Üniversitelerin tek amacı patronlara eğitimli eleman yetiştirmek.
Üni okunmasın, gerek yok demiyorum ama bunun farkında olarak üniye gönderin çocukları.
En iyi 3-5 tanesine gidilmediği sürece de 3 aşağı 5 yukarı hepsi aynı bir farkları yok. Onlara gitmek için de ya aşırı zeki, ya aşırı çalışkan ve ortalama zeki ya da aşırı zengin olmak gerekiyor.
Bunlar seçenek dışı ise yaz İÜ, Marmara vs gitsin
Para ticarette ama yine de okumanın yeri de ayrı. Dünyayı daha iyi anlamak ve yorumlamak için,
zamanında okunmuş kitapların, öğrenilmiş dillerin, çözülmüş matematik sorularının yerini de tutacak para yok dünyada. "Zamanında" diye özellikle belirttim çünkü belli bir yaştan sonra zaman hızlı akıyor bir de. 8-20 yaşlar arasında öğrenilen bazı şeyler sonradan öğrenilmesi insanın kişiliğini olumlu yönde değiştirmeye pek yetmiyor. Atalarımız "Ağaç yaşken eğilir" diye boşuna dememişler.
Hayatta herşey denge üzerine kuruludur.
Tamamen bilgi üzerine gidip 5 parasız olmak da; full ticaret gidip bilimden, felsefeden, müzikten vs anlamamak da insanı eksik bırakıyor.
Ben çok gördüm ağzından burnundan milyon euro fışkıran ama kişilik olarak 5 para etmeyecek kekoları. Bunlarla 30 saniyeden fazla konuşamam mesela. Öbür tarafta diğeri de kendini öğrenmeye adamış ama yaşamayı unutmuş. Bununla da iletişim kurmak oldukça zor.
Yer İmleri