bende kaynak sordum….yanlis anlamisim dedi...![]()
bende kaynak sordum….yanlis anlamisim dedi...![]()
Amerika Birleþik Devletleri'nin Rahip Andrew Brunson'ý serbest býrakmamasý halinde NATO müttefiki Türkiye'ye yeni yaptýrýmlar getireceði ileri sürüldü.
Adý açýklanmayan bir Beyaz Saray yetkilisi, Reuters'a verdiði mülakatta, Beyaz Saray Güvenlik Danýþmaný John Bolton ile Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kýlýç'ýn görüþmesinden herhangi bir sonuç çýkmadýðýný belirtti.
Ayný yetkili, Bolton'ýn Türk Büyükelçi ile görüþmesi sýrasýnda ABD'nin kesinlikle taviz vermeyeceðini ilettiðini aktardý.
"Yönetim bu konuda son derece net duruyor" diyen Beyaz Saray yetkilisi, "Baþkan Donald Trump, Rahip Brunson'ýn eve getirilmesi konusunda yüzde yüz kararlý. Eðer önümüzdeki günlerde ya da bir hafta içerisinde herhangi bir ilerleme görmezsek, ilave yaptýrýmlar uygulamaya konabilir" diye konuþtu.
http://tr.euronews.com/2018/08/14/ab...box=1534273084
Adamlar 3 yýlda paraný pula çevirmiþ burada hala taraftar gibi bile olmayan yorumlar. Yazýk Bence Abdülkadir selvinin yazýsý Abbas (Papaz) yolcu gibi geliyor. Belki pozisyon açýlabilir hisselerde. Dolarý izlemeye devam.
Bugün borsada "herif" alýmdaydý, toplamda 557milyonTL lik alým yaptý.
Satýcýlar ise ak yatýrým:320milyon TL(bizim bilindik yabancýlar buradan da satýþ yapýyor), MerrilLynch:204milyonTL, Deutsche Sec:127milyonTL.
Bu "herif" in iþlem yaptýðý aracý kurum , 9 aðustosta 485milyon TL lik alým yapmýþtý. 7 ve 8 Aðustos'ta yaklaþýk 420milyonTL lik alým gerçekleþirdi.
Bugün bim hissesinde alýcýyý gören city menkul ve merrill lynch 800bin lot hisseyi sattý(yabancýdan böyle satýþý uzun süredir görmemiþtim). Alýcýlarýn ilk sýrasýnda 443bin lot ile herif vardý.
Yukarýda yazdýklarým yatýrým tavsiyesi deðildir.
USDTRY grafiði, USDRUB 2014 sonu grafiðine benzemeye baþladý
USDRUB
USDTRY
![]()
Faiz artýrýmýný unutun artýk..faiz artýrýmlarýnýn bu ülkeye yararý olmadýðý gibi zararý çok fazla...bu krizde olmadý ya bundan sonra da olmayacak inþallah..
Yer Ýmleri