak birinci şarttır

Misal 3.774 altı kapanışta satici

3.788 üstü alıcı ve arada ise flat olunursa ne olur ?

Ortalamalar artık neredeyse cizgisellestigi için kaldıraç vesaire gibi para yönetimini becerebilen biri için iyi bir strateji olur düşüncesindeyim

Çünkü , ilk başta feyk bile olsa ardından gelecek olan hareket çok ciddi marj icereceginden karlı olma olasılığı , hatta çok karlı olma olasılığı hayli yüksek

Kısa vade orta vade ve uzun vade trade eden tüm ciddi kurum ve kişilerin bu oluşumu beklediğine eminim

Kan kokusu almış köpekbalığı gibi

Show başlayacak keza BIST 30 da da başlayacak

3. Geçmişte söylemiş olduğum bazı sebeplerden ötürü simdilik değer telaffuz edip grafik atmayacagim

Ancak bugün kapanış itibariyle gerçek direnc BOLGESİNE girdik diyebilirim

Ne olur ne biter izleyip göreceğiz

Son düzenleme : viper; 26-02-2018 saat: 20:49.

4. hobi olarak yapacaksın bu işleri , en sağlıklısı bu

sam amca kırmızının üzerine attı , daha önce de genelde atmış ancak alttaki o en düşük değerini bir kez daha test etme olasılığını kuvvetli görüyorum

5. Vadeli ve hisse senedi piyasasından uzaklastigimdan ve alım satımı biraktigimdan beri piyasayı daha sağlıklı tahlil edip objektif bakabiliyorum

Sonuçta poz yok

Bu noktada bist30 da temel indikatörlerin fazlasıyla isindigi net , demek ki orada teknik anlamda ciddi bir sıkışma var

Dolar cephesinde ise ortalamalar resmen ip gibi oldu , dolayısıyla orada da çok ciddi bir sıkışma var

Peki yön neresi

Temel teknik dirençlerin gecilememesi bir yana sadece ABD 10 yilliklara bile baksam bana yönün aşağıya doğru olduğunu söyluyor

Daha önce bunun graflarini çokça paylaştım

Küresel anlamda sıkıntılı bir döneme girecegimizi tahmin ediyorum ve eger böyle olursa bunun bize de yansımaları elbetteki olacaktır

Kişisel gorusum bu sıkıntılı sürecin yukarıdaki bahsetmiş olduğum sıkışmaları da gözönüne aldığımda oldukça yakın olduğu şeklinde

Tabi trade eden için durum farklı

Eğer trade etseydim tüm bu goruslerime rağmen stop loss seviyelerime kayıtsız bir şekilde bağlı kalarak Short flat ikilisiyle trade ederdim

Vadelideki pasta incelendiğinde takas dağılımı Short lar için son derece olumsuz gozukmekle beraber merilyn lynch in işlerine de pek akıl ermiyor hele creditt Suisse tam bir facia şeklinde poz değiştirebiliyor

Anlam vermek çok güç

O yüzden teknik yaklaşım her zaman en iyisidir diye düşünüyorum ve bence rolling deep diyorum

Bir süre paylaşımda bulunamayacagim ancak bu işin içinde olanlarin STOP seviyelerini olabildiğince hassas bir sekilde guncelleyip makine modunda itaat etmelerini sağlıklı buluyorum

Herkese bol şans

6.  Alıntı Originally Posted by viper Yazıyı Oku
    Vadeli ve hisse senedi piyasasından uzaklastigimdan ve alım satımı biraktigimdan beri piyasayı daha sağlıklı tahlil edip objektif bakabiliyorum

Sonuçta poz yok
    sen incele bize anlat POZ alan dostlara yol göstermiş olucan

7.  Alıntı Originally Posted by rosense Yazıyı Oku
    sen incele bize anlat POZ alan dostlara yol göstermiş olucan
    Diyecegimi dün demişim
    Gerisi trade edene kalmış

8. dolar bazlı grafları daha rahat anlaşılanilmesi adına , uzun orta ve kısa ölçeklerde zoom yaparak yapıştırdım

hepsi aynı graf yani

belki işinize yarar

Sayfa 105/238 İlkİlk ... 55595103104105106107115155205 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •