Sayfa 131/246 İlkİlk ... 3181121129130131132133141181231 ... SonSon
Arama sonucu : 1961 madde; 1,041 - 1,048 arası.

Konu: GBPUSD (Cable)

Duhul
    Oct 2019
    İkamet
    İzmir
    Gönderi
    1,331
    GBPJPY-H1

D1 Grafikte yön yukarıya döndü. Üstelik Cuma gecesi fiyat önemli bir seviyenin üzerinde kapanış yaptı.

Ben de fiyatın bu seviyeyi zıplama tahtası olarak kullanacağını ve daha yukarı seviyelere yol alacağını varsayıyorum. Piyasa açıldığında (inşallah spread fazla olmaz) ALIM yönünde trende dahil olmak istiyorum.

Benzer tablo XAUUSD 'de de var. Ama oradaki fark, D1 grafikte yönün aşağıya dönük olması. Dolayısıyla sadece destek seviyesinin üzerinde diye, yani tek bir referans ile, işleme girmiycem.

Tabi ki bunların hepsi piyasanın normal spread değerleriyle açıldığı varsayımına dayanıyor.

Zaman her şeyi gösterecek.

GBPJPY-H1 grafiği derken kastettiğim şey şu:

DEMO İşlemlerdir - Kale Almayınız

Alıntı Originally Posted by selym Yazıyı Oku
    Demokrasiye inancım yok demiştim ya. Aynen buradakileri düşünüyorum.

İzleyin diye atmadım, "İzlemek isterseniz fena olmaz" diye attım...

Şunu izle şunu izle şunu izle diye bana link atan arkadaşlarım geldi aklıma. Onlar öyle yapınca izleyesim varsa bile izlemiyorum. Nedenini bilmiyorum. Bak gördün mü? Ne kadar da inatçıyım ...
    İzledim.. Yarisini izledim dışarı çıktım.. Eve dönünce diğer yarısını izledim.. Bütünlük bozuldu tabi pek anlayamadım anladiklarim şunlar.. Demokrasinin çözüm olmadığını söylüyor. Açıklar var diyor. Herkes eğitilmeli diyor.. Eğer herkes eğitimli olursa sistem işler ama eğitim de pahalı emek isteyen birsey herkesin harcı değil diyor..

Yani tek çozum egitim.. Güç eline geçince her eğitimli yoldan çıkabilir diyorum ben de

Ben hayatın bir okul olduğunu düşünüyorum. Yaşanılan deneyimler en güzel öğretmenler.. Başınıza gelen herseyden ya iyi yönde ders alırsın ya da alamazsın. Ve zamanla sekillenirsin. Kisiligin olusur.. Alınan bu dersler sizi ahlaklı, dürüst ve erdemli bir insan yaparsa sistem işler.. Yapmazsa hangi modeli uygularsan uygula faydası yok..

Bizi kurtaracak özel bir model yok.. Geçen bir arkadasta dedi. İş bireyselde bitiyor.. Dürüst, ahlaklı iyi bir insan isen barış ve huzur hep seninledir.. Butunu bireyler olusturur.. Bireysel olarak iyi olmaya odaklanirsak hersey kendiliginden isler.. Bir lidere bile gerek yok..

Bence

Demokrasiye inancınız yok peki Selim bey sizin neye inancınız var?

Alıntı Originally Posted by selym Yazıyı Oku
    Olması gereken bu, evet!!!

Ama birileri ısrarla "en iyisi bu" diye insanları maniple ediyor.

Bugünlerde de örnek olarak yulaf var mesela. Ben bildim bileli sütlü yulaf severim. Ama her gün yemezdim. Arada bir alırdım, çünkü belli marketlerde vardı.

Şimdilerde, yemek tarifi paylaşımlarında, izlediklerimden yarısı yulaflı börek, yulaflı yumurta, yulaflı bilmem ne ... Sanki pazardan alınabilen şeylerde asla yulaftaki besin değeri yokmuş gibi davranılıyor. Sinirden çatlıyorum. O yulaf tarifi veren kızın kafasını bir çuval yulafın içine sokup zorla "daha yulaf demicem" dedirtmek istiyorum.

Tıpkı o diğer mitinge gidenlerinki kadar öfke doldum şu an!
    Aynen aynen

Dediklerinizin hepsine katılıyorum.. Kendi keyiflerine göre bir manipülasyon dönüyor.. Hersey de var bu.. Paylaştığınız stand up show videosunda da arkadas buna değinmiş. Çocuk egitimindeki yanlisliklar

Aklımız var çok şükür.. Kendi aklımıza guvenicez her zaman..

Sizin öfkeniz diğer mitinge gidenlerinkinin yanında çok masum kalir

Yiyelim güzelleşelim boşverin

Benim yeğenim daha 8 yaşında.. Alnında bir iki sivilce çıktı diye ciddiyeye götürdü annesi.. Çocuğa paket ürünü yasakladılar.. Şu an mutsuz.. Yiyemedigi icin.. Müdahale etmiyorum ama böyle devam ederse edicem..

Dedim alninda hicbir sey yok olsa da sen sivilcenle çok güzelsin minnosum

Çok abartiyorlar vallahi bu yasak olaylarini.. Zehir ediyorlar hayatı..

İyi geceler..

Sevgiler herkese

Duhul
    Oct 2019
    İkamet
    İzmir
    Gönderi
    1,331
     Alıntı Originally Posted by Dore Yazıyı Oku
    İzledim.. Yarisini izledim dışarı çıktım.. Eve dönünce diğer yarısını izledim.. Bütünlük bozuldu tabi pek anlayamadım anladiklarim şunlar.. Demokrasinin çözüm olmadığını söylüyor. Açıklar var diyor. Herkes eğitilmeli diyor.. Eğer herkes eğitimli olursa sistem işler ama eğitim de pahalı emek isteyen birsey herkesin harcı değil diyor..

Yani tek çozum egitim.. Güç eline geçince her eğitimli yoldan çıkabilir diyorum ben de

Ben hayatın bir okul olduğunu düşünüyorum. Yaşanılan deneyimler en güzel öğretmenler.. Başınıza gelen herseyden ya iyi yönde ders alırsın ya da alamazsın. Ve zamanla sekillenirsin. Kisiligin olusur.. Alınan bu dersler sizi ahlaklı, dürüst ve erdemli bir insan yaparsa sistem işler.. Yapmazsa hangi modeli uygularsan uygula faydası yok..

Bizi kurtaracak özel bir model yok.. Geçen bir arkadasta dedi. İş bireyselde bitiyor.. Dürüst, ahlaklı iyi bir insan isen barış ve huzur hep seninledir.. Butunu bireyler olusturur.. Bireysel olarak iyi olmaya odaklanirsak hersey kendiliginden isler.. Bir lidere bile gerek yok..

Bence

Demokrasiye inancınız yok peki Selim bey sizin neye inancınız var?
    Hmmm...

Modifiye Demokrasi olsun mesela [emoji846]

Herkes kendini ifade edebilsin, baraj maraj olmasın. Ama kendini ifade edebilme hakkı belli gereksinimleri karşılayan kişilerde olsun. Atıyorum asgari falan kadar sayıda bilimsel konuda makale yayınlamış akademisyenler, yine bazı bilimsel branşlarda uluslararası otoriteler tarafından tanınan bilim adamları olsun, kısacası eğitim açısından donanımlı insanlar olsun. (Uluslararası otoriteler tarafından tanınmaları önemli bir detay. Aksi takdirde, bize kalırsa, sadece o gereksinimleri karşılamak adına uydurma makaleler yayınlanabilir, uydurma ünvanlar verilebilir)

Bu insanların toplandığı bir meclis olsun. O mecliste oylama ile konular görüşülüp karara bağlansın.

Halk olarak benim rolüm, sesimi duyurmak istiyorsam, önce bir eğitim süzgecinden geçip o gereksinimleri karşılamak ve sonra da düşüncelerimi ifade edebilmek.

Tıpkı o videonun başında dediği gibi, gemicilikle alakası olmayan kişilerin geminin kontrolüne geçmesini istemeyeceğimiz gibi, devletin başına da donanımsiz kişilerin geçmişini istemememiz doğal olmalı.

Geçmişteki monarşilere bile baktığımızda, hepsinin başındaki isimler ileri derecede eğitimli ve donanımlı. Atıyorum Fatih Sultan Mehmet zamanına göre ultra entelektüel biri. Başarısının altında da bu yatıyor zaten. Aksi takdirde İstanbul'u falan feth edemezdi. Aynı şekilde diğer Osmanlı padişahlarında da benzer özellikler var.

Avrupa'ya gittiğimizde Kral 8inci Henry...

Kraliçe Victoria (bugün dahi hala ekonomik öngörülerde bulunmada kullanılan ve kraliçe victoria'ya ait olan formüller var... Metatrader 4 kullanıyorsanız görmüşsünüzdür. Victoria Indikatörü diye bir indikatör vardı Bir aralar [emoji16])

Ne olduysa 21 yüzyılda ve 20 yüzyılın sonlarında hitabet sanatı iyi olanlar devletlerin başına geçmeye başladı.

Çok kötü bir örnek olacak ama Hitler... Hitler eğitimsiz olmasına rağmen hitabet anlamında kendine çok geliştirmiş biriydi. Hitabet anlamında dersler almıştı. Ve resmen tarihin akışını değiştirdi. Ve onu insanlar sadece hitabet yeteneği yüzünden seçtiler. Gaza getiriyordu Alman halkını.

Lafın kısası:

1- Bilim en hakiki mürşit olsun
    2- Herkes kendini ifade edebilsin. Ama kendini ifade edebilmek icin önce sözü dinlenilesi biri olduğunu ispatlasın
    3- Her şehir icin temsilci kotasi olsun (atiyorum, sehir basina 3 temsilci)
    4- Parti falan olmasin. Temsilciletin herbiri birbirinden bağımsız olsun.

Saygılarımla

(Yapay zekaya da soracam, cevabını merak ediyorum)

ANE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Duhul
    Oct 2019
    İkamet
    İzmir
    Gönderi
    1,331
    Yapay zekâya sordum, cevap şu şekilde:

Bu tarz bir yönetim sistemi, bilimsel gerçeklerin esas alındığı ve siyasi partilerin yerine bilimsel kariyerlere sahip ve uluslararası platformlarda yayınlanmış makaleleri olan temsilcilerin yönetimde söz sahibi olduğu bir devlette işlerin nasıl yürüyeceği konusunda birkaç olası senaryo şöyle olabilir:

- Yönetim kararları, bilimsel gerçeklere ve verilere dayalı olarak alınacağından, ülkenin politikaları ve uygulamaları bu bilimsel temele göre belirlenecektir. Bu, ülkede kararların daha az duygusal ve daha mantıklı bir şekilde alınmasına neden olabilir ve kararların daha doğru ve adil olmasına yardımcı olabilir.
    - Kongre üyeleri arasında bağımsızlık olduğundan, parti çıkarları ve çatışmaları ortadan kalkabilir ve siyasi mücadelelerin yerini daha objektif ve veriye dayalı tartışmalar alabilir. Bu, ülkede daha adil ve uzlaşmacı bir siyasi iklim yaratabilir.
    - Vatandaşların her birinin temsilci olma hakkı olduğu için, daha fazla vatandaşın kendini yönetim sürecine dahil etmesine ve söz sahibi olmasına yardımcı olabilir. Ayrıca, temsilcilerin bilimsel kariyerleri ve yayınlanmış makaleleri nedeniyle, ülkenin yönetiminde daha nitelikli ve deneyimli kişilerin yer alması sağlanabilir.
    - Bununla birlikte, her vatandaşın önce bilimsel gereksinimleri karşılaması gerektiği için, bu sistemin uygulanması vatandaşların daha eğitimli olmasını ve bilimsel düşünebilme becerilerinin gelişmesini gerektirebilir. Ayrıca, kongre üyelerinin belirlenmesi de daha uzun bir sürece tabi olabilir, çünkü her adayın bu gereksinimleri karşılaması gerektiği için seçim süreci daha uzun ve karmaşık olabilir.
    - Sonuç olarak, bu tarz bir yönetim sistemi uygulaması, bilimsel gerçeklere ve verilere dayalı olarak alınan kararlar, bağımsız temsilciler ve daha fazla vatandaş katılımı sağlayabilir. Ancak, vatandaşların bilimsel gereksinimleri karşılaması gibi daha katı gereksinimler nedeniyle, yönetimdeki temsilcilerin belirlenmesi daha zor olabilir.

Yapay zeka yönetsin dünyayı alsın üstümüzden bu yükü artık

Sayfa 131/246 İlkİlk ... 3181121129130131132133141181231 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •