Sayfa 110/582 İlkİlk ... 1060100108109110111112120160210 ... SonSon
Arama sonucu : 4650 madde; 873 - 880 arası.

Konu: ISDMR - İskenderun Demir Çelik

1. Sn.Tory gavura kızıp orucu bozmayacağız. Yazdıkların o kadar güzel ki o kadar değerli ki noktasına virgülüne kadar hemfikirim. Sen zor olanı yapıp yazdın ben kolay olanı yapıyorum sana iştirak ediyorum. Burayı goy goyculara bırakmayacağız temettü kültürüne sahip çıkacağız anlatacağız. Uçaktayım kalkmadan yazayım istedim harikasın dostum devam

2. Memoli ustam hoşbulduk yolculuğa devam temettülerle daha fazla lotlarla inşaAllah

3. Teşekkürler Sn. Kızıldağ..
    İlgiyle izledim 😊🙏

Alıntı Originally Posted by Mr Steel Yazıyı Oku
    Sn.Tory gavura kızıp orucu bozmayacağız. Yazdıkların o kadar güzel ki o kadar değerli ki noktasına virgülüne kadar hemfikirim. Sen zor olanı yapıp yazdın ben kolay olanı yapıyorum sana iştirak ediyorum. Burayı goy goyculara bırakmayacağız temettü kültürüne sahip çıkacağız anlatacağız. Uçaktayım kalkmadan yazayım istedim harikasın dostum devam
    Teşekkür ederim sayın Vhisak(Mr. Steel). Sezgin abi ve bazı arkadaşların yazılarını takip ediyordum. Sizin yazmanıza da çok sevindim. Siz yokken sizden de örnekler verdim. Aslında sizin gibi farklı potansiyelleri olduğuna emin olduğum bir insanın, Ereğli yatırımcısı olup, temettü ve Ereğli'ye dair yazıları, bir anlamda düşüncelerimin sağlaması oluyor. Aslında burada yazmamın bir sebebi de düşüncelerimin sağlamasını yapmaktı. Yanlış mı düşünüyorum acabalarına cevap bulmaktı. Bu anlamda sizin yazılarınızdan da faydalanıyorum. Çok sağolun.

5. Sanayi üretimi azaldı konulu programda, konuk Prof, ülkede tüccar tefeci faizi ile borçlandırılıyor diyor. Bazı tv ler ciddi ciddi bayrak kaldırıyor. Duyan yok.

6.  Alıntı Originally Posted by KIZILDAG Yazıyı Oku
    Sanayi üretimi azaldı konulu programda, konuk Prof, ülkede tüccar tefeci faizi ile borçlandırılıyor diyor. Bazı tv ler ciddi ciddi bayrak kaldırıyor. Duyan yok.
    Sn kizildag yanlış anlaşılmak istemem öncelikle. Söylediklerim de kesinlikle oyak grubu şirketleri için geçerli değil.

Tüccarlara yüksek faiz veriliyor katılıyorum ancak burda unutmamamız gereken nokta, aynı tüccarlar hepsi demiyorum ama alınan kgf ler nereye gittiği belliydi dolara altına hisseye emlaga. Malesef üretim de ve yatırımda kullanılmadı. Bunların ıcinde bist içinde olanlar dahi var. Hepsi için demiyorum.

Hatta bazıları burada bile yazıyor, isim vermek istemiyorum yazilarinlari okuyanlar bilecektir şu kadar ticari kredi aldım eregliye yatırdım diye. Kredinin hisseye yatırılması yasak olduğu halde alınıyor üstelik burada bile söylenebiliyor.

Ticaret erbabı da görüyor faiz enflasyondan düşük alıyor krediyi finansal işlemlerle güzel kar ları elde edebiliyordu.

Yine bist şirketlerinden elestirdiklerim olmuştu şirketin ticari kar ı finansal kar dan düşük gelenler vardı.

Yazdıgim Bi forum var orda da bu durumu elestirmistim krediye imkanı olan şirket finansal kar ile bende hissesi olan şirketten fazla kazanıyordu. Benim aldığım şirket üretim yatırım yapıp işiyle uğraşırken benzer rakibi gücü dolayısı ile kredi ile borclanip iyi kar ediyordu burda diğerinin de üretimle kazanması yönünde eleştirim dahi olmuştu.

Verilen kredinin nereye gittiğini neden alındığını şirketin gerçekten ihtiyacı var mı bunu verimli kullanıyor mu araştırmak yerine böyle kolay ve tuhaf bir yola girdiler.

Yanlışım olabilir elbet sizin de fikrinizi dinlemek isterim.

SNE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

7.  Alıntı Originally Posted by coletta Yazıyı Oku
    Sn kizildag yanlış anlaşılmak istemem öncelikle. Söylediklerim de kesinlikle oyak grubu şirketleri için geçerli değil.

Tüccarlara yüksek faiz veriliyor katılıyorum ancak burda unutmamamız gereken nokta, aynı tüccarlar hepsi demiyorum ama alınan kgf ler nereye gittiği belliydi dolara altına hisseye emlaga. Malesef üretim de ve yatırımda kullanılmadı. Bunların ıcinde bist içinde olanlar dahi var. Hepsi için demiyorum.

Hatta bazıları burada bile yazıyor, isim vermek istemiyorum yazilarinlari okuyanlar bilecektir şu kadar ticari kredi aldım eregliye yatırdım diye. Kredinin hisseye yatırılması yasak olduğu halde alınıyor üstelik burada bile söylenebiliyor.

Ticaret erbabı da görüyor faiz enflasyondan düşük alıyor krediyi finansal işlemlerle güzel kar ları elde edebiliyordu.

Yine bist şirketlerinden elestirdiklerim olmuştu şirketin ticari kar ı finansal kar dan düşük gelenler vardı.

Yazdıgim Bi forum var orda da bu durumu elestirmistim krediye imkanı olan şirket finansal kar ile bende hissesi olan şirketten fazla kazanıyordu. Benim aldığım şirket üretim yatırım yapıp işiyle uğraşırken benzer rakibi gücü dolayısı ile kredi ile borclanip iyi kar ediyordu burda diğerinin de üretimle kazanması yönünde eleştirim dahi olmuştu.

Verilen kredinin nereye gittiğini neden alındığını şirketin gerçekten ihtiyacı var mı bunu verimli kullanıyor mu araştırmak yerine böyle kolay ve tuhaf bir yola girdiler.

Yanlışım olabilir elbet sizin de fikrinizi dinlemek isterim.

SNE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Tabiki haklılık payınız çok yüksek. Sistem bizde biraz farklı işliyor. Otorite öncelikle kendine ve çevresinde görevli ekibe güvenmeli. Siz her hangi bir test sürüşü yapmadan araç almışsınız, size çok fayda sağlayacağını düşünüyorsunuz, fakat aracın sizi yada yükü taşıma kapasitesi yok. Başka bir göz, bunu görüyor, sizi olmadığı gibi kendisinde taşıma kapasitesi yok. Bu durum güven bunalımına neden oluyor. Öncelikle sizi ve sistemi taşıyacak araçlar güçlü ve güvenilir olmalıydı. İşde bu örnek ekonomi bakanının 2018 de değişmesi ile başladı. Süre gelen zaman içinde ciddi bir yabancı çıkışı yaşandı. Sonra ise olayı çözemeyen yerli yatırımcılar dolara yöneldi. Biz en azından elimizden geldiğince sadece hisse senedini ve temettü yatırımını izah etmeye çalıştık. Dolara altın faiz gibi ürünlere geçiş yapmadık. Düşüşlere yakaladığımızda bizim tarafımız olduğu İçin yakalandık diyerek yine tarafımızı belli ettik. Bunu aşılamak İçin uğraştık. Günümüzde insanların saniyelik viop alım satımlarının olduğu ve yaş sınırı gözetilmeyen btc sisteminin yaygınlaştığı bir dönemde bunları anlattık. Güven bozulmaya başladığında telafisi yok.

8.  Alıntı Originally Posted by tory Yazıyı Oku
    Teşekkür ederim sayın Vhisak(Mr. Steel). Sezgin abi ve bazı arkadaşların yazılarını takip ediyordum. Sizin yazmanıza da çok sevindim. Siz yokken sizden de örnekler verdim. Aslında sizin gibi farklı potansiyelleri olduğuna emin olduğum bir insanın, Ereğli yatırımcısı olup, temettü ve Ereğli'ye dair yazıları, bir anlamda düşüncelerimin sağlaması oluyor. Aslında burada yazmamın bir sebebi de düşüncelerimin sağlamasını yapmaktı. Yanlış mı düşünüyorum acabalarına cevap bulmaktı. Bu anlamda sizin yazılarınızdan da faydalanıyorum. Çok sağolun.
    Katar/Doha'da olacağım birkaç günlük ucakta yazdım alele acele Paylaşım yapamam bu hafta ama sakın olmakta her zamanki gibi temettü sigortası ile piyasadan uzak kalmakta yarar var.

Uzakta kaldığım süre boyunca sizin ve değer verdiğim başta Sezgin Abi olmak üzere arkadaşların paylaşımlarını sürekli takip ettim. Benim yaklaşımımı örnek verdiğin paylaşımları da gördüm ve mutlu oldum gurur duydum kendi adıma. Hep dediğim bir husus var bu mecrada yüz yüze tanışıp dost olmayı istediğim bir dizi insan var ki biri de sizsiniz.

Bir paylaşımında bahsettiğin gibi ben YMM olarak İstanbulda yaşamıma devam ediyorum evim, şirketim vs kirada. Hepsini de rahatlıkla alabilecek imkanlara sahibim lakin tercihim hisse senedi biriktirmek. Son 10 yıla bakınca çok hatalar yapmama pandemide adeta dibe vurmama rağmen şu anda bulunduğum mevcut durumu borsaya borçluyum genel kitlenin aksine krediyle gayrimenkul almadım hiç konut kredisi kullanmadım krediyle varlık alacaksam bu varlık dönemsel nakit akışı ile benim borcumu ödeyebilmemi sağlamak durumunda ki burada da tercihim mevcut carpanlarla hisse senedi daha doğrusu Eregl olmaya devam edecek.

Temettü veriminin yüksek olması uzun vadede servet yapmanın en sağlıklı ve doğru yolu bu bileşik miktarsal büyüme detayını erken keşfedip hayatına uygulayabilen zamanı geldiğinde sonucuna kendisi dahi inanamayacaktır.

Bu mevzuyu bıkıp usanmadan kimselerle fiyat değer polemiğine girmeden anlatmaya devam dostum el birliği ile.

Sağlıcakla

Sayfa 110/582 İlkİlk ... 1060100108109110111112120160210 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •