Sayfa 12/95 İlkİlk ... 210111213142262 ... SonSon
Arama sonucu : 754 madde; 89 - 96 arası.

Konu: TH ile Lebalep

1.  Alıntı Originally Posted by esramarka Yazıyı Oku
    TH hocam, yeni topic hayırlı uğurlu olsun. Sizin değerli yazılarınızı toplu halde buradan takip etmek çok keyifli olacak. BIST'ten aylar önce çıktığım için hiçbir şey yazmıyordum neredeyse ama buraya yazarım sık sık.

Coinlerdeyim aylardır. Siz hiç takip etmiyor musunuz merak ettim. Çok iyi fırsatlar vardı. Bakalım bu balonu nereye kadar şişirip patlatacaklar. 2017-18 döneminde millete 20K BTC verip 3000 dolara kadar düşürdüler. Altların bazıları abartısız %99 düştü. Şimdi bakıyorum mahallenin kasabı bile coin aldım evladiyelik diyor. Demek ki zaman yavaş yavaş yaklaşıyor.

BIST'teki büyük hayalleri olan KY'ler dökülmeden ve her zamanki dipler görülmeden bir tek lot bile almak istemiyorum çünkü bütün sanayi hisseleri bana pahalı gözüküyor. Bir sene önce 5-6 TL'den SASA almayan adam şimdi 50 TL'den evladiyelik SASA aldım attım köşeye diyor . Banka almak istiyorum ama borsa dibi görmeden onlara da giresim gelmiyor, gelmiyor da bankalar daha nereyi görecek? ISCTR'nin GARAN'ın daha da ucuz olabileceği ihtimali enteresan geliyor ama ne demişler ucuzun da ucuzu vardır bu piyasada.
    Th ye niye hocam diyorsun ki, neyin hocası, süslü püslü kelimelerle yorum yapan bir şahsiyet işte, zamanında yanlış hatırlamıyorsam 17 lerde halkbank ile ilgili, mahkemeden yakın zamanda karar çıkar ederi bu değil, fazla ceza almaz diyen bu şahsiyet değil miydi, şuan halkbank kaç 4.36 pehh.

Redmi 5 Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2. Trend yeni topigin hayırlı olsun platodan bu yana seni okumak büyük zevk vallahi bende enerji kalmadı sana maşallah.

Millete laf anlatmak zor kimler geldi kimler geçti ama yine ne varsa eskilerde var.

Seni anlayana çözene kadar çoğu mortigen olur.

Bu arada senin kuzen ne yapıyor isvicrede dağda yaşayan platodan gaddar olan .

3. ceteris, miranda, kxsr, Kemtuz hepinize sevgiler selamlar

ayhan Başkanım özlettin kendini, sen çok eski dostsun ve senin yerin ayrıdır, bu pandemi ortamında kendine dikkat et, sevgiler TH
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

4.  Alıntı Originally Posted by ceteris Yazıyı Oku
    Yeni topik hayırlı olsun sayın TH ,cok güzel bilgiler yazmışsınız teşekkür ederim. Halk Bankası davası ile ilgili olarak bundan sonraki süreç sizce nasıl devam eder.
    Selam ceteris, Halk bankasının ABD'deki dava süreci ile ilgili Forum - Yıldız Pazar - HALKB topiğinde düzenli olarak güncel paylaşımlar yapılıyor. Orada özellikle 666 kardeşimizin açıklamalarını takip et, en doğru bilgilendirmeyi 666 yapıyor. Ben şahsen ABD'deki Halkbank sürecini yakından takip etmiyorum çünkü köprünün altından daha çok sular akacağını ve bu sürecin çok uzayacağını düşünüyorum.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

5.  Alıntı Originally Posted by vicont Yazıyı Oku
    Cevabiniz icin tesekkurler. Ev bakmaya baslayayim.
    Bu mevzu üzerine bir arkadaşımız şöyle demiş:
    Originally Posted by parmenidesxenophanes
    600-700 binden aşağı ev kalmadı daha neyi artacak ? bizde evler kereste ile yapılmıyor . namusuyla kazanan bir adamın bu paralara ev alma ihtimali varmı türkiyede ?

Benim yanıtım şöyle:
    600-700 binden ev bulursan hemen kap. Yakında 1 milyon TL nin altında düzgün bir ev bulunmayacak büyükşehirlerde. Hesabı basit: Brüt m2 bazında 1 m2 kaba + ince İnşaatın ortalama maliyeti şu anda 3000 TL, ortalama arsa payı olarak da kabaca 1000 TL eklersen brüt m2 toplam maliyet 4000 TL oluyor. 3+1 dairenin brüt alanı 160 (net 135) m2 olduğuna göre bu dairenin müteahhide toplam maliyeti 4x160=640.000 TL dir. Haliyle müteahhidin karı ile birlikte bunun satış fiyatı o zaman 1 milyon TL civarında olacaktır. TH

6. Tabii inşaat maliyetleri değişkenlik gösterir ama ortalama kaba ve ince inşaat maliyet bazında bu değişiklik ciddi bir oranda olmaz. Konut inşaatındaki hem en önemli hem de en değişken maliyet kalemi arsadır. Doğal olarak İstanbul Kadıköy'de merkezdeki arsa ile Ankara'nın ücra köşesindeki bir arsa arasında dağlar kadar fark var. Burada ben brüt m2 bazında ortalama arsa maliyeti olarak 1000 koydum ve bunun altına mesela 700-800 TL'ye genellikle nadiren iniliyor çünkü konut imarlı arsalar artık iyice değerlendi. Çoğu zaman da brüt m2 bazında 1000 TL'nin üstüne çıkabiliyor asa maliyeti. O yüzden ortalama arsa payı olarak brüt m2'ye yansıttığım 1000 TL nin gerçeği yansıttığına inanıyorum.

7.  Alıntı Originally Posted by esramarka Yazıyı Oku
    TH hocam, yeni topic hayırlı uğurlu olsun. Sizin değerli yazılarınızı toplu halde buradan takip etmek çok keyifli olacak. BIST'ten aylar önce çıktığım için hiçbir şey yazmıyordum neredeyse ama buraya yazarım sık sık..Coinlerdeyim aylardır.....
    Esramarka kardeşim selam. Bu kripto para merakı ve spekülasyonu tüm dünyada tam gaz devam ediyor. Hatta ABD'de bir fnansal analist şöyle bir tahminde bulundu:
    Şu anda mevcut küresel toplam M2 para arzı= 100 trilyon dolar
    Bitcoin nihai hedef piyasa değeri = küresel toplam M2 para arzı
    Varsayım: Bitcoin diğer rakip kriptoların hemen hemen tamamını mezara gömüp kendisi tek başına kripto pazarına hakim olacak.
    Bitcoin toplam nihai adet= 21 milyon
    Bitcoin hedef fiyat= 100 trilyon dolar bölü 21 milyon = yaklaşık olarak 5 milyon dolar

Evet aynen bu hesabı yaptı adam. Artık Paris Hilton da bu trene bindiğine göre tam gaz roketleme başladı demektir ama senin dediğin gibi nereye kadar? Ben şahsen bu beklentilerin hiç birine inanmıyorum ve er veya geç dünya merkez bankalarının (hükümetlerin yasal desteği ile birlikte) bunun önünü keseceğine inanıyorum.

8. BİST'te işlem gören banka hisseleri anormal derecede ucuzlar. Bankacılık endeksi 14 yıl önceki seviyeden işlem görüyor. Son 14 yıllık enflasyonu hesaba katarsak reel bazda 3 te 2 değer kaybetmişler demektir. Banka hisseleri defter değerine göre %50-75 aralığında iskonto ile işlem görüyor. İSCTR'den örnek verdim yukarıda ve 2021 sonu itibariyle konsolide defter değeri 85 milyar tl'ye çıkacak olmasına rağmen nasıl oluyor da 22 milyar tl lik bir piyasa değerine sahip olabiliyor demiştim. Banka yönetim kurulları bu fırsattan istifade borsada işlem gören hisselerini kendileri satın almalı hatta alım ertesi bu lotları iptal etmelidir. Böylece hisse başına net kâr artacağı gibi mevcut hissedarların bankadaki hisse oranları da artacaktır, hisse başına düşen temettü ile hisse fiyatı da artacaktır.

Sayfa 12/95 İlkİlk ... 210111213142262 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •