Sayfa 132/563 İlkİlk ... 3282122130131132133134142182232 ... SonSon
Arama sonucu : 4503 madde; 1,049 - 1,056 arası.

Konu: GLRYH - Güler Yatırım Holding

1.  Alıntı Originally Posted by hayek Yazıyı Oku
    bu donem araci kurum karlari harika bir trende girdi. siradan bir philip capital bile 30 milyon kar ediyor.

bu donem en beklenmedik mali tablo info'dan geldi. ben min. 55-60 arasi bekliyordum acikcasi epey dusuk geldi

a1 capital icin min. 80 max. 105 arasi bir kar beklentisi icindeyim. 100 uzeri kar gelirse muhtesem olur.

yatırım tavsiyesi değildir
    a1 9 aylık karı 60 milyon yııllıkta 100 bence çok zor rakamlar
    75-80 gelirse bence yeterli olur
    bu sene öz semaye 80 milyon artacak 50 bedelliden gelecek toplam 130 milyon müşteriye bkredi verilip 0 maliyeti olacak
    buda 130*,22=30 milyon ek finansman karı yapacak
    2021 karıda 120-140 arası gelirse şaşırmam
    borsada hacim yükselmesi nisandan sonra oldu birinci çeyrek kar büyümesi a1 de çok yüksek olacak
    normalde a1 halka arz edilmeli %20 gibi tüm finansan buradan sağlanıp güler net değer daha rahat hesaplanır

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    7,939
     Alıntı Originally Posted by tarik1234 Yazıyı Oku
    a1 9 aylık karı 60 milyon yııllıkta 100 bence çok zor rakamlar
    75-80 gelirse bence yeterli olur
    bu sene öz semaye 80 milyon artacak 50 bedelliden gelecek toplam 130 milyon müşteriye bkredi verilip 0 maliyeti olacak
    buda 130*,22=30 milyon ek finansman karı yapacak
    2021 karıda 120-140 arası gelirse şaşırmam
    borsada hacim yükselmesi nisandan sonra oldu birinci çeyrek kar büyümesi a1 de çok yüksek olacak
    normalde a1 halka arz edilmeli %20 gibi tüm finansan buradan sağlanıp güler net değer daha rahat hesaplanır
    sn. tarik1234

"Büyümedeki muazzam farkı görelim.

1. ceyrek : 76 milyar

2. ceyrek : 90 milyar

3. çeyrek : 144 milyar

4. çeyrek : 188 milyar

sadece 4. ceyrek islem hacmi 1. ve 2. ceyregin toplamindan bile 22 milyar fazla. 1. ceyrege gore 2.5 kattan fazla buyume var."

bu benim 3 hafta once attigim bir post. bu hacim buyumesi ve buna bagli kredi kullandirimina istinaden 4. ceyrek normalden biraz daha fazla kar gelmesini bekliyorum.

zaten beklentim 80-90. ama bu hacim buyumesine 100 neden olmasin. (bu arada info gibi genel yonetim giderlerini yuksek girme ihtimali de var o zaman is degisir)

3.  Alıntı Originally Posted by hayek Yazıyı Oku
    sn. tarik1234

"Büyümedeki muazzam farkı görelim.

1. ceyrek : 76 milyar

2. ceyrek : 90 milyar

3. çeyrek : 144 milyar

4. çeyrek : 188 milyar

sadece 4. ceyrek islem hacmi 1. ve 2. ceyregin toplamindan bile 22 milyar fazla. 1. ceyrege gore 2.5 kattan fazla buyume var."

bu benim 3 hafta once attigim bir post. bu hacim buyumesi ve buna bagli kredi kullandirimina istinaden 4. ceyrek normalden biraz daha fazla kar gelmesini bekliyorum.

zaten beklentim 80-90. ama bu hacim buyumesine 100 neden olmasin. (bu arada info gibi genel yonetim giderlerini yuksek girme ihtimali de var o zaman is degisir)

şube açılışı devam ediyor genel yönetim gideri artacak
    burada mevzu kredide yapılan işlemlerin çoğundan komisyon bile alınmıyor
    kredi faizi piyasa faizinin üstünde oluyor şirketin özsermayesini arttırması bu geliri arttıracak
    rta yaplacak tahsisli sermaye arttırımı gerek bence yok
    tahsisli yerine tüm ortakların katılımı ile sermaye arttırsa bu bedelli 30 milyon daha az yapılırdı
    2021 1. çeyrek iyi 2. çeyrek kötü gelecek a1 tarafında rta bu senede kar yapar
    guler potansiyeli yüksek özellkle gedik info fk bakınca
    ama patron hisseleri niye boşalttı onu çözemedim
    tek sıkıntım burası patron niye sattı niye almıyor

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    7,939
    rta tarafi benim icin cok onemli degil. oradaki satislarin onemli bir kismi a1 yasamdan yapildigi icin bana keyif vermiyor. ordan bize yazan kar cok onemsiz bir seviyede

ayrica a1 capital 2021 ilk ceyregini en iyi hacimle kapatacak kar da cok iyi gelecektir.
    şube açılışı devam ediyor genel yönetim gideri artacak
    burada mevzu kredide yapılan işlemlerin çoğundan komisyon bile alınmıyor
    kredi faizi piyasa faizinin üstünde oluyor şirketin özsermayesini arttırması bu geliri arttıracak
    rta yaplacak tahsisli sermaye arttırımı gerek bence yok
    tahsisli yerine tüm ortakların katılımı ile sermaye arttırsa bu bedelli 30 milyon daha az yapılırdı
    2021 1. çeyrek iyi 2. çeyrek kötü gelecek a1 tarafında rta bu senede kar yapar
    guler potansiyeli yüksek özellkle gedik info fk bakınca
    ama patron hisseleri niye boşalttı onu çözemedim
    tek sıkıntım burası patron niye sattı niye almıyor

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    7,939
    A1 Capital tarafinda

Ocak : 65.6 milyar hacim
    Subat : 28.5 milyar hacim (ilk 14 gun)

Toplam hacim : 94.1 milyar hacim

gayet iyi gittigimizi soylemek yanlis olmaz. Subat ayi hacimlerindeki daralmaya karsin bu ortalamayi bile tuttursak ilk ceyrek 190 milyar civari hacimle kapatacagiz gibi duruyor ! ki buda tarihi hacim rekoru demektir.

subat ayinda 100 endeksinde %14 hacimde daralma var buna karsin a1 capital %11 daralmis bu da pazarda oransal olarak daha iyi konumlandigimizi gosterir. (subat doneminde gedik, info , osmen gibi aracilarda da daralma ayni oranda gerceklesmis)

a1 capital bizim amiral gemimiz. bu yil halka arz da gelirse ki ? bu donemden daha iyi bir zaman bulunabilirmi bilmiyorum , hem a1 capital muazzam buyumus olur, hemde guler yatirim holding inanilmaz buyur

6.  Alıntı Originally Posted by hayek Yazıyı Oku
    A1 Capital tarafinda

Ocak : 65.6 milyar hacim
    Subat : 28.5 milyar hacim (ilk 14 gun)

Toplam hacim : 94.1 milyar hacim

gayet iyi gittigimizi soylemek yanlis olmaz. Subat ayi hacimlerindeki daralmaya karsin bu ortalamayi bile tuttursak ilk ceyrek 190 milyar civari hacimle kapatacagiz gibi duruyor ! ki buda tarihi hacim rekoru demektir.

subat ayinda 100 endeksinde %14 hacimde daralma var buna karsin a1 capital %11 daralmis bu da pazarda oransal olarak daha iyi konumlandigimizi gosterir. (subat doneminde gedik, info , osmen gibi aracilarda da daralma ayni oranda gerceklesmis)

a1 capital bizim amiral gemimiz. bu yil halka arz da gelirse ki ? bu donemden daha iyi bir zaman bulunabilirmi bilmiyorum , hem a1 capital muazzam buyumus olur, hemde guler yatirim holding inanilmaz buyur

hacim büyümesi yanıltabilir nekadarından komisyon alınıyor nekadarından alınmıyor belirsiz ama bu yüksek faiz ortamında kredili işlemlerden iyi kar yapacakları kesin bu yıl ilk çeyrek iyi kar gelecek ama 2.çeyrek baz etkisi nedeniyle yani 2020 2. çeyrek karı çok iyi geldiğinden düşük gelecek 3 ve 4 iyi gelecek bence bu yıl 120-140 milyon arası net kar açıklarlarsa şaşırmam tabi borsaya olan ilgi böyle devam ederse ama her ne olursa olsun özsermaye artışı kredili işlemler vs bundan sonra en kötü senaryoda bile 60 milyonun altında kar gelmez
    halka açılmanın tam zamanı 3. dönemde bağımsız denetim firması şartlı görüş vermiş bunlar sıkıntı tabi bu sene halka arz yapılırsa güler nad ile çok rahat değerlenir

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    7,939
    2020 yilinda

1Q : 5.8 milyon
    2Q : 5.8 milyon
    3Q :11 milyon

kredi faiz geliri elde edilmis. hacimlerle oranlarsak belli bir standart var. 3 ceyrek toplami : 22.5 milyon

bu donem minimum 15 milyon civari bir faiz geliri bekliyorum bakalim olacakmi

4 Q toplaminda : 37.5 milyon faiz geliri elde edilmis olacak + Temerrut Faiz geliri toplami da 5 milyon gelir = 42.5 milyon gelir olur tahminim bu yonde

bakalim tahminlerim tutacakmi ? 1 hafta icinde ogreniriz

hacim büyümesi yanıltabilir nekadarından komisyon alınıyor nekadarından alınmıyor belirsiz ama bu yüksek faiz ortamında kredili işlemlerden iyi kar yapacakları kesin bu yıl ilk çeyrek iyi kar gelecek ama 2.çeyrek baz etkisi nedeniyle yani 2020 2. çeyrek karı çok iyi geldiğinden düşük gelecek 3 ve 4 iyi gelecek bence bu yıl 120-140 milyon arası net kar açıklarlarsa şaşırmam tabi borsaya olan ilgi böyle devam ederse ama her ne olursa olsun özsermaye artışı kredili işlemler vs bundan sonra en kötü senaryoda bile 60 milyonun altında kar gelmez
    halka açılmanın tam zamanı 3. dönemde bağımsız denetim firması şartlı görüş vermiş bunlar sıkıntı tabi bu sene halka arz yapılırsa güler nad ile çok rahat değerlenir

8.  Alıntı Originally Posted by hayek Yazıyı Oku
    2020 yilinda

1Q : 5.8 milyon
    2Q : 5.8 milyon
    3Q :11 milyon

kredi faiz geliri elde edilmis. hacimlerle oranlarsak belli bir standart var. 3 ceyrek toplami : 22.5 milyon

bu donem minimum 15 milyon civari bir faiz geliri bekliyorum bakalim olacakmi

4 Q toplaminda : 37.5 milyon faiz geliri elde edilmis olacak + Temerrut Faiz geliri toplami da 5 milyon gelir = 42.5 milyon gelir olur tahminim bu yonde

bakalim tahminlerim tutacakmi ? 1 hafta icinde ogreniriz

Asıl mevzu 2021 de 2020 de hem faiZler düşüktü hemde hacim ve BİST katılımcı sayısı azdı BİST hacim yükseliş nisan sonu başladı bu sene tam yıl üstüne Yüksek faiz üstüne bedelli ve 2020 karı ile artan öz sermaye , üstüne iyi hacimli borsa umalım böyle devam eder zaten gedik info Vs aya gitti esas kar inş bu sene gelecek dediğim gibi tek kafama takılan Murat Güler niye çıktı onu oturtamıyorum kredi faiz gelirinde bide takas bank para piyasasından borçlanma ve tahvil faizleri var net okadar değil artan öz sermaye ile asıl karlılık bu sene yaşanacak bu sene faiz net karı geçen yıla göre en az 30-40 milyon artış kaydedecek , A1 para piyasasından 20 ile borçlanıp müşteriye 24-26 veriyor Marjı 6 puan brüt bedelliden 50 2020 karından 80 ek gelecek bu sene kafadan maliyetsiz 130 milyon ile başlayacak 2020 göre fark en kötü 22 ort Verse sırf buradan net 30 milyon ek kar yazacak 2020 göre Buda net karı en az 100 ve üstüne taşıyor en muhafazakar tahminde bile

Sayfa 132/563 İlkİlk ... 3282122130131132133134142182232 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •