Sayfa 1240/2512 İlkİlk ... 2407401140119012301238123912401241124212501290134017402240 ... SonSon
Arama sonucu : 20093 madde; 9,913 - 9,920 arası.

Konu: ...:::vobelıt:::...

1.  Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    Merkez bankası 17 Ocak tarihine göre;gelen ihracatçı dövizlerine,reeskont kredisi döviz girişlerine ve KKM'den gelen dövizlere rağmen ,döviz yükümlülüklerini 3.779 milyar dolar daha artırmış,yani döviz rezervlerinden çıkış olmuş.
    En geç Bu yılın sonuna kadar bütçe açığında çift haneler görülecek bu kez.. bu kez diyorum, çünkü 2020 de pandemi akabinde başlayan bütçe yırtılmasını 125 milyar dolar satarak geriye çevirebildiler ki, bunun önemli bir yan etkisi de kontrolden çıkan enflasyon oldu..

Şimdi ise elimizde kontrolden çıkmış bir enflasyon, eksi rezerv ve KKM denen saatli bomba var.

Ayrıca, KKM yi yürütebilmek için gerekli taze döviz ihtiyacı bir noktada karşılanamayacak bir seviyeye gelince ya çok ciddi bir devalüasyon yaşanacak veya ....

Fill in the blanks 🙂

2.  Alıntı Originally Posted by u4

In the 1980s the recessions brought about by Paul Volcker’s Fed laid the foundations for inflation-targeting regimes worldwide. Every month inflation runs too hot, part of that hard-won credibility ebbs away..

https://www.economist.com/leaders/20...e-on-inflation.
    Artık “the economist” bile Volcker dönemine atıf yapmaya başlamışsa, FED’in başına Bullard’ın geçmesinin zamanı geldi de geçiyor demektir..🙂

3.  Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    Merkez bankası 17 Ocak tarihine göre;gelen ihracatçı dövizlerine,reeskont kredisi döviz girişlerine ve KKM'den gelen dövizlere rağmen ,döviz yükümlülüklerini 3.779 milyar dolar daha artırmış,yani döviz rezervlerinden çıkış olmuş.
    Deniz Bey merhaba;

17 ocak hesabınız ile kıyaslama yaptığımızda aslında ons altının değerlenmesinden ziyade altın varlığı da artmış gibi görünüyor değil mi? yanlış mı anlıyorum acaba?

Ayrıca sanırım swablar da 1 yıl vadeli olanlar vardı onların roll edilmeme durumunda kur şoku mu olur?

Bir de MB'nin eksi değerinin gidebileceği maksimum limit nedir acaba? turizm beklentisi haliyle düşük enerji fiyatları ve cari açık yüksek kuru tutmak için harcayabileceği rezervin limitine yaklaştık mı? teknik anlamda grafik 6,85 zamanına çok benzedi bir zıplama ve ardından gelen sabit rejim bunun sonrasının da da bir kurda zıplama olursa aynı grafik tekrar edecek sanırım literatüre de geçer artık.

Saygılarımla.

4.  Alıntı Originally Posted by effendy75 Yazıyı Oku
    En geç Bu yılın sonuna kadar bütçe açığında çift haneler görülecek bu kez.. bu kez diyorum, çünkü 2020 de pandemi akabinde başlayan bütçe yırtılmasını 125 milyar dolar satarak geriye çevirebildiler ki, bunun önemli bir yan etkisi de kontrolden çıkan enflasyon oldu..

Şimdi ise elimizde kontrolden çıkmış bir enflasyon, eksi rezerv ve KKM denen saatli bomba var.

Ayrıca, KKM yi yürütebilmek için gerekli taze döviz ihtiyacı bir noktada karşılanamayacak bir seviyeye gelince ya çok ciddi bir devalüasyon yaşanacak veya ....

Fill in the blanks ��
    Elimizde ayrıca en önemlisi bu işin düzeleceğine güveni azalmış umutsuz ve yorulmuş bir toplum ve liyakatsiz kadrolar var.

5. Yalan konuşuyor. Çin hepsinin dengesini bozdu hepsi halkı fakirlestirip rekabetçi olma hayalleri kuruyor; Trump gitti ama ruhu bütün batıyı esir aldı biz de bayraktarligini yapıyoruz üst üste devaller ile.
     Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    https://www.cnbc.com/2022/04/21/powe...e-for-may.html

Powell says taming inflation "absolutely essential," and 50 basis point hike possible for May

-Federal Reserve Chairman Jerome Powell affirmed the central bank's determination to bring inflation down and said Thursday that aggressive rate hikes are possible as soon as next month.

-"It is appropriate in my view to be moving a little more quickly" to raise interest rates, Powell said while part of an International Monetary Fund panel. "I also think there is something to be said for front-end loading any accommodation one thinks is appropriate. ... I would say 50 basis points will be on the table for the May meeting"

-"It's absolutely essential to restore price stability," he added. "Economies don't work without price stability"
    SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Alıntı Originally Posted by Batman Yazıyı Oku
    Deniz Bey merhaba;

17 ocak hesabınız ile kıyaslama yaptığımızda aslında ons altının değerlenmesinden ziyade altın varlığı da artmış gibi görünüyor değil mi? yanlış mı anlıyorum acaba?

Ayrıca sanırım swablar da 1 yıl vadeli olanlar vardı onların roll edilmeme durumunda kur şoku mu olur?

Bir de MB'nin eksi değerinin gidebileceği maksimum limit nedir acaba? turizm beklentisi haliyle düşük enerji fiyatları ve cari açık yüksek kuru tutmak için harcayabileceği rezervin limitine yaklaştık mı? teknik anlamda grafik 6,85 zamanına çok benzedi bir zıplama ve ardından gelen sabit rejim bunun sonrasının da da bir kurda zıplama olursa aynı grafik tekrar edecek sanırım literatüre de geçer artık.

Saygılarımla.
    -Doğru ,hem altın miktarı ons olarak artmış,hem de altının usd/ons değeri artmış,birlikte merkez bankasının altın cinsinden varlığının tutarı artmış.

-Swapların tamamının vadesi 1 yıldan kısa;19.542 milyar dolar swapın vadesi 1 aydan kısa,15.817 milyar dolar swapın vadesi 2-3 ay ay arası,gerisi de 4-12 ay vadeli.

-Sermaye hareketleri serbestken, hem faizin hem de döviz kurlarının sabit tutulabilmesi ekonomi teorisine göre imkansız.Bu yüzden ufak bir kıvılcımın tetikleyici olması ile döviz kurlarının patlaması kaçınılmaz gözüküyor,ne kadar gecikirse patlamanın şiddeti de o kadar yüksek olacak.Sadece zamanının bilmiyoruz.Benim öngörüm,daha önce de yazdığım gibi,en geç 1 yıl içinde çok muhtemelen de bu yıl içinde gerçekleşeceği şeklinde.

7.  Alıntı Originally Posted by effendy75 Yazıyı Oku
    Artık “the economist” bile Volcker dönemine atıf yapmaya başlamışsa, FED’in başına Bullard’ın geçmesinin zamanı geldi de geçiyor demektir..🙂

hocam selamlar. şahin bir kimsenin geleceğini cidden sanmıyorum. birileri (küreselciler) bunu gerçekten istiyor ancak abd devletçi kanadının 1980 ler seviyesine erişmeden bir şey yapacağını sanmıyorum.

tezimi biraz desteklemek istiyorum.

Israel’s central bank has made the biggest changes to its allocation of reserves in over a decade, adding the Chinese yuan alongside three other currencies to a stockpile that last year exceeded $200 billion for the first time ever.

https://www.bloomberg.com/news/artic...losophy-change

zamanında süper enflasyon yaşamış israil rezervlerini çeşitlendirme ihtiyacı hissediyor ve kanada dolarını(haberin devamında bahsediliyor) bile rezervlerine ekliyor. ben bu durumu ancak dolara alternatif olan paraların ülkelerinin abd ye uzun vadede rakip olabileceği veya israilin ortalık karışacak dikkatli olalım tedbiri olarak değerlendiriyorum. bu verdiğim örneği beğenmeyebilirsiniz konuyu abd tarafına çevirelim.

https://www.youtube.com/watch?v=ZEwx...nnel=60Minutes

3:30' dan izlemeye başlayın. videodaki kişi abd hükümetinin açıkladığı veriye göre 4 milyon ev eksiği olduğunu belirtmiş. bunun sebebini de y kuşağının kendi evlerini istemeleri olduğunu söylüyor. şahsi olarak 4 milyon değil 6 milyon olarak değerlendiriyorum. kaldı ki abd de eski evlerin yıkılıp yeniden yapımı furyası başlaması bence yakın(konumuz değil detaya girmeyelim)

böyle bir ortamda abd kendi para birimlerine alternatif para birimlerinin hali hazırda talep gelmesi ile birlikte parasını değersiz tutmak isteyecektir. abd tarafında iç talebin güçlü olması demek o ya da bu şekilde diğer ülkelerin abd pazarına yönelmesini gerektirecek. bundan dolayı abd yüksek enflasyona rağmen "bullard" gibi ciddi şahin birisini istemez.

bu konularla alakasız olarak, eğer abd savaşa girerse dolar o zaman uçar altın çakılır görüşündeyim.

8.  Alıntı Originally Posted by vicont Yazıyı Oku
    hocam selamlar. şahin bir kimsenin geleceğini cidden sanmıyorum. birileri (küreselciler) bunu gerçekten istiyor ancak abd devletçi kanadının 1980 ler seviyesine erişmeden bir şey yapacağını sanmıyorum.

bu konularla alakasız olarak, eğer abd savaşa girerse dolar o zaman uçar altın çakılır görüşündeyim.
    Hocam esasında "Bullard" işin latifesi tabii ki..(laf aramızda, Bullard, FED'in kötü polisi rolünün hakkını iyi veriyor) ancak şu var ki, economist bile artık enflasyonla mücadele sürecinde ABD ekonomisi için bir resesyonun kaçınılmaz olacağını iddia ediyor. bu durum bir stagflasyon anlamına gelir mi, işte bunu zaman gösterecek..

daha vahimi şu olur: 2020'lerde yaşanacak bir stagflasyonu Volcker metotları ile çözmeye kalkışırlarsa, 1930 'lara geri döneriz...
    ytd..

Sayfa 1240/2512 İlkİlk ... 2407401140119012301238123912401241124212501290134017402240 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •