--dün endeksten ayrışmışlar....kakao fiyatlarının keskin yükselmesi ve daha da yükselme ihtimali nedeniyle olsa gerek....
--bu şirketler primli oldukları için düşmüyorlar; son bir yılda S-P 500 %36 yükselirken, mondolez %10.6; Herhey %7 civarında düşmüşler....yani kakao fiyatlarının yükselmesi çikolata sektörünü olumsuz etkilemiş....
Bilanço geleli 1 ay olmuş,hala yok şöyleymiş yok böyleymiş,,,4.çeyreğe odaklanın neler olur diye
Biten bilançonun fiyatlaması 2 gün sürer,,yorumları da 1 hafta diyelim.
Ceo yılı 80 milyar üstünde kapatırız diyor.
Değerleme ile özkaynak 40 milyarı geçer mi? pd/dd 1 e düşer mi? 1 gıda hissesi için normal mi?
YORUMLAR TAVSİYE NİTELİĞİ TAŞIMAYIP YATIRIM DANIŞMANLIĞI KAPSAMINDA DEĞİLDİR. YATIRIMCI PROFİLİNİZE UYMAYABİLİR.
Doğru nokta da bu sidik yarışı bırakmak gerekir , bu sene 14 milyar favök ort kur 33 tl yaklaşık 450 milyon usd bu gerçekten iyi rakam gelecek yıl 350 olsun 8 favök 2.8 milyar sene sonu net borç400 milyon usd diyelim 2.4 milyar /370:7 usd hisse değeri yapar bugünkü kurla 200 üstü fiyatlar artık normalleşir , 4 de en büyük handikap hedge ciro tutacak şubatta güçlü 2025 açıklanırsa %16 favök marjı 110 ciro gibi 18 milyar favök yapar ort kur 38 470 milyon usd iyi koşulda favök yapar biz 400 alırsak 2025 sonu 10 dolar hisse çok rahat potansiyeli olabilir handikaplar kur , hedge enflasyon
Gene çöplüğe çevirmişsiniz başlığı....
Ruh hastası manyaklar....
Sizlere bu şekilde hitap ettiğim için hicap duyuyorum ama 88.000 defa uyardım sizi...
Başkaları da uyardı...
Uyarıları hiç dikkate almadınız ruh hastası manyaklar....
Hak ettiğiniz uslup bu maalesef....
Ruh hastası manyaklar hariç herkese selamlar....
Hissemiz ufak ufak gidiyor....
99 dan aldım diyen bir arkadaş ile ben (103.xx) bugün itibarıyla %17 kardayız....
Mevduat faizinin %40-45 bandında olduğu bir yerde 2 hafta da %17 kar güzel para...
Bir arkadaşımız %100 kar etmeden satmam demişti....(100 liradan aldı hisseyi)
Senelik Enflasyonun %40 olduğu bir ülke de kaç haftalık kar yıllık %100 kara eşittir...
Bir arkadaşımız hesaplayabilir mi?
1 adet hisseyi 100 liradan aldı 200 liradan satacak...
Yatırım tutarı=100 tl
Vade Sonu Tutar=200 tl
Nominal Getiri=100 tl
Nominal Getiri Oranı=%100 Kar
Enflasyon Oranı=%40
Reel Getiri=60 tl
Reel Getiri Oranı=%42
Saygılar/Başarılar....
"Canı kaymak isteyen cebinde manda taşır "
--ruh hastası olmayan arkadaş...teşekkürler....
Yer İmleri