Sayfa 127/215 İlkİlk ... 2777117125126127128129137177 ... SonSon
Arama sonucu : 1717 madde; 1,009 - 1,016 arası.

Konu: Temel Analiz 3.0

1.  Alıntı Originally Posted by flexy Yazıyı Oku
    10 lira değere sahip hisse, 1 tl temettü verdikten sonra ertesi gün 9 tl'den açılır. Data ekranlarında gördüğünüz bütün fiyat grafikleri verdiği temettü düşüldükten sonra oluşmuş grafiklerdir. Temettüden sonra 10 liraya tekrar gelmiş hisse prim yapmıştır.
    Tmm tmm senin yonteminden gidelim tmm peki.

10 lira deger sahip ikenki tarohi soyle bana

Sonra 10nliradan su tarihe kadar yine 10 liraya gitti de veya kac liraya cikartacaksan tarihleri yaz ama.

Sonra o tarihte su fiyatta iken su kadar temettu dagitti de .

Sonra sana sunu soracagim o ilk tarihteki fiyat kac lira gorunuyor
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

2.  Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
    Tmm tmm senin yonteminden gidelim tmm peki.

10 lira deger sahip ikenki tarohi soyle bana

Sonra 10nliradan su tarihe kadar yine 10 liraya gitti de veya kac liraya cikartacaksan tarihleri yaz ama.

Sonra o tarihte su fiyatta iken su kadar temettu dagitti de .

Sonra sana sunu soracagim o ilk tarihteki fiyat kac lira gorunuyor
    Erhan bey, gerçekten yoruldum. Aracı kurumunuzu arayın bu konu hakkında bilgi isteyin anlatsınlar.

3.  Alıntı Originally Posted by flexy Yazıyı Oku
    Kafasına yatmayan ben dahil kimseyle görüşmesin. Adam gibi aracı kurumunu arasın sorsun.
    Niye savas bicaklari cekiliyor nicin yazarken surekli hirslaniliyor ?

İster araci kuruma sorun isterseniz proflara.
    Sen boyle yazdikca hocam bende geriliyorum.

Ben bu konuyu halil buhurdan tutta epikurdan tutta drzimden tuta bilmem nereye kadar herkes konustum beni tanimadiginiz icin tabiki bilmoyorsunuz gonderdiginiz sitelerde bile 2014 yilimdan yorumlarim var.

Aracinkurum calisani arkadaslar benim dedigimin tersini soylerse size verin numarasini arayayim bem goruseyim.

Ta bu kadar da eminim yaptigim hesapta bir kere drgilki

Binlerce kere hesaplandi bu is.

Hesaolayan yatirimcilar biliyor.

Froto grafiginin duzeltilmis fiyati 0.0001 lerde geziyor

Sizce nicin oyoe gorunuyor tum temettuleri lota cevirmis olarak getirisini yansitmak icin okadar dusuruluyor.

Oh ne ala frotoyu 1990 yilinda 0.0001 den almis gibi hesapla

Birde bu sure zarfindaki temettulerle lot arttirmis gibi tekrar hesapka.

Ben size soyleyeyim getiriniz kat tirilyon dolar cikar.

Boype bir dunya yok

Neden anlasamadigimizda ortaya cikmis oldu temettu konusunda hesaplamadiginiz ve bilmediginiz bir cok sey var bence
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,112
     Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku

Ben bu konuyu halil buhurdan tutta epikurdan tutta drzimden tuta bilmem nereye kadar herkes konustum beni tanimadiginiz icin tabiki bilmoyorsunuz gonderdiginiz sitelerde bile 2014 yilimdan yorumlarim var.

Aracinkurum calisani arkadaslar benim dedigimin tersini soylerse size verin numarasini arayayim bem goruseyim.

Sizce nicin oyoe gorunuyor tum temettuleri lota cevirmis olarak getirisini yansitmak icin okadar dusuruluyor.

Boype bir dunya yok

Neden anlasamadigimizda ortaya cikmis oldu temettu konusunda hesaplamadiginiz ve bilmediginiz bir cok sey var bence
    ,......
    ......
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

5.  Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku

Boype bir dunya yok

Siz sürekli aynı soruyu sorup farklı cevap bekleyince de ben geriliyorum. Demek ki, ben bu konuda ehil olmadığım için cevaplarım tatmin etmiyor.

6. Reklam kokan hareketler...

7.  Alıntı Originally Posted by Mann Yazıyı Oku
    https://finance.yahoo.com/quote/CRDFA.IS?p=CRDFA.IS

Bu linkteki grafik temettü dahil edilmemiş hali sanırım. Yabancı bazı kaynaklarda bu şekilde gösterimlere rastladım. Konumuz bu değil, fakat dikkatli olmak lazım.
    yahoo grafiklerini inceledim.

Yahoo gerçekten temettü sonrası grafikleri düzeltmemiş.

Geçmişe dönük.

Bunu yeni yapmıslar galiba Önceden bu sekılde değildi. GOOGlede temettü hariç gösteriyor.

baska bildiginiz kaynak varsa inceleyeyim.

TTkom üzerindede incelme yaptım 2011 den buyana TTKOM düşen trendde iken mynette yatay bir trendde gösteriyor.

İnvestingde mynetteki gibi yatay gösteriyor.

temettülerın oldugu yere "GAP" boşluk koymuslar yahoo ve google

Öncelikle MAN arkadasımızı tebrik ediyor ve kendisinden özür diliyorum evde inceleyince ortaya cıktı.

Daha oncede ıncelememde böyle birşeye rastlamamıstım ama güzel bir uygulama olmus.

Temettü dahil olmayan grafiklerde gaplerın oldugu temettü bölgelerine

D butonu koymuslar temettü anlamında dividend böylece grafiğin temettü sokulmamıs halını görüyoruz dolayısıyla temettüleri tekrar hisse alarak ayrıca hesap yapmak gerekıyor.

Bahsi geçen CRDFA ya baktıgımızda 5 yıldır düşen bir hisse görüyoruz. Temettülerle lot alırsak yükselen bir grafik görüyoruz bunun ıcınde verı termınallerı ınvestıng ve mynettekı grafikte temettü dahil grafiği görürken

GOOGLE ve YAHOO da temettü hisse alınmamıs halini görüyoruz.

Bu benim içinde güzel oldu böylece temettülerin mynettekı ve veri terminallerinde grafiklere bakıp extra olarak birde temettüyü eklenmemesi gerektiğinin ıspatı oldu.

EĞER HİSSELERİNİZİN TEMETTÜ İLE LOT ARTTIRILMIS SEKILDE HALINI GORMEK ISTIYORSANIZ MYNET İNVESTİNG VE VERİ TERMİNALİ GRAFİKLERİNİ KULLANIN.

TEMETTÜLERİ CEBE ATMIS AYNI HISSEDEN ALMAMIS OLARAK GETİRİSİNİ ÖLÇMEK İSTİYORSANIZ YAHOOYU KULLANIN.

GEÇMİŞTE ÇOK ARADIM TEMETTÜ DAGITILMAMIS GRAFİĞİ BULMAYI AMA HICBIRYERDE BULAMAMISTIM COK IYI OLDU BU YAHOO TEKRARDAN ÖZÜR DİLYORUM VE TEŞEKKÜR EDİYORUM.

BÜYÜKSÜN BABA............

8. Elime koz geçti şimdi cunku bana yanlıs bilgi veriyor suçlamasında bulunuldunuz oysakı ben sıze boyle bır kelıme kullandıgımı hatırlamıyorum.

Alıntı Originally Posted by flexy Yazıyı Oku
    10 liradan 100 hisse senediniz var. Hisse başı 1 TL temettü verdi ve fiyatı 9 TL oldu. Elinize net 85 TL geçti. Fiyatı 9 TL'den 85/9=9,44 adet hisse alıyorsunuz. Elinizde toplam 109.44 adet hisse oluyor. Firma çalışmaya devam ediyor, temettü dağıtıp kapanmıyor. Temettüyü eklemeseniz bile, şirket kar ettikçe temettü dağıtmaya ve fiyatı değer kazanmaya devam ediyor. Uç örnekler elbette var ama işler böyle yürüyor.

Bu linkte sorularınızın birebir cevabı var : http://www.lattedenborsaya.com/2017/...-fiyati-duser/
    "şirket kar ettikçe temettü dağıtmaya ve fiyatı değer kazanmaya devam ediyor."

DEMİŞSİNİZ CRDFA VE TTKOM HATTA BASKA ORNEKTE BULURUM YAHOODAN AMA UGRASMAK ISTEMEDIM.

TEMETTÜ SONRASI TELAFIYI 5 YILDIR BANA GOSTERIRMISINIZ NEREDE ??????????????

TTKOM 6 YILDIR TELAFİ MELAFI YOK!!!!!!!!!!!! LİNK

CRDFA 2007 YILINDAN BERİ TELAFI MELAFI YOK!!!!!!! LINK

http://halilbuhur.com/temettu-mu-bedelsiz-mi.html

Uzun süredir temettü ile yakından ilgisi olan ve bizzat temettü alıp fiyatları takip eden Halil bey'in izahını paylaşıyorum. Yazının ortalarında "Bedelsiz Sermaye Artırımında ve temettüde hisse fiyatı aynı oranda düşer. Fiyat tekrar aynı yerine geldiğinde yatırımcı o oranda kâr etmiş olur." ifadesi yer almakta. Burada, "fiyat tekrar aynı yerine geldiğinde" açıklamasının yapılmasına neden; fiyatın temettü düşüşü sonrası otomatik olarak değil, piyasa tarafından tekrar aynı seviyeye getirilmesidir.

Halil bey ile iletişime geçip sorabilirsiniz. Yaşar hoca'dan da ders alıyorum dediniz bu konuyu ona da sorabilirsiniz. Hata var ise doğrusunu birebir temettü ile ilgili olan birinden öğrenmiş oluruz.
    "piyasa tarafından tekrar aynı seviyeye getirilmesidir."

ÖYLE MECRAYA GEREK YOK DEMEKKI HER DENILENI KIM OLURSA OLSUN SORGULAMAK GEREKIYORMUS BAKIN NE GORDUK TEMETTÜ KRALI CRDFA NIN DIKKAT EDIN KRAL DIYORUM TEMETTI KONUSUNDA KRAL BIR HISSENIN NASIL TEMETTUSUNU TELAFI EDEMEDIGINI GORUYORSUNUZ DEGIL MI ?

Temettü ile ilgili geniş bir bilgi arşivi (hisse.net eski forumundan) : http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=46671

Ayrıca, bu konu üstteki başlıkta direk Erhan bey'e anlatılmış. Erhan bey'den rica ediyorum temettü, temettü veren hissenin fiyatı gibi konularda tam olarak bilgi sahibi olmadan bu konu hakkında artık konuşmamanız. Bakın, şahsınız ile hiçbir sorunum yok fakat bu konuda bir bilgi eksikliğiniz mevcut ve kafa karışıklığına neden oluyorsunuz.
    ŞİMDİ TEMETTÜ MANİPLASYONLARI ADLI YAZIYI NİYE YAZDIGIMI DAHA İYİ ANLAYABILDINIZ MI.

VERDİĞİNİZ İSİMLERİN KİŞİLERİN NELER YAZDIGINI BIR OKUYUN "TEMETTÜ TELAFISI VB KONUSUNDA"

BEN NİÇİN TEMETTÜ MANİPLASYONLARI DİYE YAZI YAZMISIM ANLASILMISTIR UMARIM.

BU koNUYLA MUCADELE EDEN BELKI BIR KAC KISIDEN BIRIYIM AMA KARSIMIZDA BU KONUDA SADECE OKUDUGUNA İNAN BUYUK BIR KITLE VAR.

HEP SOYLUYORUM BENIDE BIR BASKASINIDA HERKESIN YAZDIGI CUMLEYE ANINDA INANMAYIN KENDI AKLINIZ VAR HESAP EDIN ORTAYA CIKARTIN.

HALİL ABI VE DIGERLERIYLEDE HICBIR SORUNUM YOK BEN HERKESLE IYI GECINMEK ISTEYEN BIRISIYIM.

ELBETTEKI ONLARIN OLDUGU GIBI BENIMDE FIKIRLERIM VAR. BU FIKIRLER TARTISILA TARTISILA KONUSULA KONUSULA ISPAT EDILE EDILE DOGRULANIYOR. DOLAYISIYLA FİKİRLERİN CARPISMASI HEM BEYIN CIMNASTIGI HEMDE DOGRUYU BULMAYA BIR ADIM DAHA YAKLASMAMIZI SAGLIYOR.

BU SEKILDE GERGİN GEÇMESİNİ İSTEMİYORDUM KONUSMALARIN ANCAK SÜREKLİ TAHRİK BOYUTUNDA YAZINCA DURAMIYORUM.

BENİ ANLAMINIZI ISTIYORUM BU KONUDA COK FAZLA HESAPLAMA YAPTIM SAYFALAR DOLUSU.

Bende sizler gibi hayaller kuruyordum grafiğin getirisine bakar birde temettüleri eklerdım mis gibi para derdim.

bende sonradan öğrendım bi b*k bildiğim yoktu. ogrene ogrene tartısa tartısa araştıra araştıra öğrendım.

NE VAR BUNDA SİZDE ARAŞTIRIVERIN HESAPLAYIVERIN NE OLACAK YANİ

DOĞRU BILGI BIZLER İÇİN EN ÖNEMLİ SEY DEGİLMİ NİYE HAKSIZ OLACAGIM HAKLI OLACAGIM EGOSU ICERISINDE SAVASIYORUZ.

BIRAKIN ABI DOGRULARI OGRENELIM. BİRŞEYLERİ YANLIS BILIYOR OLABILIRSINIZ HERKES HERSEYI BILMIYOR KI

BENİMDE BILMEDIGIM BIR SURU SEY VAR OGRENECEGIM ARASTIRACAGIM.

Sayfa 127/215 İlkİlk ... 2777117125126127128129137177 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •