Dogru mudur...
2008 sonrası çalışmaya başlayıp primi asgari ücretten yatanlar emekli olduklarında asgari ücretin %40'ı kadar emekli maaşı alacaklardır.
Dogru mudur...
2008 sonrası çalışmaya başlayıp primi asgari ücretten yatanlar emekli olduklarında asgari ücretin %40'ı kadar emekli maaşı alacaklardır.
https://tr.m.wikipedia.org/wiki/Beklenen_yaşam_süresi
Türkiye'de yaşam süresi 72-75 deniyor kanada /ABD en yüksek80-85 Türklerde bazı çalışmalarda 60-65 deniliyordu yaşam süresi az uzamış
Parayı hedefiniz yapmayın. 1$ Elli kuruş olacak
duhul: eylül 2012
ozur dilerim simdi aklima geldi
SSK Unkapanindaki gorevliyle tartisma aklima geldi
Dediki
baslangic tarihini yaz sonrada (atiyorum) 5375 gunu ustune eklensin " gibi bir ifade kullanin dedi
Cunku bana o kadar lazimdi ben baslangic bitis tarihlerin yazdim tabi yanlismis ama ben nereden bileyim soylemediler
2 sene sonra dokumanlara bakarken gordum 4600 gun islenmis. Neyse sonra tekrar gittim falan
Anlatmak istedigim baslangic tarihini yazin ama bitis tarihini yazmayin cunku bir tek onlar biliyor bitis tarihinin hesabini
---------------------
Simdi benim sorunumu aciklayim
Ben bitis tarihini salak gibi yazdigim icin onlarda kendi kafalarina gore artik nasil yaptilarsa 5300 gun yerine 4600 gun hesaplamislar
Ben 2 sene sonra dokumanlarda farkina vardim hemen Unkapani SGK ya gittim neden boyle diye sordum. Megerse bitis tarihini yanlis hesaplamisim
neyse tamam ekstra kac gun borclanacaksam borclanayim bitsin bu is dedik
Bana bi hesap yaptilar 465 gunmu ne oyle bir sey bende gittim odedim
Amerikaya dodum e devletten bakiyorum aa bir de baktimki emekli maasim 1600 lerden 1564 lere dusmus
Nasil olabilirki boyle bir sey, daha fazla para odedim nasil maas dusuyor
Dokumanlara bi baktim ekstra 400 kusur gunu 2008 sonrasi borclandirmislar. Ulan ben nereden bileyim hangi gun ne zaman borclanilacak?
6 ay sonra tekrar gittim Unkapani SGK ya anlattim bakin ilk 4600 un 2006 yilina kadar borclanilmisti bu 400 kusur gunude onun ustune ekleyin yani butun borclanmalar 2008 oncesi olsun
Adam cekmeceyi acti bir cizelgeye bakti ve sunu dedi
2000 yilindan sonra borclandiktan sonra farketmiyor beyefendi hadi iyi gunler
Adama dil doktum iki saat anlattim bak kardesim 99 oncesi 99-2008 arasi ve 2008 sonrasi diye primler degisir
Hayir beyefendi yanlis biliyorsunuz 2000 sonrasi hepsi ayni
Adam kovdu beni ofisten
Off off simdi taa amerikadan kalk git devlet dairesine tekrar yalvaricaz adama elimde resmi dokumanlar olacak bu sefer
sonuc: bitis tarihini yazmayin
Ayni sey benim icin de oldu.
5750 gun lazim diye onu toplu borclandim (ve 2008 öncesine koydular). Megersem 5975 gun lazimmis, sonradan dogrusunu ögrendim. Aradaki 240 gunu borclanacagim onu da 2008'den sonra ekleyecekler.
Bitis tarihi yazmayin derken, ilk seferde toplu olarak butun gunleri borclanildigi zaman kastettiniz galiba..
Eger benim gibi eksik gunu borclanacaksan (240 gun) baslangic ve bitis tarihi yazmali saniyorum.
Yoksa sade baslangic tarihi "1/1/2011 yazip, 240 ekleyin" diye yazarsam gine bunu 2008'den sonraya eklerler, cunku calismanin baslangic tarihi 2008'den sonra.
(Butun gunleri tek bir seferde borclanmada tarih belirtmemek dogru, örnegin 5400 gun, baslangic tarihi 2008'den önce oldugu icin 2008'den önce sayilir diye dusunuyorum).
Ayni sizin gibi de, benim hesaplanan maasta 30 tl civari oynama olacak diye gördum. Adamlara ne desem de onu degistirmezler diye dusunuyorum.
Meblag yuksek olmadigi icin, ve önemli olan sigorta oldugu icin bir sey yapmaya degmez galiba.
saygilar
SGK Unkapani ofisine gidip yuzyuze kibarca derdimi tekrar anlaticam bu sefer elimde resmi bir yazi goturmem lazim
yani bu resmi yazi 2008 den sonraki borclanilan gunlerin dusuk primli oldugunu kanitlamali ama resmi siteden falan olmali
yani oyle Ali Tezel in sitesi falan olmaz
boyle bir link verebilirmisiniz arkadaslar?
tmttu sende boyle yap bence yani aklima baska bir sey gelmiyor. Olene kadar ayda 100 TL mi ne az verecekler sirf unkapanindaki adamin yuzunden ya olmaz boyle sey
Yer İmleri