Sayfa 115/116 İlkİlk ... 1565105113114115116 SonSon
Arama sonucu : 921 madde; 913 - 920 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri ( ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - X

1.  Alıntı Originally Posted by Midichlorian Yazıyı Oku
    DDKKM'den 6 ay sıfır çekince parayı aktifbanka taşıdım. Yeni bir ürünleri varmış,nkolay bono gibi eurobond bono'msu birşey çıkarmışlar.25700 dolara, 35 günde 98,50 dolar verdiler.mevduat karşılığı 5,4'e denk geliyor.
    eurobond bazlı ürün olduğu için stopaj yok,ama beyan sınırı aşılınca vergiye tabii. Para halk bankasındaydı,dolar faizi 0,50 teklif ettiler.
    Bu bono için üst limit varmı?
    KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
    Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.

2. 47 den Euro dan çıkıp bu hafta içi dolara geçeceğim
    perşembe yada en geç cuma çıkmış olurum
    Avrupada enflasyon yüksek çıkmış yıllık %2
    1.6 1.8 son 50 yıllık ortalama bu veri pariteyi baskılar
    tahminim 43-44 tekrar alım yeri olur

3.  Alıntı Originally Posted by virtue Yazıyı Oku
    Bu bono için üst limit varmı?
    Üst limit muhtemelen yoktur ama gelirde beyanname sınırı aşılırsa vergi var.Sonuçta ben 100 dolar alıyorum,yıl sonuna kadar bunda devam etsem olacak 500-600 dolar.

4. Tuik varsa getirisini merak etme sen.Yine muhteşem performans 1,37

5.  Alıntı Originally Posted by Midichlorian Yazıyı Oku
    Üst limit muhtemelen yoktur ama gelirde beyanname sınırı aşılırsa vergi var.Sonuçta ben 100 dolar alıyorum,yıl sonuna kadar bunda devam etsem olacak 500-600 dolar.
    hocam vergi olayı/sınırı nedir bunda dolarda ki artışı da hesaba katıyorlar mı?

6. 3 temmuz 2024 de 2457 liradan bağladığım 40 faiz sıfır stopajlı altın dönüşümlü kur korumalı mevduatım bugün 4299 ile dönüşü oldu yıllık getiri yüzde 75. Bu kadar cillop yüksek faizin olduğu ortamda faizi ciddi anlamda yenebilmek gerçekten büyük başarı altın alkışı hak ediyor.bundan sonrası için citibank gibi algıcı kumarbazlar seneye altın çökecek dese de abd nin yüksek borcu trump faktörü jeopolitik belirsizlikler iklim krizi yeniden ortaya çıkabilecek bir pandemi riski de göz önüne alındığında citibankın dediği olursa sadece alım fırsatı yaratır diyorum

7.  Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    3 temmuz 2024 de 2457 liradan bağladığım 40 faiz sıfır stopajlı altın dönüşümlü kur korumalı mevduatım bugün 4299 ile dönüşü oldu yıllık getiri yüzde 75. Bu kadar cillop yüksek faizin olduğu ortamda faizi ciddi anlamda yenebilmek gerçekten büyük başarı altın alkışı hak ediyor.bundan sonrası için citibank gibi algıcı kumarbazlar seneye altın çökecek dese de abd nin yüksek borcu trump faktörü jeopolitik belirsizlikler iklim krizi yeniden ortaya çıkabilecek bir pandemi riski de göz önüne alındığında citibankın dediği olursa sadece alım fırsatı yaratır diyorum
    Tebrik ederim Bahri hocam.Parite yaparak gümüşe geçmeyi düşünürmüsünüz?

Benimde iki kur korumalı hesabım vardı birinin vadesi geçen aydı 40 faiz 0 stopaj..Diğerinin vadesi 1 Ağustosta (iki gün arayla 40 faiz ve stopaj avantajını kaçırmıştım) %35 faizle 1 yıl bağlamıştım dolarla başa baş noktası 44.3 oluyor , Temmuz ayında dolar en fazla 41 tl olsa yine de kardayım.Dolara dönüp ncs fonu almayı düşünüyorum dolar bazlı başka bir alternatifte bulamadım.Öneriniz olurmu hocam.

8.  Alıntı Originally Posted by yolgider Yazıyı Oku
    Tebrik ederim Bahri hocam.Parite yaparak gümüşe geçmeyi düşünürmüsünüz?

Benimde iki kur korumalı hesabım vardı birinin vadesi geçen aydı 40 faiz 0 stopaj..Diğerinin vadesi 1 Ağustosta (iki gün arayla 40 faiz ve stopaj avantajını kaçırmıştım) %35 faizle 1 yıl bağlamıştım dolarla başa baş noktası 44.3 oluyor , Temmuz ayında dolar en fazla 41 tl olsa yine de kardayım.Dolara dönüp ncs fonu almayı düşünüyorum dolar bazlı başka bir alternatifte bulamadım.Öneriniz olurmu hocam.
    Teknik analistler gümüş daha iyi performans gösterecek diyor ancak ben bir türlü gümüşe ısınamadım.belki çok az alınabilir.Amerikan borsaları içinde olumlu konuşuyorlar ancak orası da baya şişti eğer bir düzeltme olursa oradan da bir parça portföye eklenebilir

Sayfa 115/116 İlkİlk ... 1565105113114115116 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •