Sayfa 135/1006 İlkİlk ... 3585125133134135136137145185235635 ... SonSon
Arama sonucu : 8045 madde; 1,073 - 1,080 arası.

Konu: Banka Mevduat faizleri ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - IV

1.  Alıntı Originally Posted by iyimser Yazıyı Oku
    Bu 300 kuralı biraz zor 5000 TL için 1,5 milyonluk para lazım bu da bu devir de biraz zor gibi
    300 bin lira ile aylık 5 bin TL emekli maaşı kendinize bağlayabilirsiniz. Bu 300 kuralı Amerikada geçerli bizde 60 kuralı yeter. Ziraat Bankası Bist100 BYF sini satın al , arkana yaslan sonsuza kadar devam eden döngü ile hayatını yaşa. Burda önemli olan her ay 5 bin kadar bozduracaksın, ve heryıl maaşına enflasyon kadar zam yapacaksın. Bist-100'ün 1986'dan bügüne gelişine baktığımızda yıllık ortalama %40, 35 yılda gösterdiği gerçek değerler. Bu sürede hertürlü pozisyonda işlemler gerçekleşmiş. Birkaç matematiksel işlemle Çarpıp toplayıp çıkarınca herşey ortay çıkıyor.

2. En iyi unv mezunlarının bile hayali memur olmak olduğu müddetçe katma değerli üretim yapan bir ekonomi olmamız imkansız memur ol sonra git yabancının ürettiği markanın ürününü kredi kartına 8 taksitle al daha pahalı mı ürün almak istiyorsun o zaman tüketici kredisi alırsın nasılsa maaşın garanti tamamen memur maaşı ve onun etrafında dönen bir tüketim ekonomisi

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul
    Gönderi
    3,059
     Alıntı Originally Posted by vivatrader Yazıyı Oku
    En yüksek maaşlı CEO bile bence özgür değil. Şu an arkadaşlarım çok yüksek maaşlara çalışıp ara sıra tatile yanıma geliyorlar en fazla 10-15 gün kalabiliyorlar ben ise biraz evvel ailemle birlikte sahilden yüzmekten geldim. Aslında hayat seçimlerimizden ibaret. Yani ben aç ta kalsam özgür olmayı seçerim. Her insanın tabiatı farklı.
    Kimisi de bana 2+1 ev yetmez 3+1 hatta daha fazlası olsun der. Ya da bir ev bir araba için ömrünü tüketir.
    Biz ailemle 2 yıl bir kaç çanta eşyayla dünyayı gezdik. Döndüğümüzde depodaki eşyaların çoğunu attık. 2 yıl o eşyaları aramadıysak sonrasında da ihtiyacımız yoktu.
    İşin özü; Aslında hayatta herkes istediğini alır. Önceliğiniz ne ise onu alırsınız. Ben şükür ki özgürlüğümü aldım. Umarım herkes önceliği neyse onu alır hayattan
    katılıyorum. canlı olarak gözlemleme şansım oldu banka genel müdürlüğünde;üst düzey ceo/direktör..vs. Hatta bazıları imalı bir şekilde haftasonu bile plazadaydık deyip övünürlerdi.
    Halbuki aldıkları yüksek maaşlarıyla zamanlarını sattıklarının farkında değillerdi.Evleri plazalar olmuştu...
    syg.

---
    özgürlük demişken, son zamanlardır popüler bir trend: dijital göçebelik
    https://eksisozluk.com/digital-nomad--4361790
    “Sermaye piyasası, sabırsız kişiden sabırlı kişiye para aktaran bir araçtır". Warren Buffett
    "Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle

4. Izlemeyenler icin soyle bir bilgisel birakayim. Forumda daha once konusulan seylerden.

https://youtu.be/JvOXnDD7epY

5.  Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    En iyi unv mezunlarının bile hayali memur olmak olduğu müddetçe katma değerli üretim yapan bir ekonomi olmamız imkansız memur ol sonra git yabancının ürettiği markanın ürününü kredi kartına 8 taksitle al daha pahalı mı ürün almak istiyorsun o zaman tüketici kredisi alırsın nasılsa maaşın garanti tamamen memur maaşı ve onun etrafında dönen bir tüketim ekonomisi
    Memurumuzu küçültmeye nekadarda meraklıyız. Cümlelerimizi herkurduğumuzda memur olmayı küçültmek, bir işverenin yanında çalışmayı acizlik olarak görmek, göstermek ne kadar da yanlış. Tutumlarımızı, düşüncelerimizi değiştirmeliyiz, memurlarımız ne kadar zeki, başarılı vizyoner olursa ülkemize o kadar çok katma değer üretirler, özel sektörün önünü açarlar. Misal bir İlin Valisi memur'dur. Vali ülkemizin en zeki çocuklarından seçilse, birkaç yabancı dili olsa, gün görmüş, kalem tutmuş, mürekkep yalamış olsa, emin olunuz O il'de müthiş bir kalkınmanın kapısı açılır, Herkesimden insanlarımız kazanır, muasır medeniyetler seviyesine çıkarız.

Dudu 2 dil biliyorum demis.bunlar nelerdir? kuş [emoji211] dili de varmi bunlar arasında [emoji39][emoji23][emoji2957]

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by seref9 Yazıyı Oku
    Memurumuzu küçültmeye nekadarda meraklıyız. Cümlelerimizi herkurduğumuzda memur olmayı küçültmek, bir işverenin yanında çalışmayı acizlik olarak görmek, göstermek ne kadar da yanlış. Tutumlarımızı, düşüncelerimizi değiştirmeliyiz, memurlarımız ne kadar zeki, başarılı vizyoner olursa ülkemize o kadar çok katma değer üretirler, özel sektörün önünü açarlar. Misal bir İlin Valisi memur'dur. Vali ülkemizin en zeki çocuklarından seçilse, birkaç yabancı dili olsa, gün görmüş, kalem tutmuş, mürekkep yalamış olsa, emin olunuz O il'de müthiş bir kalkınmanın kapısı açılır, Herkesimden insanlarımız kazanır, muasır medeniyetler seviyesine çıkarız.
    Oyle de o ozellikleri tasiyanlar degil ki o kademelelere gelebilenler.
    Liyakat ve ehliyete gore adam secilmez oldu asirlardir.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by seref9 Yazıyı Oku
    300 bin lira ile aylık 5 bin TL emekli maaşı kendinize bağlayabilirsiniz. Bu 300 kuralı Amerikada geçerli bizde 60 kuralı yeter. Ziraat Bankası Bist100 BYF sini satın al , arkana yaslan sonsuza kadar devam eden döngü ile hayatını yaşa. Burda önemli olan her ay 5 bin kadar bozduracaksın, ve heryıl maaşına enflasyon kadar zam yapacaksın. Bist-100'ün 1986'dan bügüne gelişine baktığımızda yıllık ortalama %40, 35 yılda gösterdiği gerçek değerler. Bu sürede hertürlü pozisyonda işlemler gerçekleşmiş. Birkaç matematiksel işlemle Çarpıp toplayıp çıkarınca herşey ortay çıkıyor.
    Matematik bilmek gerekir diyorsun yani
    Oss'de mat ortalamasi kac?
    Onu da bir yaz da buradaki millet bi bilsin.

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Sayfa 135/1006 İlkİlk ... 3585125133134135136137145185235635 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •