Sayfa 121/250 İlkİlk ... 2171111119120121122123131171221 ... SonSon
Arama sonucu : 1998 madde; 961 - 968 arası.

Konu: Türkiye Ekonomisi, Faiz, USD,BIST, Büyüme ve Makro Ekonomik Değerlendirmeler

1.  Alıntı Originally Posted by mebes Yazıyı Oku
    Sn. Selka. Seçimler bitti. Enflasyonun biraz yükseleceği açık. Dolar ise 3.70 lerden 5 lere geldi . Borsa ise dolar bazlı diplerde . Gayrimenkul fiyatları ise düşmekte. Tl banka faizleri ise bürüt 19 net 17.5 larda . Altın ise doların artışına bağlı yükselmekte. Ons olarak düşmekte. Burada benim gibi küçük yatırımcı bu ortamda tl de kalmışsa bundan sonra nasıl bir yol izlemeli . Sonuçta sizde tl ve bir miktar borsadasınız diye biliyorum. Orta ve uzun vadeli nasıl bir yol izlenebilir. Selamlar...

SM-A720F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Sn.Mebes direkt şunu alın, yada satın demem kesinlikle doğru olmaz. Ben durum tespiti yapıyorum. Yani benimkiler bir tespitten ibaret. Sonuçta ucuzun ucuzu, pahalının pahalısı vardır...

O sebeple yazzılarım uzun olsa da okumanızı tavsiye ediyorum. Çünkü bu piyasalarda doğru maalesef bir tane değil...

Yazılarımı okuyunca muhakkak bir fikir sahibi olacaksınız. Lakin son karar sizin...
    Bol Kazançlar...

2. Sn. Selka teşekkür ederim . Evet son karar bizim. Daha önceki birçok takipte olduğunuz yatırımları uyguladım. Fakat bazı kararlarda erken davrandık. Kısmet bu kadar dedik. Tl de kalarak dolar bazında az kar ettik. Borsada ise maalesef aldığımız fiyatlara gelmedi. Öğrenmenin yaşı yok . Sürekli bilgileri tazeleyerek . Sizlerinde görüşlerini okuyarak . Fayda sağlıyoruz. Prensip " UCUZU ALMAK " ucuz için ve ülkemizin konjokturunu de ortaya koyarak değerlendirme sağlamak. Benim gibi olanların bir mertebe fayda sağlamak.

SM-A720F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3. Estağfurullah... Aklımız yettiğince, dilimiz döndükçe.. Her zaman yazarız, çizeriz.. Amacım yerli yatırımcının 1 TL sini dahi yabancıya kaptırmamasıdır.. Nasıl ki onlar zamanında SERMAYEDAR olmuşlar ise kısa vade de bu Anadolu topraklarında yaşayan şimdi KY dediklerimizvde bir gün SERMAYEDAR olup söz sahibi olacaklardır.

Zamanlama hatası yaptığımız doğrudur.. Mesela ben AKBNK a 8,20 ler de girdim... Erken girmişim.. 6,42 TL lere kadar geldi. Ortalamam 7,12 oldu... 7 altı rahatlıkla yapabilirdim...

Ama acele ettim...

Her zaman derim dibin dibi tepenin tepesi vardır... Altın kural KADEME KADEME KADEME.... Sert hareketler zarar ettirir...

Diğer altın KURAL .. "KALİTEYİ UCUZA AL! KEYFİNE BAK" Ne ucuz ise den ziyade... Ülkemiz konjüktürü hep dediğim gibi BİLANÇO analizi gibi Aktifler zayıf; pasifler güçlü...

Bu arada; Trump Juncker görüşmesi oldukça umut verici geçmiş. Trump ABD ile AB arasında Ticaret Ambargosunu yumuşatma kararı alınmış diye resmi olmayan haberler internette geziyormuş...

Bu arada S&P tarihi rekoru kırmış... Yavaş yavaş sanki piyasa olumlu haberleri Rahip olayı ile görmeye başladı...

S&P rekor tazelerse ben hisseden pek korkmam, artık...

4. ABD ÇİN KÜRESEL SAVAŞLARI

Global piyasalarda sürekli bir PANİK, DEPRESYON, TWEET tehditleri, asarım, keserim, yutarım, yok ederim, benim Nükleer Bombam seninkinden büyük, Sen köpek yavrusunun filan muhabbetleri...

ABD asıyor, kesiyor, gürlüyor ama dünya ticaretine zırnık sekte vurmuyor...

Meksika'ya esti, gürledi..

Duvar yapıcam, parasını Meksika asıllı göçmenlerden vergi olarak alıp, onları ülkesine def edicem diye, iktidara geldi..

Kanada'ya açık açık tehdit etti. Ticaretiniz bitiririm, zürriyetinizi kuruturum dedi...

AB'ye siz HAİN siniz, teröristsiniz, ABD nin ekonomik düşmanıdır dedi... AB şoka girdi...

Rusya'ya Petrol ile ümüğünüze çökeriz dedi.....

ÇİN'e yıllık 100 milyar USD ek gümrük vergisi koyacağım dedi..

Bu olay bana 2.Dünya Savaşında HITLER'i hatırlattı.. HITLER faşistliği dışında; inanılmaz bir kişilikti. Günlük 50 adet denizaltı, 200 adet tank, 100 adet savaş uçağı, 20 adet orta seviye savaş gemisi imal edebiliyorlardı...

GÜNDE!

Diğer araç, top, mermi, tüfek, diğer silahlar sayısı belli değil...

HITLER eğer azıcık sadece azıcık, minnacık, ufacık, küçücük tedbirli davranabilse çok açık yazıyorum;

"Bütün Dünyaya Kolaylıkla Hakim Olurdu!"

Aynı anda; Belçika'ya, İngiltere'ye, Norveç'e, Fransa'ya, İtalya'ya, Afrika ülkelerine, Polonya'ya, Rusya'ya, Yunanistan'a, Balkanlara ve en sonunda da hızını alamayıp ABD'ye de SAVAŞ ilan edip savaşa tutuşmak İNANILMAZ bir ÖZGÜVEN patlaması idi...

Aynı anda 11 adet savaş cephesi...

Tam bir çılgınlık....

Almanya ürettiği Tanklar, Savaş Gemileri, Savaş Uçaklarına demir sağlamak için Norveç'in tüm dağlarını delmişti.. O denli....

AMA YENİLDİLER....
    MAĞLUP OLDULAR....

Şimdi ABD aynı anda Rusya'ya, AB'ye, Meksika'ya, Kanada'ya, Japonya'ya, K.Kore'ye, Çin'e TİCARET SAVAŞI başlatıyor..

Bence bu ülkeler bir araya gelirse bu ABD tutumu karşında USD vazgeçtik derlerse ABD USD biter....

USD dahi bu denli geniş bir ticaret savaşını kazanma ihtimali yoktur...

Bunun farkına varan TRUMP...

Rusya'ya demediğini bırakmadı; HELSİNKİ zirvesinde inanılmaz kanka olup, herbirşeye imza attılar... ABD ve Rusya KANKA oldu...

Suudi lere bitiririm sizi ha! Asarım dedi... 250 milyar USD lık Savaş Uçağı sattı...

Katar'ı kuşatırım, alırım GAZINIZI, aç bırakırım dedim... Katar Emiri ile beyaz Saray da kankiş oldular 75 milyar USD lık silah sattılar...

Yemin ederim, Katar'da o silahları kullanacak adam bile yoktur. Nüfus 3 milyon... Ama nakit USD 350 milyar USD..

K.Kore'ye benim düğmem seninkinden BÜYÜK basarım ha dedi sonra Endonezya mı bir yerde el sıkışıp TİCARET YAPMA sözü verdiler....

Kanada'ya Trudi ile AŞK Böcekleri şeklinde Poz verdiler...

Meksika Başbakanı ile ahbap oldu....

En son....

AB dönem başkanı JUNCKER ile Beyaz Saray da bırakın Tİcaret Savaşları başlatmayı "Bilakis Ticaret ve Gümrük vergilerini DAHA DA yanlış okumadınız DAHA DA indirelim" anlaşmasına vardılar....

ABD CUMA günü %4 son 3 ayda büyüdü....

ABD %4 diyorum.. Türkiye değil.... %4

TRUMP küresel ticareti durdurum diyor, bilakis küresel ticareti UÇUYOR....

Şimdi Türkiye'ye dün Cuma günü Rahip ten dolayı TWEET attı..

Önce Trump sonra Pence...

"Papazı bırakın, bırakmazsanız Tİcari olarak çökeriz..."

Borsalar bir tweet le %3 düştü....

Bilemiyorum.. Papaz serbest kalırsa

ABD bize tekstil kotasını bırakır, gümrük vergileri sıfırlar ve bizden CAM, elyaf, çimento, demir çelikin tamamını satın alabilir....

O zaman küresel ticaret fazlamız dahi olur....

Adam demek ki böyle TÜCCAR....

5. Kamu Kurumları LİBREOFİS kullanırlarsa yılda 500 milyon$ tasarruf sağlanabiliyor.

Peki hal böyleyken neden kullanmıyorlar?

https://tr.libreoffice.org/

6. PAPAZ KAÇTI

Papaz olayı; çok ciddi.. Hem ekonomik hemde siyasi düzeyde...

Hukuki detaylarını bilmemekle buradan ekonomik boyutunu yazmak istedim...

BIST in halka açık oranı eder 150 milyar USD sanırım... Ve bu ederin en az 50 milyar USD'ı ABD li fonların elinde...

Yaklaşık 50-60 milyar USD lık mal var ellerinde...

Yarın sabah 10 milyar USD hisse satsalar bunu karşılayababilecek sermaye Türkiye'de yok...

Direkt USD 10 TL olur, devalüasyon gerçekleşir...

Umarım olay ekonomik boyuta gelmez...

Bugün Apple ile Amazon arasıdan yarışma vardı.. Acab 1,000,000,000,000 USD lık değere ilk kim ulaşacak oldu...

Apple kazandı...

ABD de 3 ergenin yaptığı ŞEKER KIRMA oyunu 14 milyar USD a satıldı...

Yada Periscope...

Neyse;

Bizim bist te ederi 10 milyar USD eden BİR TANE ŞİRKET yok ken...

En değerlisi sanırım Ereğli 7 milyar USD...

BOA kasasında nakit değerleri 250 milyar USD...

Facebook da çeyrek dönemde kar yanılması 20 milyar USD...

Bizim MB net rezevrvimiz 17 Milyar USD...

Yani ölçekler aynı değil...

Yahoo, Hotmail, İnstagram yada ne bileyim Boeing ile filan mücadele edemeyiz...

Bence şapkayı önümüze alıp, düşünmeliyiz...

Neden USD 5,02 TL oldu diye?

7. İşe BADEM, CEVİZ, SOYA gibi kuruyemişler ABD den geliyor. En çok ithalat yapan marketler sözde müslüman BİM ve A101.

8.  Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    İşe BADEM, CEVİZ, SOYA gibi kuruyemişler ABD den geliyor. En çok ithalat yapan marketler sözde müslüman BİM ve A101.
    Sen bunları boşver. sen doları tu kaka derken neden dolar mevduati ile ilgilendin onu soyle. phonex in pipisi ne oldu?? dolar olmasa o pipinin ne olacagını biliyon demi

Sayfa 121/250 İlkİlk ... 2171111119120121122123131171221 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •