Sayfa 13/95 İlkİlk ... 311121314152363 ... SonSon
Arama sonucu : 754 madde; 97 - 104 arası.

Konu: TH ile Lebalep

1. Borsada çok sık şahit olunan bir gerçek de şudur:

Düşüş trendindeki bir hisse ucuzun da ucuzuna düşse bile daha da ucuzlama eğilimindedir. Öte yandan çıkış trendindeki bir hisse anormal pahalı seviyelere gelse bile daha da pahalılaşma eğilimindedir. Bunun nedeni mevcut (o anki süregelen) momentumdur. Fizik kanununa göre momentum kütle çarpı hız oluyor. Borsada momentum ise işlem hacmi çarpı primlenme oranı. Bu bileşenler ne kadar yüksek ise momentum da o kadar güçlü olur. Eğer düşüş trendi söz konusu ise burada negatif momentum var demektir ve bu momentum kağıdı itebildiği kadar dibe iter, ta ki bileşenlerden biri zayıflamaya başlayana kadar. Bir bakmışsınız kağıt 1 F/K'ya kadar düşmüş. Mesela şu anda bankalar 3 F/K dan işlem görüyorlar ama bu oran kriz dönemime ait bir F/K dır. Normal ekonomik şarlar göz önüne alınırsa mevcut seviye 1.5-2 F/K ya tekabül eder.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

2. Eğer kağıt çıkış trendinde ise burada pozitif momentum söz konusudur. Burada da ayni mekanizma devrededir ve momentumun etkisi ile hisse hiç umulmayacak seviyelere çıkabilir. Örneğin YEŞİL 1 seneden az bir sürede 7 tl den 260 tl ye çıkıverdi yani hemen hemen 40 katına. Ayni şekilde momentumum bileşenlerinden biri zayıflamaya başlayıp devreden çıkarsa hem momentum hem de trend sona erer, hatta sona ermekle kalmayıp terse döner. Sonra da bir bakmışsınız pozitif momentumun yerini negatif olan alıvermiş veya da tam tersi olmuş.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

3.  Alıntı Originally Posted by delpiero7474 Yazıyı Oku
    Th ye niye hocam diyorsun ki, neyin hocası, süslü püslü kelimelerle yorum yapan bir şahsiyet işte, zamanında yanlış hatırlamıyorsam 17 lerde halkbank ile ilgili, mahkemeden yakın zamanda karar çıkar ederi bu değil, fazla ceza almaz diyen bu şahsiyet değil miydi, şuan halkbank kaç 4.36 pehh.
    Yanlış hatırlıyorsun. Evet, Halkbank ile ilgili bir maceram oldu ama 17 lerden değil. 10.22 den alıp geçen sene Şubat gibi yüksek bir zararla çıkmıştım. Akabinde de yukarıda açıkladığım nedenler yüzünden bir daha bu kağıda bulaşmadım. HALKB topiğinde bunları çok detaylı bir şekilde mercek altına almıştık, herhalde sen bunları kaçırdın. Beni hiç tanımadığın belli. TH'nin yalanla dolanla iftirayla manipülasyonla filan işi yoktur. Bugüne kadar forumlarda verdiğim bilgilerin yanlış olduğu ne görüldü ne de ispatlandı.

4. Yukarıda 47 yaşındaki delpietro "süslü kelimelerle yorum yapan bir şahsiyet" olduğumu söylüyor ama bunun da gerçeklerle alakası yok ayrıca benim böyle davranmaya ihtiyacım da yok. Bir borsa, ekonomi ve finans forumunda süslü kelimelerle yorum yapıp bilgi vermek mümkün müdür? Hani burası bir moda ve sosyete forumu olsaydı belki dediği doğru olabilirdi. Sorun maalesef delpietro gibilerin bilgi ve tecrübe sığlığından, mevzuları kavrayabilme kapasitelerinin eksikliğinden kaynaklanıyor.

5. Şunu da ekleyeyim: Türkçe benim ikinci dilimdir, yani mükemmele yakın olsa bile tam anlamıyla mükemmel değildir.

Muhatap alip deger vermemek bu isin ozu. Herif gelip takip ediyor nerden cikmissa.

Ana hissemde yazmiyorum 2018'de bulastirdigim bir sansari gormeyeyim diye. Kus Kafesi diye topik actik, gelip buldu sansar herif.

Hayirli olsun TREND.

7.  Alıntı Originally Posted by Gazmanbaba Yazıyı Oku
    Trend yeni topigin hayırlı olsun platodan bu yana seni okumak büyük zevk vallahi bende enerji kalmadı sana maşallah.

Millete laf anlatmak zor kimler geldi kimler geçti ama yine ne varsa eskilerde var.

Seni anlayana çözene kadar çoğu mortigen olur.

Bu arada senin kuzen ne yapıyor isvicrede dağda yaşayan platodan gaddar olan .
    Gazmanbaba selamlar sevgiler. Seni görmekten dolayı çok memnun oldum, sen de Ayhan Başkan gibi çok eski dostsun ve senin de yerin ayrı. 20 yıldır birbirimizi tanıyoruz. Benim gaddar kuzen şanzımanı dağıttı maalesef, çoktandır ondan haber alamıyorum. Hürmetle ellerinden öpüyor, katılımını bekliyorum.

8.  Alıntı Originally Posted by 666 Yazıyı Oku
    Muhatap alip deger vermemek bu isin ozu. Herif gelip takip ediyor nerden cikmissa.

Ana hissemde yazmiyorum 2018'de bulastirdigim bir sansari gormeyeyim diye. Kus Kafesi diye topik actik, gelip buldu sansar herif.

Hayirli olsun TREND.
    Eyvallah 666 kardeşim. Forum ortamı işte, bir şekilde iftira atma ihtiyacı hissedenler olabiliyor. Psikolojik nedenler daha doğrusu eksiklikler yüzünden oluyor bu. Halkbank ile ilgili süreci takip etmek isteyenlere HALKB topiğini tavsiye ediyorum, özellikle de senin bizzat yaptığın bilgilendirmeleri kaçırmamalarının altını çiziyorum. Bu mevzuda hiç kimse senin eline su dökemez.

Sayfa 13/95 İlkİlk ... 311121314152363 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •