İstiklal mahkemeleri geri gelmeli, karşı devrim heveslileri meydanlarda sallandırılmalı. Geçenki antepte 2 kıza zehir atan odunsu çocukları idam edilmeli. Gece kadına tacize ölüm cezası verilmeli.
Hırsızın eli kolu kesilmeli.
Aklıma gelen adi cezalar bunlar.
6:20
... 5 trilyon 660 milyar dolarik fon yoneten yatirim bankalari ve girisim sermayesi fonlari ile verimli toplantilar yaptim...
... Iktirdarimizin ilk 3 yilinda en az 100 milyar dolar dogrudan yatirim gelecek... Ben bu parayi kesinlikle getirecegim...
... Bagimsiz cok buyuk varlik fonlari var... Onlardan da 75 milyar dolar yatirim alacagim...
Gecen Aralikta yazdim butun kurumsallar diktatorden kurtulmak icin yeni gelen hukumeti destekleyecek diye. Bir buyugumuz Is Bankasi pazarliyorsun dedi. Uzun vadeli bankasi olmayan uzulur.
Japonya ve Amerika ile konustum....
Suudi Arabistan cami projemize...
Amerika baraj projemize ....
Japonya fabrika projemize destek verecek.....
Valla programi izledikten sonra Zubuk filminin bu sahnesi aklima geldi. 50 yildir kaynatilan ve hala pismiyen bir corba hikayesi.
Umarim yaniliyorumdur.
CHP nin hazırladığı iktidar vizyonu programi beklentilerin altında kaldı.
40 yilda bir gelen bir firsat kacmak uzere. 1.Penalti sansi outa atildi. Sans yaver gidipte secime kadar ekonomide beklenmedik kotu gelismeler olup 2.bir penalti sansi dogarsa sayet belki o zaman iktidar mumkun olur.
Muhalefet cephesinde IYI Parti ve Mansur Yavas faktoru kaldi. Bakalim orda ne tur gelismeler olacak.
Gelin şu Sencer Solakoğlunu CB yapalım, bıkmadınız mı hala bu iğrenç siyasetten, onuda geçtim, adamda vizyon desen vizyon uluslararası tecrübe desen en iyisi, eğitim desen en üst, problem çözüm, üretim teknoloji ne ararsanız var, dürüstlük
Yani say say bitmez. Tamda bu dönemde CB olacak biri.
Basari ve basarisizlik faktorunun yarisi liderin arkasinda duran A takimi olan ekibe bagli bir durumdur.
Turkiyede ki siyaset kosularri icin soyluyorum : Bir lider ne kadar donanimli, bilgili ve durust olursa olsun basarinin devami icin liderin arkasindaki A takimin hem bilgi, donanim ve deneyim kalitesinin yuksek olmasi gerekir hemde A takinin lidere bagli ve sadik olmasi gerekir.... A takinin liderini yari yolda terk edip satmamasi lazim.
Bir ornek; ben sahsen Mansur Yavas'in duzgun ve ilkeli kisiligini begeniyorum. Ama Ola ki bir supriz oldu ve millet ittifakin cumhur adayi oldu. Yukarda bahsettigim faktorlerden dolayi Mansur Yavas'in basari sansini cok dusuk goruyorum... . Cumhurbaskanlik suresi 2 yili zor bulur. Adami harcayip satarlar. Siyaset kariyerinede telafisi cok zor zararlar darbeler vururlar.
Cunku Mansur Yavas, kendi siyasi gorusunu savunan ve o siyasi cizgi uzerinde onun arkasinda durabilen onun liderligine inanip ona sadik ve bagli kalabilen bir A takimi ekibini henuz kurmamistir. En buyuk zaafiyeti budur.
Burasi Turkiye.....siyasilerin %80 cikari icin mucadele eder. Cikari soz konusu oldugu an hem partisini hemde liderini satar.
Sn abartın haklısınız, ama bu adam siyaset dışı ve bağımsız aday olacağı için kadrolarını kendi oluşturacak. Adam tamamen yabancı olduğu hayvancılık alanında bile başarılı , örnek ve yol gösterici olmuştur. Yani başarı tesadüf değildir. En azından iğrenç bir dönemi kapatabilir, siyasiler aklını başına devşirir. Ne bileyim ülkeye azsınamayacak katkısı olur.
Yer İmleri