Sayfa 131/475 İlkİlk ... 3181121129130131132133141181231 ... SonSon
Arama sonucu : 3795 madde; 1,041 - 1,048 arası.

Konu: ALARK - Alarko Holding A.Ş.

Kemal Sunal filminde "salı sallanır" denirdi..
    şimdi olsa "çarşamba endeks sallanır" denirdi herhalde....

Hisse fiyatının aynı kalmasını varsayarsak,
    Alarko PD/DD oranı enflasyon muhasebesi uygulaması sonucunda 1,72'den ... 0,50 altına inebilir mi?
    Yazdıklarım, paylaştıklarım yatırım tavsiyesi değildir, herkes kendi kararını verir. Türkiye dürüst, kuralları belli, halkın tamamının tasarruflarını değerlendirmek istediği bir borsa ile kalkınır. "Temelle desteklenmeyen/betonlanmayan teknik kumdan kale gibidir". -0101 sözü-

3.  Alıntı Originally Posted by 0101 Yazıyı Oku
    Hisse fiyatının aynı kalmasını varsayarsak,
    Alarko PD/DD oranı enflasyon muhasebesi uygulaması sonucunda 1,72'den ... 0,50 altına inebilir mi?
    Cenal max 15 milyar TL, ALCEN max 5 milyar TL, Turizm, Altek,Alsim, Holding,Carrier,Tarım toplamı max 10 milyar değerleme karı desek 4. çeyrek karı 5- 6 milyar TL ile toplam defter değeri 55-60 milyar TL değerine ulaşabilecektir. bu da 0.65 PD/DD yapar.Her çeyrek 5 milyar TL civarı kar+ 5 milyar TL de değerleme karı der isek defter değerimiz 2024 sonu 90-100 milyar TL olacaktır.
    YTD...tamamen kendi öngörüm...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    4,894
    biraz önce AKSa topicine yazdığım mesaj
    "AKSAnın düşüşü ile diğer firmaların düşüşünü birlikte değerlendirmek ama yıl sonunda yaptırılan bizim gıpta ile baktığımız yükselişi ayrı şekilde değerlendirmek lazım...
    borsada yani BİSTTe müthiş bir para kıtlığı var. halka arzlar bütün parayı emdi ve kredi faizleri çok yükseldiği için ilave kaynak bulmak zor hale geldi. batan bazı spekülatörlerin diğer hisseleri de sattığı aşikar. AKSA ise 2023 ve 2024 te ihracatçı olmasıyla biraz daha negatif ayrışsa da BİST genelinde olan şey oldu burada da...
    herkes Lodrike veya yöneticilere yükleniyor ama hiç olmazsa bizimkiler ( ALARK) gibi yeni satışlar yapmayıp destek çıkıyorlar. bence hissenizin kıymetini bilir ve AKSAya ne için yatırım yaptıysanız bir şekilde devam edin. traderlık yapmak istiyorsanız daha hareketli bir sürü tahta var oralarda sörf yapabilirsiniz ama dalga üzerinde durmak hem zor hem düşerken köpek balıklarına yem olabilirsiniz..."

negatif ayrıştık ama hisse fiyatında. şirket karlılık açısından ve yatırımları ile atılımda... bazı hesaplar ısrarla pisliklerini atmaya devam ediyorlar. ama ortada para yok... şöyle bir örnek vereyim...
    bulunduğum yörede bir şekilde arazi ve ev fiyatları uçtu... tıpkı fenomenlerin fiyatları gibi ... tarlalarnın ya da evlerin FK ları 100 leri aştı. kendi adıma neredeyse etraftaki fiyatlara bakıp bahçeyi satışa çıkarmayı düşünmeye başladım... çok iyi bir yerde daha sonrası için değerleme potansiyeli bir tarafa ama benim aldığım fiyatlarla yüksek olsa da şimdilerde neredeyse çok ucuz almışım denilebilir... denilebilir de benim bahçede geçen yıl kirazları toplamadık...
    ihracata giden kiraz bir önceki yıl 40 liralarda iken geçen yıl 30-35 liralara düştü. eleman ve ilaç ve diğer giderler ise daha fazla yükselmişti. sadece toplama maliyeti satışı karşılamıyordu... e siz şimdi bu bahçenin değerlenmesini mi değer kaybetmesini mi beklersiniz ...
    ha birileri alıyor mesela dağ başında 750 metrekare yere 40 000 TL veriyor errtesi gün 100 000 Tl den satışa çıkarıyor. ponzi gibi birileri alır ise ne ala...

sistem nasıl olsa yükselecek mantığı ile kurulmaya çalışılıyor... ben aldığımı daha yüksek fiyattan satarım mantığı gelmişti... baba neden aldın bu hisseyi... yükseliyor neden yükseliyor bilmem. hedefin ne borsadan köşeyi dönmek... peki beklediğin olmazsa ne olacak ya bi git işine baksana etrafa herkes kazanıyor...

6 şubat depreminde veya daha sonraki olumsuz günlerde kafam rahattı. aldığım hisse şu fiyata gider diye almadım sadece şu fiyatı edecek diye aldım ve ucuza aldığımı düşündüm. dönem içinde acaba desem de bence yatırım yapmaya çalışıyorum ve bu fiyatlardan elimdeki bütün parayı bu hisseye gömerim. bahçe örneğine dönersek bahçeyi satıp bu hisseyi almak benim için akıl karı. daha sonra aynı bahçeyi bulabileceğimi bilsem hemen değiştiririm. ben bahçeyi yatırım diye almış olsaydım çoktan satışa çıkarmıştım. hisse de aynı. ucuza aldık almaya devam edersek ucuza almaya devam edeceğiz. bırakın dağ başındaki araziyi alan alsın siz şehir merkezindeki arsaları tarla fiyatına alabiliyorsanız almaya devam edin. merak etmeyin bir gün fiyat düzlenir...
    zinhar yatırım tavsiyesi değildir...

not. sn bridger hesabınızda hem fikirim ama bundan sonra her çeyrek 5 milyar civarı kar gelmeyebilir enflasyon nedeniyle yeniden değerleme gelebilir ama uygulamayı görmek lazım ikisi ayrılacak mı? yani kafam karışık bu konuda

RİVA arsasının özel durumu var.
    Arsa sahipleri ile hasılat paylaşmaya anlaşılmış.
    Yıllarca ödemeler de yapılmış.

Enflasyon muhasebesi uygulaması bu hususta ne der acaba?
    Yazdıklarım, paylaştıklarım yatırım tavsiyesi değildir, herkes kendi kararını verir. Türkiye dürüst, kuralları belli, halkın tamamının tasarruflarını değerlendirmek istediği bir borsa ile kalkınır. "Temelle desteklenmeyen/betonlanmayan teknik kumdan kale gibidir". -0101 sözü-

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    4,894
     Alıntı Originally Posted by 0101 Yazıyı Oku
    RİVA arsasının özel durumu var.
    Arsa sahipleri ile hasılat paylaşmaya anlaşılmış.
    Yıllarca ödemeler de yapılmış.

Enflasyon muhasebesi uygulaması bu hususta ne der acaba?
    enflasyon muhasebesi benim anladığım vergi ile ilgili bir düzenleme... bu yüzden piyasayı gene anlamadığım açık. bankalar 2 yıl tabi değil yaşasın diyenleri anlamam mümkün değil. demek ki bankalar 2 yıl daha öz sermayelerinden vergi vermeye devam edecek... yani daha önce olan bir hatatnın Dövletimizin azcık bal yalamamıza izin vermesi... mesela yeniden değerleme oranları ne olursa olsun geçmişte vergi dilimleri hep vergi verenin aleyhine yenilendi...
    şimdi enflasyon muhasebesi aspirin değil ise zaman için de göreceğiz. hele bir RİVA ya karar versinler

Alıntı Originally Posted by tovbekar Yazıyı Oku
    enflasyon muhasebesi benim anladığım vergi ile ilgili bir düzenleme... bu yüzden piyasayı gene anlamadığım açık. bankalar 2 yıl tabi değil yaşasın diyenleri anlamam mümkün değil. demek ki bankalar 2 yıl daha öz sermayelerinden vergi vermeye devam edecek... yani daha önce olan bir hatatnın Dövletimizin azcık bal yalamamıza izin vermesi... mesela yeniden değerleme oranları ne olursa olsun geçmişte vergi dilimleri hep vergi verenin aleyhine yenilendi...
    şimdi enflasyon muhasebesi aspirin değil ise zaman için de göreceğiz. hele bir RİVA ya karar versinler

Üstadım. maliye tarafı vergi ile ilgili ..
    bizim konsolide tarafımız... defter değerimizin günlük rayiçe yaklaşması (yaklaşması diyorum, rayiç demiyorum )

sayın bridger17'nin tahmini gibi biz de ancak tahmin edebiliyoruz...

ALARKO arazilerini ,binalarını aktüel değerden göstermiyordu....
    şimdi bu enflasyon muhasebesi bir fırsat oldu...
    aktüele yakın gösterse...
    bilançodaki özkaynaklar maddesi güçlü gözükür....
    bu da iyi bir şey.....

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    4,894
     Alıntı Originally Posted by 0101 Yazıyı Oku
    Üstadım. maliye tarafı vergi ile ilgili ..
    bizim konsolide tarafımız... defter değerimizin günlük rayiçe yaklaşması (yaklaşması diyorum, rayiç demiyorum )

sayın bridger17'nin tahmini gibi biz de ancak tahmin edebiliyoruz...

ALARKO arazilerini ,binalarını aktüel değerden göstermiyordu....
    şimdi bu enflasyon muhasebesi bir fırsat oldu...
    aktüele yakın gösterse...
    bilançodaki özkaynaklar maddesi güçlü gözükür....
    bu da iyi bir şey.....
    o zaman da diyecekler ki defter değerinin yarısı kadar bir fiyat ile fiyatlandığına göre bir illeti vardır mutlaka... biz de zaten bildiğimiz şeyi dile getirmek yerine bakıp bakıp ah edeceğiz ... maliye tarafı vergi ile ilgili ülkemizde vergi oranları çok yüksek...
    mesela bir ev 10 mi,lyon ise 400 000 sadece tapu harcı tutacak ki tek çözümü var oranları düşürecek. eğer gerçek değerler üzerinden indirim sağlayacak ise -ki benim anladığım enflasyon muhasebesi budur belki de yanlıştır- ne ala... yakında maliyecilerimiz bunu da Dövlete yontmanın bir yolunu bulurlar...

Sayfa 131/475 İlkİlk ... 3181121129130131132133141181231 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •