26 Eylül 2025 de tüm portföy ile 61.95 den AKBNK aldım. Tek kağıt.
TR bankacılık sektörünün 2018 F/K sı 4 dür dedim yukarıda. Öte yandan risksiz yatırım aracı olan gösterge devlet tahvili yılda brüt %15 getiriyor, net bazda %13.5 yapar %10 stopajı düşersek. Banka mevduat hesabının yıllık net getirisi bundan daha azdır çünkü %15 stopaj var, yıllık TÜFE de %13.5 dan daha düşüktür. Gayrimenkul yatırımı risksiz yatırım aracı kategorisinde olmadığı için onu denkleme dahil etmiyorum. Demek ki borsanın 1 nolu rakibi devlet tahvili oluyor. Peki devlet tahvilinin F/K'sı kaç? 100 : 13.5= yaklaşık 8 oluyor. Buna karşın bankacılık sektörünün F/K'sı 4 dür yani yarısı kadar, hele hele HALKB'ninki 2 dir yani risksiz yatırımın 4 te 1 i. Aradaki farka bir bakın. İşte aradaki bu %100 ila %300 lük fark "risk primi" oluyor.
26 Eylül 2025 de tüm portföy ile 61.95 den AKBNK aldım. Tek kağıt.
Abi çok canımı yaktılar,ne olur hatırlatma...Faaliyet karı ve cirosu artıyor diye aldık...Şirketin içi hakikaten boş çıktı...14,3 iyi mi,bu hissenin olması gereken rakam,zararımızın çıkması için...
Sana bir şey hatırlatacağım...2007'de kordsa vardı,ilk aldığım hisse...Sizi oradan da tanırım...
Neyse;çok ceza yemez halkb inşallah...Kolay gelsin...
Düşük maliyet ve GÜVEN her şey !
Hayat Hoş,Gerisi Boş .
Dedigin dogru ama her kagitta ayni siddette gecerli degil diye dusunuyorum: ornegin darbe sonrasi borsa cakildiginda Blackrock 7 kusurlerden tonla Halkbank aldi bildigin maliyet dusurdu yani... Halkbank karli ve iyi bir banka 50 kere dedigim gibi su anda demirbaslarini tasinmazlarini ATMlerini satsa 2.7 milyar dolardan fazla eder banka da bedavaya gelmis olur... Ben bu OFAC muhabbetinin de MEVCUT POLITIK KONJONKTURDEN DOLAYI cok abartildigini dusunuyorum - ornegin daha birkac ay once Garanti 40 Milyon Euro (ki az para degil) ceza aldi Avrupadaki bazi islemlerinden dolayi - hisse 1 kademe bile oynamadi.. Halk ise 4 yildir basassagi...
@ayran
Cok abartildi artik. Ne yapalim. Pilavlinin dedigi gibi yazilan yazildi, soylenen soylendi. UV para sokmus olanlar kenardan artik kafa yormadan bekleyecek. Trade yapanlarimiz yapmaya devam edecek. Gun olur devran doner. Bu bankanin hakettigi bu degildir.
Yer İmleri