Sayfa 130/774 İlkİlk ... 3080120128129130131132140180230630 ... SonSon
Arama sonucu : 6189 madde; 1,033 - 1,040 arası.

Konu: Referandumda Neden EVET

1.  Alıntı Originally Posted by DeliKAN Yazıyı Oku
    gabros nikli arkadaş geldi, dün gece yazdıklarımı... Anayasa değişikliğinin ilk maddedesi ile ilgili yazdıklarımı okudu okudu.. gitti...

Sanırım verecek bir cevap bulamadı...

Size yeminle söylüyorum.. Bu anayasa değişikliğinin sadece ve sadece ilk maddesi (MV sayısı 600 olacak maddesi) millete, milletin anlayacağı şekilde, örneklerle, hesaplarla anlatılsın.. Bu referandumdan %80 üzeri HAYIR çıkar..
    Çok acele karar vermişsiniz, Sn Delikan...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Gurbet
    Gönderi
    9,075
    Blog Entries
    3
     Alıntı Originally Posted by gabros Yazıyı Oku
    Size yarın yazdıklarınızı okurum demiştim ama görüyorum ki çok aceleci davranmışsınız. Sanırım Türkiye'miz için duyduğunuz hassasiyetiniz yüksek. Ama emin olun ki burada evet tarafında bulunan herkes de aynı hassasiyet içinde.

Sorunuza gelince; 600 vekil sayısı kimileri için, mesela vekil sayısı az olan iller için tercih edilen bir durum. İl bazındaki sorunların çözümünde daha güçlü olabilme imkanı sunabilir belki. Kimisi de sizin gibi, Ülke ekonomisine ek yükler getirdiği için karşı. Lakin bir milletvekili sadece maaşı ile hayatını idame ettirse kendi mal varlığından yiyeceği kesin, buna emin olabilirsiniz. Verdiğiniz Hollanda örneğinden gidelim; 17 milyon nüfusları için 150 vekilleri var diyorsunuz ya, İstanbul'u ele alalım mesela. Nüfusu 15 milyon olan İstanbul için 88 vekil var. Buyurun orantıyı siz kurun. Bunlar hamasi konular, nereden baktığınıza ve neyi veri aldığınıza göre değişen hususlar. O yüzden Anayasa değişikliği ile ilgili daha önemli hususlar var iken, bu türden çok da önemli olmayan konularla vakit harcamaya gerek yok diye düşünüyorum. Anayasa değişiklik paketinde Ülkemiz için zararlı gördüğünüz daha önemli bir madde var ise buyurun onu konuşalım.
    Benim o kadar yazıma senin cevabın buysa.. O kadar hesaba kitaba, açıklamaya cevabın buysa....Eyvallah.. Olayı İstanbul'la bitirdiniz.. Zaten varsa yoksa İstanbul.. Niyeyse.. ?? Yeir gelince büyük resime bakın dersiniz, yeri gelince İstanbul'dan örnek verirsiniz...

Bir de, burada evet taraftarı olanların yazılarına bir baksana.. Aynı cümleleri tekrar eden, bir cümle yazıp kaçıp giden, okumadan yazan kişiler.. Benim ülkem için gösterdiğim hassasiyeti onların da gösterdiğini söylemen biraz (aslında çok) abes kaçıyor..

Adam o kadar okuma özürlüsü ki; bir yorumu şiir zannediyor.. Aç geri sayfalara bak istersen.. Şiir gibi alt alta yazıldığı için bir yorumu şiir zannediyor.. Okumuyor, okumuyor...

Gelelim 2. sine..

18 yaşında milletvekiline neden ihtiyacımız var.. ??? Açıklayın öğrenelim..

Saygılar, sevgiler..

3. Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Gurbet
    Gönderi
    9,075
    Blog Entries
    3
     Alıntı Originally Posted by gabros Yazıyı Oku
    Çok acele karar vermişsiniz, Sn Delikan...
    20 saat geçti sorunun üzerinden ama..

Alıntı Originally Posted by rumenigge Yazıyı Oku
    kafanız karıştı değil mi bu ülkede neler oldu neler
    düşünsenize parti il başkanı aynı zamanda vali
    oyu açıktan veriyon gizli sayım yapılıyor
    çok eski değil bu arkadaşlar şuan anamuhalefet olan ve iktidarı tek adamlıkla suçlayan partinin icraatları bunlar

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Gurbet
    Gönderi
    9,075
    Blog Entries
    3
     Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    Bir AK GENÇ'in günlüğü...
    Merhaba sevgili günlük...
    Bu gün yine her zamanki gibi öğlene doğru yataktan kalktım çok işimiz var ... İl başkanlığımız bir istihbarat almış bir Hollandalı gazetecinin yerini tespit etmişler,gidecez yıkacaz gavur tohumunu....
    Evden çıktım evvela rutin işlerimi hallettim döviz bürosuna uğradım biraz dolar bozdurup büyük oyunu bozdum önce,bozdurduğum dolarlar ile aldığım TL yi verip bizim bakkaldan 2,5 lt coca cola denen izrail malını yola döktüm...Oradan manava uğradım 1 kg Portakal alıp bursa malı pıçağım ile alayını önce delik deşik edip sonra günahtır nimettir dedim kıyamadım sıktım içtim...Buna benzer bir kaç kınama ve protesto eylemini bireysel gerçekleştirdikten sonra il başkanlığımıza vardım bir de ne göreyim bizim gençlerde bi hareketlilik...Hollandalı gazetecinin yerini bulmuşlar...Hemen toparlanıp gittik baktık fotoğraf motoğraf çekme ayağına acanlık yapıyor buna bi daldık gebertecez Allah için cihad için Reis için...Neyse polisimiz geldi elimizden aldı...Meğersem Norveçliymiş,olsun o da gavur tohumu...Yarın görüşürüz günlük...

sevgili günlük, bizim abiden haftalıkımızı almaya gittik. 15 lira verdi. hani 5 dolardı haftalıkımız, dolar 3.75 oldu dedim. dolar 3e düşecek diye dolar kurunu 3e sabitledik yaalan dedi. bir de bize, gidin sosyal medyadan hollandaya küfür edin dedi. biz de izlediğimiz filimlerden duyduğumuz küfürü döşedik hollandalılara. fak me faşişt hollanda dedik. hem de kaç kere.

7. CUMHURBAŞKANI YARDIMCILARI
    Anayasa'da yapılması öngörülen ve 16 Nisan'da oylanacak değişiklik kanununda, cumhurbaşkanlığı için 40 yaşını doldurmuş olmak, yüksek öğrenim yapmış olmak, milletvekili seçilme yeterliliğine sahip olmak ve Türk vatandaşı olma koşulları arandığı halde; cumhurbaşkanı yardımcıları için milletvekili seçilme yeterliliğine sahip olma, (en az ilkokul mezunu olma ve 18 yaşını bitirmiş olma, TC vatandaşı olma,v.b.) dışında bir şart aranmıyor. Yani yüksek öğrenim görmüş olma şartı yok.18 yaşını bitirmiş ilkokul mezunu bir kimse cumhurbaşkanı yardımcısı olabilir. Cumhurbaşkanlığı makamının herhangi bir nedenle boşalması (ölüm, istifa,v.b) halinde yenisi seçilinceye kadar veya cumhurbaşkanı geçici olarak görevinden ayrılması (yurt dışına çıkması, hastalık,v.b.) halinde cumhurbaşkanı yardımcısı vekâlet eder. Cumhurbaşkanına vekâlet eden yardımcı, cumhurbaşkanına ait yetkileri kullanır. On yardımcı varsakimin vekâlet edeceği belli değil. Dolayısıyla 19 yaşındaki ilkokul mezunu bir yardımcı da cumhurbaşkanına vekâlet edebilir ve cumhurbaşkanına ait tüm yetkileri kullanabilir.Bir avukat, Kediseverler Derneği için böyle bir tüzük hazırlasa tefe koyarlar. Ve koca koca adamlar, böyle bir anayasa değişikliği için onay istiyorlar. Sevgili AKP'liler! Lütfen inadı bırakın! Bu değişikliğin kabul edilmesi halinde doğacak sonuçların vebalini taşıyamazsınız! Birilerinin işine geliyor diye değil, aklınızın sesini dinleyerek tercihinizi yapın! O birileri, bu değişiklikleri sizin iyiliğiniz için yapmıyor, bunu bilin artık! haydi HAYIR'lısı!
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

8. Devletin uçağını partinizin propagandası için kullanmayın..

Azıcık utanın...
    Kendini yontmayı unutma der Zeus....

Sayfa 130/774 İlkİlk ... 3080120128129130131132140180230630 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •