Sayfa 1051/1312 İlkİlk ... 515519511001104110491050105110521053106111011151 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 8,401 - 8,408 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

1.  Alıntı Originally Posted by Westwind Yazıyı Oku
    6 milyona alıcı çıkınca, ucuza mı gidiyor deyip 8 yapmıştır. Arabada öyle oluyordu sanırım.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Paranın maliyet değeri 0 olduğu için hangi fiyattan satarsa satsın alıcı çıktığı anda kazık mı yiyoruz lan yoksa moduna geçiyor insan.

2.  Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Paranın maliyet değeri 0 olduğu için hangi fiyattan satarsa satsın alıcı çıktığı anda kazık mı yiyoruz lan yoksa moduna geçiyor insan.
    İşte bu yüzden satış fiyatının kaç para olduğuna değil, evi satınca eskiden alabildiği mal veya hizmet mikarının "aynısını" şimdi alıp alamadığına bakmak gerek.

Evin satış bedeliyle 10 yıl önceki miktarda ekmek, veya yumurta, veya süt, veya benzin alamıyorsak, ev pahalı değil ucuzdur bile.
    Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
    https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969

12.09.2018 / 85 nolu karar tadil edilir
    ve olaylar gelişirr ...

4. istanbulda iyi semtlerden birinde kiracili daire satıp ege tarafı yazlık almak finansal olarak mantıklı mı bu dönemde?

ilgiçtir yavaş yavaş kiralık daireler görmeye başladım...

ama çok sayıda satılık daire var...

Alıntı Originally Posted by finans_mt Yazıyı Oku
    istanbulda iyi semtlerden birinde kiracili daire satıp ege tarafı yazlık almak finansal olarak mantıklı mı bu dönemde?
    yazlık almayı finansal olarak değerlendirmek büyük hata olur
    eğer aldığın yazlıkta en az 6 ay yaşamıyorsan o yazlığı hiç alma
    yazlıklar inanılmaz hızla yıpranır hele içinde oturmuyorsan çok daha hızlı yıpranır.
    üstelik kirada olan bi evi satarak aldığında kira gelirinden de oluyorsun
    onun yerine her yıl aldığın kiranın yarısı ile 2-3 ay yazlık kiralaman çok daha mantıklı olur
    Son düzenleme : ayhan53; 31-05-2023 saat: 19:00.
    bir halt olacağı yok.

7. şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

Alıntı Originally Posted by finans_mt Yazıyı Oku
    istanbulda iyi semtlerden birinde kiracili daire satıp ege tarafı yazlık almak finansal olarak mantıklı mı bu dönemde?
    yurtdışına göç gerekse eyt yazlık bölgelerde talebi canlı tutacaktır.
    Ama arazi yazlıktan üstteki forumdaşın belirtiği nedenlerle daha da güzeldir.
    Yeterki arzın kısıtlı olduğu yerde olsun.
    Yani lokasyon çok önemli

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

8.  Alıntı Originally Posted by finans_mt Yazıyı Oku
    Finansal olarak, yazlık almak bana hep mantıksız gelmiştir.
    Yılın çoğu zamanı boş kalacak bir eve para bağlamak, meyve vermeyen ağaç gibi geliyor bana.
    Hele ki insanların şu sıra algı operasyonlarından etkilenip mal almadığı istanbuldan zar zor ve fiyatı öldüre öldüre daire satıp, insanların akın ettiği sayfiye yerlerinden zirve fiyattan yazlık almak, finansal açıdan mantıksız.

Ama her şey para değil. Ömrümüz geçiyor. Biraz da huzur bulmak gerek.
    Benim ablam da böyle düşünerek istanbulda gözden çıkarttığı birkaç problemli yeri satıp trakyadan yazlık aldı.
    Pencereyi açıyorum, bazen mis gibi ot kokusu, bazen de imalathanelerden şarap kokusu geliyor.
    Pencerenin önü zeytinlik, sokağın sonu deniz. Köylü pazarından halis peynir, inekçi teyzeden kapıya servis taze süt.
    Bir kayısılar var, şeftali kadar. Ballı ballı. İstanbulda öyle kayısı parayla bulamazsınız, gelmiyor.
    Bal demişken, oraya giderken kovanlar görüyorum hep.
    Kimin olduğunu bir şekilde bulup oranın balından almak istiyorum.
    Yani finansal değil de yaşamsal açıdan bakınca düşüncem böyle.

Edit:
    Ha şunu da belirtmem şart.
    Eğer çalışıyorsanız ve 9 günlük bayram tatillerinde falan gidecekseniz, hiç bulaşmayın.
    Giderken gidiş yolu, dönerken dönüş yolu kilitlenir.
    Herkesin aynı anda tatile gitmesiyle, yazlık bölgeler yaşanmaz olur.
    Geç saatlere kadar gürültü patırtı. Huzur bulamazsınız.
    Çalışmıyorsanız, resmi tatillerin ve yaz sezonunun haricinde de yazlığa bol bol gidebilecekseniz almaya değer.
    Yoksa değmez yani.

Sayfa 1051/1312 İlkİlk ... 515519511001104110491050105110521053106111011151 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •