Sayfa 120/475 İlkİlk ... 2070110118119120121122130170220 ... SonSon
Arama sonucu : 3795 madde; 953 - 960 arası.

Konu: ALARK - Alarko Holding A.Ş.

1. Daha önce yazdığımı yine yazayım.

Ortada akıbeti belirsiz 17 milyon lottan fazla hisse var. Böyle bir şirket için bu hacimsiz piyasada korkunç bir sayı bu.

Kime satılacağı, nasıl bir iskonto ile satılacağı, satan kurumun devam eden süreçteki tavrı gibi belirsizlikler varken düştüğü değil yükseldiği günlere şaşırmak lazım.

Benim nazarımda Borsa İstanbul'da alınması açık ara en mantıklı hisse Alarko. Peki yarın birisi hesabıma borsada kullanmak üzere 100 milyon TL gönderse 1 lot alır mıyım, hayır almam. Ne zaman 17 milyon lota ilişkin belirsizlik ortadan kalkar son kuruşuna kadar yatırmaktan korkmam.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    4,894
     Alıntı Originally Posted by Trade34 Yazıyı Oku
    Daha önce yazdığımı yine yazayım.

Ortada akıbeti belirsiz 17 milyon lottan fazla hisse var. Böyle bir şirket için bu hacimsiz piyasada korkunç bir sayı bu.

Kime satılacağı, nasıl bir iskonto ile satılacağı, satan kurumun devam eden süreçteki tavrı gibi belirsizlikler varken düştüğü değil yükseldiği günlere şaşırmak lazım.

Benim nazarımda Borsa İstanbul'da alınması açık ara en mantıklı hisse Alarko. Peki yarın birisi hesabıma borsada kullanmak üzere 100 milyon TL gönderse 1 lot alır mıyım, hayır almam. Ne zaman 17 milyon lota ilişkin belirsizlik ortadan kalkar son kuruşuna kadar yatırmaktan korkmam.
    sn trade34
    belirsizlik kalksa da bu hisseyi almak zor... eğer şu zamanda alınmıyorsa daha sonra yatacak 100 000 TL veya daha fazla ya da az olan miktarla hiç alınmaz. ben alırdım çünkü belirsizliğe değil rasyolara yatırım yapıyorum. piyasaya eğer bir şekilde yabancılar gelecekse bu açıklık oranı veya 17 milyon lot onlar için çerez parası olacaktır. bu yüzden şimdi bu kılıç başımızda dönüp duracak. ne zaman bitecek o günlerde alım fırsatı verilmeyecektir zannındayım...
    YTD

3. Hocam ne olursa olsun büyük para o iskontoyu görmek isteyecektir. Yoksa dediğiniz gibi 17 milyon lot normal bir piyasada ve normal şartlar altında üzerine konuşmaya bile değmezdi Bist30'da yer alan bir şirket için.

Tabi piyasa genelinde de ciddi bir keyifsizlik var uzun süredir. Mevcut durumda Alarko'nun endeksten pozitif ayrışması da fazla hayalci olurdu zaten. Yani bizim belirsizliğimizle birlikte endeksin momentumu da düzelmeden yorucu günler devam edecek gibi duruyor.

4.  Alıntı Originally Posted by tovbekar Yazıyı Oku
    sn trade34
    belirsizlik kalksa da bu hisseyi almak zor... eğer şu zamanda alınmıyorsa daha sonra yatacak 100 000 TL veya daha fazla ya da az olan miktarla hiç alınmaz. ben alırdım çünkü belirsizliğe değil rasyolara yatırım yapıyorum. piyasaya eğer bir şekilde yabancılar gelecekse bu açıklık oranı veya 17 milyon lot onlar için çerez parası olacaktır. bu yüzden şimdi bu kılıç başımızda dönüp duracak. ne zaman bitecek o günlerde alım fırsatı verilmeyecektir zannındayım...
    YTD
    Kocaman 1 yıl önce, 20.12.2022 TL kapanış fiyatı 84.54 TL

Kocaman 1 yıl önce, 20.12.2022 USD kapanış fiyatı 4.53 USD

Aynı zamanda dolar kuru 18.56 dan 29.13 e yükselmiş.

9.11.2022 tarihindeki finansal sonuç sunumu sonrası, Alparslan beyin bizim şirketten pek bişe olmaza benzer
    söylemini es geçip, CEO Ümit beyin vizyon ve planlarına güvenen sade vatandaş Mehmet bey 20.12.2022
    tarihinde 10.000 USD sini 18.56 kurdan bozup, yaklaşık 2.195 lot ile Alark yatırım macerasına başladı diyelim.

Aradan geçen 365 gün, ortakların satışını tamamladığı 17.509.370 lot hisse ve satılmak için sırada bekleyen
    17.400.000 lottan sonra, Mehmet bey lanet olsun deyip hisselerini satacak olsa, bir sene önce yatırdığı
    10.000 USD nin bugün ederi 6.555,61 USD dir.

Değeri tabana yayılmış, herhangi bir hisseyi almanın zor olmadığı günler dilerim.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    4,894
     Alıntı Originally Posted by shichinin Yazıyı Oku

9.11.2022 tarihindeki finansal sonuç sunumu sonrası, Alparslan beyin bizim şirketten pek bişe olmaza benzer
    söylemini es geçip, CEO Ümit beyin vizyon ve planlarına güvenen sade vatandaş Mehmet bey 20.12.2022
    tarihinde 10.000 USD sini 18.56 kurdan bozup, yaklaşık 2.195 lot ile Alark yatırım macerasına başladı diyelim.

Aradan geçen 365 gün, ortakların satışını tamamladığı 17.509.370 lot hisse ve satılmak için sırada bekleyen
    17.400.000 lottan sonra, Mehmet bey lanet olsun deyip hisselerini satacak olsa, bir sene önce yatırdığı

Değeri tabana yayılmış, herhangi bir hisseyi almanın zor olmadığı günler dilerim.
    sn shichinin
    kendi adıma daha önceki maliyetlerim 0 lira... belki 20 cent belki de başka bir miktar... ALARK taki yanlışlıklar sebebiyle neredeyse 0 maliyetle bir ev ve bahçe aldım...kalan miktarlar da maliyet sıfır diye görünenler...
    hisse 5 dolar olduğunda bazı konuştuğum kişilere bir kısmını satmalarını söyledim kendimin satmaya gerek duymadığımı çünkü ben ev ve bahçe için satış yaptığımı söyledim...

sizin hesaplamalarınız trade mantığı çerçevesinde. benim nickim tövbekar... ben biriktiririrm biriktirebilri isem şimdiki süreçte ise hisse başı 2 dolar kazanç 1 dolar temettü hayaliyelke oyalanıyorum. olmasa ne olur zaten alacağımı aldım kalanlar da bir nevi teminat olarak duruyor...
    1 yıl önce fiyat buydu peki 2 yıl neydi... 2 yıl sonra ne olur... ben rasyolara bakıyor ve hayatımdan memnun olarak devam ediyorum.
    not eleştirel de olsa hesaplamalarınız için teşekkürler

6.  Alıntı Originally Posted by shichinin Yazıyı Oku

Tamamıyla katılıyorum...

7.  Alıntı Originally Posted by tovbekar Yazıyı Oku
    sn shichinin
    kendi adıma daha önceki maliyetlerim 0 lira... belki 20 cent belki de başka bir miktar... ALARK taki yanlışlıklar sebebiyle neredeyse 0 maliyetle bir ev ve bahçe aldım...kalan miktarlar da maliyet sıfır diye görünenler...
    hisse 5 dolar olduğunda bazı konuştuğum kişilere bir kısmını satmalarını söyledim kendimin satmaya gerek duymadığımı çünkü ben ev ve bahçe için satış yaptığımı söyledim...

sizin hesaplamalarınız trade mantığı çerçevesinde. benim nickim tövbekar... ben biriktiririrm biriktirebilri isem şimdiki süreçte ise hisse başı 2 dolar kazanç 1 dolar temettü hayaliyelke oyalanıyorum. olmasa ne olur zaten alacağımı aldım kalanlar da bir nevi teminat olarak duruyor...
    1 yıl önce fiyat buydu peki 2 yıl neydi... 2 yıl sonra ne olur... ben rasyolara bakıyor ve hayatımdan memnun olarak devam ediyorum.
    not eleştirel de olsa hesaplamalarınız için teşekkürler
    Efenim, sizin yatırım tarzınızı eleştirmek benim haddime değil. Paylaşımım eleştiri amaçlı değildi. Yanlış anlaşıldı ise kusura
    bakmayın. Yoruma açık olmayan, sabit veriler paylaştıklarım. Sizin maliyetiniz 0 TL olabileceği gibi, verdiğim örnek gereği
    tam 1 yıl önce hisseyi almış olan bir yatırımcının varlığı da bir realitedir.

Yıllardır hisseyi taşıyan bir yatırımcıyı son 12 ayda yaşanan dolar bazlı %35 lik geri çekilme rahatsız etmeyebileceği gibi, bu geri çekilmeyi iliklerine kadar yaşamış yatırımcıların isyanı, hisse son 5 senede mükemmel performans gösterdiği için gözardı edilmemeli. Özellikle de bu düşüşün şirketin yaptığı işleri, planları, yatırımları, kârı, kasasındaki parası ile alakası yoksa.

Hisse yatırımcılığını bir yolculuk olarak tanımlarsak, A noktasından B noktasına giderken X1,X2 ve X3 anlarında trene binmiş yatırımcıların deneyimleri farklı olacaktır.

Değeri tabana yayılmış günler dilerim.

Hacim çok zayıf.....
    Bu hacimle fiyat oluşması da zayıf oluyor..
    Patronlar bu fiyatlara satmaya kıyabilirler mi?
    Bana pek ihtimal dahilinde gözükmüyor.

Gerçekten hisse satmak isteyen kişi fiyatı çok yukarılara çıkarıp satar.....

Şimdi aklıma ne geldi?

Bu patronlar hisse satacağız diyerek fiyatı düşürüp, 2023 yılı içinde yüksekten çıktıkları malları düşükten yurtdışındaki fonlarla almak mı istiyorlar?
    Gavurların günahlarına da girmek istemem ama...

Sayfa 120/475 İlkİlk ... 2070110118119120121122130170220 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •