Bu oranlarla insanlar bankalara para yatırmazsa bankalar krediyi nereden bulacaklar merak ediyorum. Ben geçen sene Ağustosta bir kısmını yıllık bağlamıştım, vade dolar dolmaz, duruma göre TL dışı bir enstrümana çevirmeyi düşünüyorum. Eminim vadesini bekleyen benim gibi birçok mudi vardır. Ülke ekonomisi gittikçe gerçeklerden kopuyor ve çok fena bir çöküş geliyor gibi geliyor bana...
Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.
beş.yüz.yedi
@e507
·
46m
15 yıl vadeli 200 bin TL #konut kredisi taksit toplamı
%0,64 ile 1875 x 180 = 337.500
%1,20 ile 2718 x 180 = 489.240
İlkini kamu bankaları veriyor. 2. ise swap hatları açık olsa "hedge maliyeti dahil" verilecek ödeme planı
150 bin TL fark= riski yabancıya satmamanın tasarrufu
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
O egeli ben değilim
O vakt trollerden sikayetci olmayalim. Onlara da ihtiyac var. Zaten Gayanin daa gelmesine daha vakt var. Bu durum yoneticilerimize yariyordur.![]()
İşiniz gücünüz riv riv . Yok ülke çökmüş, ekonomi bitmiş filan , bunlar CeHaPe uydurmaları. Biten de çöken de onlar.
Ümmette bir sıkıntı var mı ? sıkıntı olmadığı gibi, mutluluk tavan yapmış. İş dertleri yok. Para dertleri hiç yok. Bankalar ha bire kredi veriyor. Al harca, ödemesen de olur sistemi çalışıyor.
Siz burada dolar yükselecek diye bakına durun ! Dolar yükseldikçe elinizdeki sermaye eriyor. Geliriniz artmadığı sürece , elinizdeki dolar istediği kadar artsın.
Ben 5 yıl önce 750 dolar maaş ( tl olarak ) alırken , şimdi 500 dolar alıyorum. Dolar 8 lira olursa 400 dolar alacağım. Ne oldu şimdi ? Konuttan, arabaya, plastik leğenden, bahçe musluğuna %30 ile % 85 arası zam yapılmışken dolar neden burada tutulur ?
Hazır zamlar yapılmışken doları 8 liraya atsalar , sonradan kur farkı diye bir zam furyası daha gelmezdi.
Yer İmleri