Originally Posted by
vivatrader
En yüksek maaşlı CEO bile bence özgür değil. Şu an arkadaşlarım çok yüksek maaşlara çalışıp ara sıra tatile yanıma geliyorlar en fazla 10-15 gün kalabiliyorlar ben ise biraz evvel ailemle birlikte sahilden yüzmekten geldim. Aslında hayat seçimlerimizden ibaret. Yani ben aç ta kalsam özgür olmayı seçerim. Her insanın tabiatı farklı.
Kimisi de bana 2+1 ev yetmez 3+1 hatta daha fazlası olsun der. Ya da bir ev bir araba için ömrünü tüketir.
Biz ailemle 2 yıl bir kaç çanta eşyayla dünyayı gezdik. Döndüğümüzde depodaki eşyaların çoğunu attık. 2 yıl o eşyaları aramadıysak sonrasında da ihtiyacımız yoktu.
İşin özü; Aslında hayatta herkes istediğini alır. Önceliğiniz ne ise onu alırsınız. Ben şükür ki özgürlüğümü aldım. Umarım herkes önceliği neyse onu alır hayattan
katılıyorum. canlı olarak gözlemleme şansım oldu banka genel müdürlüğünde;üst düzey ceo/direktör..vs. Hatta bazıları imalı bir şekilde haftasonu bile plazadaydık deyip övünürlerdi.
Halbuki aldıkları yüksek maaşlarıyla zamanlarını sattıklarının farkında değillerdi.Evleri plazalar olmuştu...
syg.
---
özgürlük demişken, son zamanlardır popüler bir trend: dijital göçebelik
https://eksisozluk.com/digital-nomad--4361790
“Sermaye piyasası, sabırsız kişiden sabırlı kişiye para aktaran bir araçtır". Warren Buffett
"Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle
Yer İmleri