Sayfa 126/1032 İlkİlk ... 2676116124125126127128136176226626 ... SonSon
Arama sonucu : 8252 madde; 1,001 - 1,008 arası.

Konu: HALK Cafe - I

1.  Alıntı Originally Posted by şahna Yazıyı Oku
    buna hayat deniyor.
    Evet aynen. Hiç birimiz geleceği doğru şekilde önceden öngöremiyoruz. Bu yüzden de "beklentilerimiz dahilinde" risk almak zorundayız. İşte bu aşamada "bilgi, tecrübe, risk iştahı, getiri hedefi, vade, strateji ve en önemlisi de psikoloji" devreye giriyor. Borsada para kazanmak zordur, sürdürülebilir bazda para kazanmak ondan daha zordur, kazandığını korumak da en zorudur. Borsayı hafife alanlar derslerini çabucak alır zaten. Borsa öyle bir ortamdır ki burada batanlar bir şekilde bir yerlerden yeniden para bulup masaya tekrar otururlar. Bunu yapamayanların yerini de yeni "borsa kerizleri" doldurur. Sonuçta da borsadaki "keriz rasyosu" pek değişmez. Zaten meşhur bir İngilizce deyim vardır: "Bir keriz ile onun cebindeki paranın birlikteliği uzun sürmez" diye yani kerizlerin cebindeki para borsa ortamında er veya geç boşaltılır.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

Alıntı Originally Posted by Proton Yazıyı Oku
    bir sır vereyim mi?
    en çok kazandığım kağıt yaklaşık 5 yıl tuttuğum kağıttı.
    satarken içim sızladı ama şu an o değerin altında.
    Dogru. Yanliz ekrani devamli takip edenlerin bu luksu yok. Yapilmasi gereken UV pozisyon + devamli trade bir parcasiyla. Bana en iyi yarayan bu.

3. Portföyümün %50 si 10.22 maliyet ile HALKB'de, geriye kalan %50 ise nakitte olup fırsat bekliyor. Fırsat gördüğüm anda başka hisseyi veya hisseleri alacağım. Örneğin 47.40 dan 24 lere düşmüş olan ASELS yakın takibimdedir. BJKAS son derece spekülatif olmasına rağmen yakın takibimdedir çünkü piyasa değeri yıllık cironun çok altına inmiş durumda, öte yandan GSRAY yıllık cari cironun 3 katından işlem görüyor. Şampiyonluk durumunda GSRAY daha da pompalanacağından harika açığa satış fırsatları ortaya çıkacaktır treyderlerin açısından. Başka takip ettiğim hisseler de var. Borsada fırsatlar asla tükenmez, yeter ki fırsat ortaya çıktığında elinizde nakidiniz olsun.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

Duhul
    Mar 2018
    İkamet
    Kaçak Akinonya Şatosu
    Gönderi
    1,478
     Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Portföyümün %50 si 10.22 maliyet ile HALKB'de, geriye kalan %50 ise nakitte olup fırsat bekliyor. Fırsat gördüğüm anda başka hisseyi veya hisseleri alacağım. Örneğin 47.40 dan 24 lere düşmüş olan ASELS yakın takibimdedir. BJKAS son derece spekülatif olmasına rağmen yakın takibimdedir çünkü piyasa değeri yıllık cironun çok altına inmiş durumda, öte yandan GSRAY yıllık cari cironun 3 katından işlem görüyor. Şampiyonluk durumunda GSRAY daha da pompalanacağından harika açığa satış fırsatları ortaya çıkacaktır treyderlerin açısından. Başka takip ettiğim hisseler de var. Borsada fırsatlar asla tükenmez, yeter ki fırsat ortaya çıktığında elinizde nakidiniz olsun.
    aselsanla ben de ilgileniyorum ama vakti değil gibi.
    elinde tutan epey kişi var dağınık bir hisse.
    yatırım tavsiyesi değildir.
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

Portföyümün %50 si 10.22 maliyet ile HALKB'de, geriye kalan %50 ise nakitte olup fırsat bekliyor. Fırsat gördüğüm anda başka hisseyi veya hisseleri alacağım. Örneğin 47.40 dan 24 lere düşmüş olan ASELS yakın takibimdedir. BJKAS son derece spekülatif olmasına rağmen yakın takibimdedir çünkü piyasa değeri yıllık cironun çok altına inmiş durumda, öte yandan GSRAY yıllık cari cironun 3 katından işlem görüyor. Şampiyonluk durumunda GSRAY daha da pompalanacağından harika açığa satış fırsatları ortaya çıkacaktır treyderlerin açısından. Başka takip ettiğim hisseler de var. Borsada fırsatlar asla tükenmez, yeter ki fırsat ortaya çıktığında elinizde nakidiniz olsun.
    HALKB'da nereyi görürseniz satış düşünürsünüz? Maliyet + enflasyon + belli bir kar hesabınız mı var yoksa beklediğiniz bir değer var mı? Nokta atış hedef sormuyorum yanlış anlaşılmasın lütfen öğrenmeye gayret ediyorum zira az önceki maliyet düşürmeme fikriniz gerçekten ufuk açıcı.

6.  Alıntı Originally Posted by esramarka Yazıyı Oku
    HALKB'da nereyi görürseniz satış düşünürsünüz? Maliyet + enflasyon + belli bir kar hesabınız mı var yoksa beklediğiniz bir değer var mı? Nokta atış hedef sormuyorum yanlış anlaşılmasın...............
    Benim aylık %1 gibi bir taşıma maliyetim var (risksiz yatırım aracı aylık getirisi veya son 12 aylık ortalama aylık TÜFE, hangisi yüksek ise o). Ayrıca binde 1 civarında salış-satış (toplam) komisyonum da bir maliyet. Net kârımı hesaplarken "reel" yani maliyetlerden veya enflasyondan arındırılmış kârı göze almak lazım, nominal kâr bir anlam ifade etmez. Benim şahsi satış hedefim 15 tl nin üstüdür ama ne kadar üstü şu anda bir şey söylenemez, bunu zaman gösterecek.

7.  Alıntı Originally Posted by esramarka Yazıyı Oku
    ..................az önceki maliyet düşürmeme fikriniz gerçekten ufuk açıcı.
    Herkesin değişik bir yoğurdu yiyiş tarzı vardır. Bu tarzın belirlenmesinde bilgi, tecrübe, risk iştahı, beklentiler, strateji, vade, risk sermayesinin muhteviyatı, psikolojiniz vs rol oynar. Zararda olan bir pozisyona asla ekleme yapılmaması prensibi benim şahsi prensibimdir. Bu prensip size veya başka birisine uymayabilir çünkü her borsacının profili, beklentisi, karakteri, tarzı vs farklıdır. Eğer al-satlarda başarılı iseniz ve bu başarıyı sürdürülebilir kılabilirseniz o zaman tamamen kendinize özgü bir borsacı profili ortaya çıkar ve böyle birsinin maliyet düşürme ile zaten alakası olamaz çünkü işin (al-satçılığın) doğasına aykırıdır. Herkes kendine uyan yatırım tarzı hangisi ise onu bulup ona yoğunlaşmalı.

Herkesin değişik bir yoğurdu yiyiş tarzı vardır. Bu tarzın belirlenmesinde bilgi, tecrübe, risk iştahı, beklentiler, strateji, vade, risk sermayesinin muhteviyatı, psikolojiniz vs rol oynar. Zararda olan bir pozisyona asla ekleme yapılmaması prensibi benim şahsi prensibimdir. Bu prensip size veya başka birisine uymayabilir çünkü her borsacının profili, beklentisi, karakteri, tarzı vs farklıdır. Eğer al-satlarda başarılı iseniz ve bu başarıyı sürdürülebilir kılabilirseniz o zaman tamamen kendine özgü bir borsacı profili ortaya çıkar ve böyle birsinin maliyet düşürme ile zaten alakası olamaz çünkü işin (al-satçılığın) doğasına aykırıdır. Herkes kendine uyan yatırım tarzı hangisi ise onu bulup ona yoğunlaşmalı.
    Son bir soru sormak istiyorum izninizle, ISYAT hakkında ne düşünüyorsunuz? Uzun vadeli tutup temettülerle tekrar alımda mantıklı bir yatırım mıdır sizce?

Sayfa 126/1032 İlkİlk ... 2676116124125126127128136176226626 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •