Sayfa 127/1032 İlkİlk ... 2777117125126127128129137177227627 ... SonSon
Arama sonucu : 8252 madde; 1,009 - 1,016 arası.

Konu: HALK Cafe - I

1.  Alıntı Originally Posted by Proton Yazıyı Oku
    aselsanla ben de ilgileniyorum ama vakti değil gibi, elinde tutan epey kişi var dağınık bir hisse...........
    47.40 dan 24 lere düşmüş olmasına rağmen temel rasyoları hala pahalı olduğunu söylüyor. Cirosuna oranla piyasa değeri, F/K sı, PD'ye oranla yıllık net kârı, net kâr marjı vs BİST ortalamasına göre büyük farklılıklar gösteriyor. Öte yandan pazar payını sürekli büyüten, büyüme oranı ortalamanın üzerinde bir şirket yani geleceği parlak. 9 tl den başlayıp 47 tl lerde sona eren o mega çıkışın hazmedilmesi süreci yaşanıyor şu anda, artı borsadaki genel satışlar, ülkenin makro ve mikro dengelerinin olumsuz doğru değişmesi, ikincil halka arz süreci vs gibi etkenler hisseyi olumsuz yönde etkiledi. Bu etkenlerin şiddeti zamanla sönümlenecektir. İşte ben de bunu bekliyorum. Acelem yok, sabırlıyım. Ne zaman kafamdaki seviyelere gelirse, işte o zaman alım zamanlamamı mercek altına alıırm.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

2.  Alıntı Originally Posted by esramarka Yazıyı Oku
    Son bir soru sormak istiyorum izninizle, ISYAT hakkında ne düşünüyorsunuz? Uzun vadeli tutup temettülerle tekrar alımda mantıklı bir yatırım mıdır sizce?
    Hiç bir bilgim yok ISYAT hakkında. İlgilenmediğim bir hissedir.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

3. Son gelen bilançoda kar eden şirketler arasında ; defter değerine göre ucuz kalmış hisseler...

...Biraz zaman geçsin herşeyi unutacaksın; biraz zaman geçsin herşey seni unutacaK...(Bendememişmiydim çabası beyhude, bilmedigini bilmek bakİ)...YAZILANLAR YORUMDUR TAVSİYEM OLAMAZ...

4.  Alıntı Originally Posted by esramarka Yazıyı Oku
    TH'nin yarısı nakitse ve hisseye güveniyorsa neden bir alım daha yapıp mesela 9 TL'ye düşürmüyor? Daha da mı dip bekliyor? Bunu merak ettim. Ben olsam % 25 naktim ile giriş yapar ve ortalamayı 9.5 TL vb. düşürürdüm. Benim yaptığım amatörlük mü?
    Siz foruma yeni geldiğiniz için eski yazıları bilmiyorsunuz haliyle. Sn. TH alsat ve maliyet düşürme işine çok karşıdır. Ben ve diğer bazı kullanıcılar da bu işleri pek severiz, aylardır tartışıp dururuz bu konularda.
    Amatörlük borsa-piyasa işlerinden geçimini sağlamamak, asıl işi bu olmamak, hobi olarak yapmak anlamındadır. Profesyonel de işi/mesleği bu olan kişi demek. Forumdaki kullanıcılardan sanırım tamamına yakını amatör, bu kötü/olumsuz anlamda değil. Çok tecrübeli ve başarılı amatörler de var. Profesyoneller buralarda yazmıyor pek.
    Sizin kastettiğiniz sıfat "acemi" idi sanırım.
    Sonuç olarak maliyet düşürmek istiyorsanız düşürün, hisseye güveniyorsanız ve paranız da varsa sorun yoktur.

5. ...Biraz zaman geçsin herşeyi unutacaksın; biraz zaman geçsin herşey seni unutacaK...(Bendememişmiydim çabası beyhude, bilmedigini bilmek bakİ)...YAZILANLAR YORUMDUR TAVSİYEM OLAMAZ...

6.  Alıntı Originally Posted by esramarka Yazıyı Oku
    Son bir soru sormak istiyorum izninizle, ISYAT hakkında ne düşünüyorsunuz? Uzun vadeli tutup temettülerle tekrar alımda mantıklı bir yatırım mıdır sizce?
    ISYAT'ı ben epeyce inceledim, forumunu eskiye dönük iyice okuyun. Tecrübeli yıllardır taşıyanların yazıları var. En iyi bilgiler orada.
    Az riskli güzel bir hisse, ben alım için takipteyim sonbahar gibi 0.80-0.85 aralığından (halkbanktan çıkabilirsem) almayı planlıyorum.

7.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    47.40 dan 24 lere düşmüş olmasına rağmen temel rasyoları hala pahalı olduğunu söylüyor. Cirosuna oranla piyasa değeri, F/K sı, PD'ye oranla yıllık net kârı, net kâr marjı vs BİST ortalamasına göre büyük farklılıklar gösteriyor. Öte yandan pazar payını sürekli büyüten, büyüme oranı ortalamanın üzerinde bir şirket yani geleceği parlak. 9 tl den başlayıp 47 tl lerde sona eren o mega çıkışın hazmedilmesi süreci yaşanıyor şu anda, artı borsadaki genel satışlar, ülkenin makro ve mikro dengelerinin olumsuz doğru değişmesi, ikincil halka arz süreci vs gibi etkenler hisseyi olumsuz yönde etkiledi. Bu etkenlerin şiddeti zamanla sönümlenecektir. İşte ben de bunu bekliyorum. Acelem yok, sabırlıyım. Ne zaman kafamdaki seviyelere gelirse, işte o zaman alım zamanlamamı mercek altına alıırm.
    Sn. TRENDHOUND, Aselsan'ı alım için cazip kılacak olan kafanızdaki rakamlar nedir? Yani, şu anki temel rasyolarına göre nerelere gerilerse ''hah, buralar gerçek fırsat'' dersiniz ASELS için?

8. Bankalar arasında OFAC yüzünden aşırı düşüş yaşayıp 2018 F/K'sı artık 2 nin bile altına inmiş HALKB'nin dışında hemen hemen tüm banka hisseleri alım için gayet cazip seviyedeler. AKBNK GARAN ISCTR'nin 2018 F/K'ları 5 in altındadır. YKBNK VAKBN ise 4 ün altındadır. TR bankacılık sektörünün 2018 F/K sı şu anda 4 dür. Tam anlamıyla depresyon ortamı fiyatlamalarıdır bunlar. Bu bankalar arasında YKBNK'nin yeri ayrı çünkü: a) %94.32 lik bedelli sonucunda 8.5 milyar tl ye ulaşacak olan sermayesi ile TR'de en yüksek sermayeli banka olacak, örneğin GARAN sermayesi 4.2 milyar tl dir, AKBNK sermayesi 4 milyar tl dir, HALKB sermayesi 1.25 milyar tl dir. b) YKBNK'nin şu anda %13.5 olan sermaye yeterlilik rasyosu ciddi bir artış gösterecek, özkaynaklar %13 artış göstereceği için SYR %15 i aşacak, menkul kıymet karşılığında planlanan ek yarım milyar dolarlık sermaye artışı da devreye girerse SY rasyosu %16 ya çıkar, böylece TR'de en yüksek SYR'ye sahip banka olacak, c) Aktiflerin/bankanın büyümesi bundan sonra ciddi şekilde devam edeceği için kredilerdeki artış da devam edecek, kârlılık çok daha artacak. Büyük ihtimalle bir kaç sene sonra GARAN'ı ve ISCTR'yi geçip TR'nin 1 nolu özel bankası olup çıkar YKBNK. Şu anda yapılmakta olan bedellinin ışığında TR'deki bankalar arasında en yüksek büyüme potansiyeli taşıyan banka YKBNK'dir.

Sayfa 127/1032 İlkİlk ... 2777117125126127128129137177227627 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •