VIX %20 çıktı bugün ve 19'u aştı. Patır patır düşüyor patır patır çıkıyor. Asansör oldu mübarek.
VIX %20 çıktı bugün ve 19'u aştı. Patır patır düşüyor patır patır çıkıyor. Asansör oldu mübarek.
26 Eylül 2025 de tüm portföy ile 61.95 den AKBNK aldım. Tek kağıt.
DAX DJIA NASDAQ NIKKEI gibi bu sene güzel prim yapmış borsalardan çıkıp BİST gibi prim yapmamış hatta reel bazda ciddi şekilde düşmüş borsalara girmeleri lazım diyecem ama BİST hem minnacık hem de son derece sığ bir borsa. BİST100'ün halka açık olan kısmı 90 milyar dolardan az. Öte yandan Nasdaq'ta işlem gören sadece tek bir hissenin mesela Palantir'in piyasa değeri 175 milyar dolar.
BİST de daha fazla seyirci kalamadı ve ABD borsalarından etkilenip son saatte yaptı yapacağını. 60 milyar tl hacim eşliğinde %1.35 ekside 9889'dan kapattı.
TH en çok merak ettiğim bovespa,zamanında bizimlen eşitti,sonra onlar yukarı biz aşağı derken bizden sıfır atıldı ve uçtuk,eski hesapça biz 990.000-onlar 120.000...onlarda petrol,eonomik önlem var,bizde hiçbir mok yok,yani bizde nas var halka tasarruf tedbiri dayatması var,ama iktidarda buna uyma yok savurganlığa devam vur abalıya yola devam...arada 9 kat farkta olmazki,demekki bizdeki hareket kara para aklamaylan oluşuyor,yani kara para kara olarak giriyor sisteme çıkarken ak pak oluyor
,yani bizim işimiz saldım çayıra mevlam kayıra,zat ne diyor onların parası varsa bizimde Allahımız var diyor
![]()
EURUSD 1.038 e indi tekrar. 1 in altına ne zaman inecek acaba diye merak ediyorum. EURUSD 2000 2001 2002 yıllarında 0.84 e değip durmuştu, 0.84-0.95 aralığında 2 yıl oyalanmıştı. Euro 1 Ocak 1999'da resmen doğdu, 1 Ocak 2002'de sirkülasyona girdi. Euro'nun resmi para birimi olmadan önce 1985 yılında 0.66'ye, tarihteki en düşük seviye oluyor, indiği hesaplanmıştı (deutsche mark'tan yola çıkarak).
Burada asıl önemli nokta hareketin hızı.
ABD faiz oranlarının AB'ye göre yüksek olmasının EUR kullanan ülkelerin ihracatını desteklediğini söylemiştim. Durgunluğun iyice ağırlaştığı AB bölgesinin özellikle zayıf ülkeleri için değersiz EUR önemli. Almanya AB'nin lokomotifi olduğu halde ihracat ağırlıklı yapısı nedeniyle onun için de önemli.
Öte yandan ekonomi reel sektörlerden ibaret değil, aslında günümüzde finansal faaliyetlerin ağırlığı ekonomi için de büyük yer tutmaya başladı. Avrupa'nın sabit sermaye yatırım trendi ve ihracat gücü bakımından mevcut para politikaları olumlu ancak ABD'de faizler yüksek olduğu sürece hem ABD'deki mevcut Avrupa sermayesi orada kalmaya devam edecek hem de ABD'ye doğru yeni fon akışları söz konusu olabilecektir. Unutmayalım ki; ortadoğu-körfez sermayesi de büyük ölçüde Avrupa ve İngiltere finans kuruluşları tarafından yönetiliyor, direkt olarak ABD'ye yatırımı pek tercih etmiyorlar.
Finansal yatırımların büyüklüğü ve sabit sermaye yatırımlarının eğilimlerinden zıt yönde hareket ettiği göz önüne alındığında Eur'nun yavaş değil sert ve hızlı biçimde değer kaybetmesi daha olası olabilir. Bu durumda TL'nin de bir değer ayarlaması yapması gerekebilir.
GSRAY bugün bölündü, rüçhan tahtası açıldı. Hisse stabil gitti bugün ve rüçhan tahtasında 73 milyon adetlik işlem oldu. Öyle gözüküyor ki bedelli süreci GSRAY için sakin geçecek. Hissedarların çoğu gayet mülayim bir şekilde rüçhan bedelini ödeyip sermaye artırımına katılacak. Bedelliye katılmama cihetine gidip rüçhanlarını satanlar tabii ki var ama bunların satışları karşılanıyor. Bir grup bedelliye girmiyorum diyor ama başka bir grup senin yerine ben gireceğim deyip rüçhanları topluyor. Eh, ben de onlara bol şans diliyorum.
Yer İmleri