Sayfa 109/215 İlkİlk ... 95999107108109110111119159209 ... SonSon
Arama sonucu : 1717 madde; 865 - 872 arası.

Konu: Temel Analiz 3.0

1. üstteki resimde 2016 11. Ayın 21. Gününde f/k 10,46 görülüyor. F/k < 11 den yazanlar.

Eğer 21/11/2016 tarihinde testi yeniliyorlarsa o tarihte frotoyu alabılırken diğerleri alamayacak. Trend kaçtı.

F/k 10 yazanlar zaten alamayacak halbukı %5 daha düşse idi ve ayın 21/11/2016 da diğer yatırımcılar quenstocku calıstırsaydı frotoyu alabileceklerdi. %5 düşemedi diye 28 lıradan 46 lıraya giden hisseyi alamadınız.

Işin en garip kısmı f/k < 11 yazanlar ve her 3 ayda bir ayın 21 inde programı calıstıranların getirisi ile.

F/k < 11 yazıpta her 3 ayda bir ayın 25'inde programı calıstıranlar getiri birbiriyle aynı veya benzer olacak deniliyor.

Birisi 28 lıradan 46 lıraya giden frotoyu portfoyune eklerken diğeri kimbilir hangi (belki) dandirik hisseyi portfoyune ekledi.
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

2. Sn.EMLAK ve sn.erhanacikgoz1,

Benim geçmiş sayfalarda 6-7 adet tüm Dünya'dan temettü verimine göre oluşturulan portföylerin ve endekslerin performansına dair paylaştığım gibi sizde temettü veriminin zarar ettirdiğine dair çalışmalar paylaşabilir misiniz? Bu şekilde, bence olmaz demekten ileri gidemezsiniz çünkü. Paylaşın ve bizde gerçekten yanlış bir rasyo üzerinde durduğumuza emin olalım.

Alıntı Originally Posted by flexy Yazıyı Oku
    Sn.EMLAK ve sn.erhanacikgoz1,

Benim geçmiş sayfalarda 6-7 adet tüm Dünya'dan temettü verimine göre oluşturulan portföylerin ve endekslerin performansına dair paylaştığım gibi sizde temettü veriminin zarar ettirdiğine dair çalışmalar paylaşabilir misiniz? Bu şekilde, bence olmaz demekten ileri gidemezsiniz çünkü. Paylaşın ve bizde gerçekten yanlış bir rasyo üzerinde durduğumuza emin olalım.
    bak işte sorun şu anlamıyorsun ANLAMIYORSUN AN LA MI YOR SUN.

burda erhan ben veya başka biri zarar ettirir demiyor ! sok artık kafana şunu lütfen amaç temel analizi eleştirmek değil.

ortada bazı hatalar var ve bu hataları belirtmeye mümkünse gidermeye çalışıyoruz efendim !

kendi ağzınızla daha dün evet repaint var dediniz. listede çıkmayan hisse için.

bizde bunu tartışıyoruz. yapmayın artık şunu.

4. Tüm aleyhteki iddialara rağmen TV KULLANARAK yatırım yapmaya karar verenler için iş çok kolay ; hisselerini aşağıda sayın flexy'nin yazdığı yöntemlerden HERHANGİ BİRİYLE SEÇEBİLİRLER :

Alıntı Originally Posted by flexy Yazıyı Oku
    Matriks kullanarak portföy oluşturmak isteyenler için explorer formülü ;

1. Kolon

Kolon adı : Temettü verimi
    Formül : TEMV()

Taramayı gerçekleştirdikten sonra, sonuç ekranından "Temettü verimi" başlığına tıklayarak büyükten küçüğe yada küçükten büyüğe sıralama yaptırabilirseniz.

Formül halihazırda matriks kullananlar için verilmiştir.

Dilerseniz, iş yatırım web sitesini kullanarak manuel olarak hesaplayarak yada https://tr.investing.com/stock-screener/ adresinden popüler sekmesini kullanarak "temettü verimi (%)" seçeneğinden taratabilirsiniz.

Diğer platformları da kullananlar katkıda bulabilirse daha iyi olur.

Şimdi de ÖRNEĞİN TV ile yatırımın geçmiş getirilerine güvenemeyen ve bu nedenle FİYATTAN ETKİLENEN RASYOLARI HİÇ KULLANMADAN yatırım yapmayı planlayan sayın sombrero'nun güvenilir bulduğu formülüne bir bakalım (örneğin diyorum, böyledir demiyorum) :

Alıntı Originally Posted by sombrero Yazıyı Oku
    TV, FK gibi fiyat içeren oranları almadan bir başka deneme yaptım:

Kriter şöyle : NetKarBuyume( ) > Ufe(12)+10 and EFKBuyume( ) > Ufe(12)+15 and OzsermayeKarlilik( ) > ufe(12)+3; Sıralama da EFKBuyume ye göre 1 portföy 5 hisse olacak şekilde:

Aynı dönemde TV kriterine göre 5 hisseden oluşan portföyün getirisi ise %2700 küsür oluyor.

Şimdi bu ilk portföy, hisse seçiminde manipulasyon yapmamış mı oluyor, fiyatı içeren bir kriter olmadığı için?
    Bu formüle uyan hisseleri, daha da önemlisi, formülün geçmiş performansını nasıl bulursunuz ? Matriks, ideal hatta fasweb pro yardımcı olabilir mi size ?

Mesela BEN OLSAM bu durumda QUEENSTOCKS PRO da formülü test ettiğimde eğer SHARPE ORANI 0,60 ALTINDA İSE (ki örneğimizde 0,37 çıkmış) başka hiçbir şeye bakmadan formülü direkt çöpe atardım. Bunu başka hiçbir programla YAPAMAZSINIZ.

İnsan 3 ayda 1 yatırım yaptıktan sonra ekranı kapayıp hisse izlemeyi bırakınca işte sharpe oranı, K ratio, Beta vb. şeylerle ilgileniyor, queenstocks gibi kimsenin bilmediği programları kurcalıyor, öğrendiklerini insanlara aktarmaya çalışıyor filan...

5.  Alıntı Originally Posted by flexy Yazıyı Oku
    f/k, biraz daha farklı bir durum. Alım satım için eşik belirlerken sektörden sektöre farklılık gösteriyor. Tv'de tam anlayamadığınız konu şu; siz temettü verildiği gün hbt/fiyat yapıp sabitliyorsunuz. Burada hesap yaparken o yıl için hbt/güncel fiyat formülü ile dinamik değer bulunuyor.
    bakın siz ne dediniz her 3 ayda bir programı calıstırıyoruz.

Program böyle hesaplamıyorkı quenstock her 3 ayda bir ghüncel fiyatla değiştiriyor portfoyu

böyle anlattınız önceki sayfada ?

Sabitlemiyorkı tv değerini.

Tv değeride tıpkı f/k gibi güncel değere göre inip cıkıyor ve sisteminizin back testin hisseler 3 ayda bir değişiklik gösteriyor niye cunku tv yi dinamik hesaplıyor sabit hesaplamıyor.

Sabit hesaplasa kimse repaint diyemezki biz niye tartısıyoruz keske sabit hesaplasaydıda repaint diyen adamın suratına tükürseydim bende.
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,112
     Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    bak işte sorun şu anlamıyorsun ANLAMIYORSUN AN LA MI YOR SUN.

burda erhan ben veya başka biri zarar ettirir demiyor ! sok artık kafana şunu lütfen amaç temel analizi eleştirmek değil.

ortada bazı hatalar var ve bu hataları belirtmeye mümkünse gidermeye çalışıyoruz efendim !

kendi ağzınızla daha dün evet repaint var dediniz. listede çıkmayan hisse için.

bizde bunu tartışıyoruz. yapmayın artık şunu.
    aha bir melek daha gelmiş Çarlinin melekleri pardpn erhanın melekleri..... len yürü gidin demedim mi ben size...niyetiniz belli sizin..
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

7.  Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    aha bir melek daha gelmiş Çarlinin melekleri pardpn erhanın melekleri..... len yürü gidin demedim mi ben size...niyetiniz belli sizin..
    bugunku görevimizi icra ediyoruz. ÇARLI BEYFENDİ BİZE BU GÖREVİ SİZ VERDİNİZ.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,112
     Alıntı Originally Posted by DRİZM Yazıyı Oku
    Tüm aleyhteki iddialara rağmen TV KULLANARAK yatırım yapmaya karar verenler için iş çok kolay ; hisselerini aşağıda sayın flexy'nin yazdığı yöntemlerden HERHANGİ BİRİYLE SEÇEBİLİRLER :

Şimdi de ÖRNEĞİN TV ile yatırımın geçmiş getirilerine güvenemeyen ve bu nedenle FİYATTAN ETKİLENEN RASYOLARI HİÇ KULLANMADAN yatırım yapmayı planlayan sayın sombrero'nun güvenilir bulduğu formülüne bir bakalım (örneğin diyorum, böyledir demiyorum) :

Bu formüle uyan hisseleri, daha da önemlisi, formülün geçmiş performansını nasıl bulursunuz ? Matriks, ideal hatta fasweb pro yardımcı olabilir mi size ?

Mesela BEN OLSAM bu durumda QUEENSTOCKS PRO da formülü test ettiğimde eğer SHARPE ORANI 0,60 ALTINDA İSE (ki örneğimizde 0,37 çıkmış) başka hiçbir şeye bakmadan formülü direkt çöpe atardım. Bunu başka hiçbir programla YAPAMAZSINIZ.

İnsan 3 ayda 1 yatırım yaptıktan sonra ekranı kapayıp hisse izlemeyi bırakınca işte sharpe oranı, K ratio, Beta vb. şeylerle ilgileniyor, queenstocks gibi kimsenin bilmediği programları kurcalıyor, öğrendiklerini insanlara aktarmaya çalışıyor filan...
    Sn.drizim gözlerine gözlerine sokuyorsunuz ama anlamak istemiyorlar çünkü işlerine gelmiyor.. Gelmeyecekte... Biz yatırımımıza bakarız.. Tv ile yatırıma devam ediyorum.Özsermaye karlılığı ve EFK ilede destekliyorum yatırımımı. önemli olan sabırla bekleyebilmek. Sadece anlamadığım taraf erhan ve melekleri bu tavırları iel ne kazanacaklar? yaptıkları şey sadece sistemi tanımak isteyenleri engellemeye çalışmaktan ibaret

Özellikle erhan Rahibe Terasanın akrabası gibi ! davranıyor. Arkadaş maşallah melek...
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 109/215 İlkİlk ... 95999107108109110111119159209 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •