Sayfa 135/1001 İlkİlk ... 3585125133134135136137145185235635 ... SonSon
Arama sonucu : 8001 madde; 1,073 - 1,080 arası.

Konu: Cafe Trend&Trade VIII

Bu faylar yıllardır var, yönetmelikler bunlara ve zemin yapısına göre hazırlanır.
    Nerede ne inşa edecekseniz bir hesabı vardır ve bu hesaba göre yapılan yapılara bir şey olmuyor.

Ancak siz fiziğe zemine, yönetmeliğe uymaz mesela, "şehirde kaya zemin üzerine uygun temeli gidip TARLA'ya (şist/alüvyon zemine) uygularsanız (bazı binalarda temel yok bu arada) tek kelimeyle sıçarsınız"

Yukarıdaki şartlara uygun olmayan yapıyı yapan bilerek daha fazla kazanmak/az harcamak için yapıyordur, bunun başka izahı yok.

Hiç kimse kıvırmasın suçlusu belli

Alıntı Originally Posted by Koray Yazıyı Oku
    Mimar/Mühendis arkadaşlarda fikrini belirtsin,
    temeli problemli o binanın,
    muhtemelen de kısa kolon problemi ...

Bir bina depremde yıkılıyorsa suç,

1 Müteahhitindir (Yükümlülüklerini okuyunuz)
    2 Yönetmeliğe uygunluğunu onaylayan Denetmenindir
    3 Kontrolünü yapan/yapmayan Belediyenindir
    4 Kolon kesen Dükkancınındır
    Diğer taraftan,
    bu suçlunun veya suçluların sadece yakalanıp yargılanması ve ceza alması yeterli değil.

Ölen binlerce insanın vebali,
    80.000 küsur yaralı,
    Kaybedilen mülklerin bedeli,
    Bunların boklarını gece/gündüz uyumadan temizlemeye çalışan 150.000 küsur kişinin emeği,
    Ekonomiye verilecek muhtemel 300 + milyarlık kayıp,

hepsi ayrı ayrı ödetilmeli ...
    Son düzenleme : Koray; 11-02-2023 saat: 17:46.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    12,159
     Alıntı Originally Posted by Koray Yazıyı Oku
    Mimar/Mühendis arkadaşlarda fikrini belirtsin,
    temeli problemli o binanın,
    muhtemelen de kısa kolon problemi ...

Bir bina depremde yıkılıyorsa suç,

1 Müteahhitindir (Yükümlülüklerini okuyunuz)
    2 Yönetmeliğe uygunluğunu onaylayan Denetmenindir
    3 Kontrolünü yapan/yapmayan Belediyenindir
    4 Kolon kesen Dükkancınındır
    Asıl şuçlu başta baştakiler gibi geliyor bana.
    Boşuna balık baştan kokar denmemiştir.

Son düzenleme : Koray; 11-02-2023 saat: 17:55.

Alıntı Originally Posted by MedwiG Yazıyı Oku
    Erdoğan : Üniversiteler yaza kadar kapalı kalacak , yurtlarda depremzedeleri ağırlayacağız
    Bu bu ülkeye yapılan en büyük kötülük olur. Otellere kamu misafirhanelerine yerlwştirilsin.
    Son 4 yıldır zaten kötü olan eğitim sistemimiz adeta çökertildi. Yazık
    bir halt olacağı yok.

Duhul
    Apr 2017
    İkamet
    Istanbul
    Gönderi
    4,038
    Anlamadım, hatay belediye başkanı çok kurcalarsanız ucu bize mi dokunur demek istemiş?
    Ortadaki gerçek ne olacak?
    Allahtan idealist miş adam ya olmasaymış?

8.  Alıntı Originally Posted by decamercion Yazıyı Oku
    Anlamadım, hatay belediye başkanı çok kurcalarsanız ucu bize mi dokunur demek istemiş?
    Ortadaki gerçek ne olacak?
    Allahtan idealist miş adam ya olmasaymış?
     Alıntı Originally Posted by alicemal Yazıyı Oku
    Dün bir arkadaşımla başka bir ilçeye bir iş görmek amaçlı gidiyoruz. Evden çıktık 100mt ilerde biraz yaşlıca başka bir komşuya denk geldik. Gezmeyi sever, oda bindi.

İlçeye giderken normal olarak deprem konusu açıldı, ben bizim ilçedeki kaçak 2 apartmanı söyledim, siyasetçiler namussuz dedim. Bizim ilçeyi cehape'nin azılı hırsız bir belediye başkanı yönetiyor. Ben belediyenin namussuzluğunu söyleyince gaza geldi.

Başladı akp yi övmeye.

Bir kaç cümlesinden sonra ona yüksek sesle "bak dedim ağır konuşurum konuyu kapa". Konuyu kapadı 500mt sonra arabadan indi.
    Tipik "benim kötü adamım iyidir, senin kötü adamın şeytandır" durumu. Bunun temelinde sürü psikolojisi yatar. Bilinçli sürüler kendi kötülerini ortaya çıkarıp duruma göre eğitir veya ağır cezalandırır. Bilinçsiz sürüler kendi kötüleri ile bataklıkta yaşar ve normal görür. Bilinçli sürüler üretir, bilinçsiz sürüler talan yapar.

Bunu yazınca benzer anı aklıma geldi.

Eski tarihte aynı ilçeye giderken yolda yaşlı bir adamı almıştım. Adam Almanya da yerleşik Türk işçisi. Başladı Almanya'da kaç milyon Avro'ydu şimdi hatırlamıyorum. 4 ile 12 milyon Avro arası bir rakam söyledi, cami yaptırdık dedi. Ben "Okul yaptırdınızmı?" diye sordum.

Okul ülke refahını artırmak için yapılır, o ülkeyi yönetecek ve o ülkede yaşayacak gelecek nesilleri yetiştirirsin. Camiyi ise kendin için yaptırırsın, ya daha güzel, gösterişli, sıcak vb. yerde namaz kılmak için yada diğer tarafa yatırım için. (Tabi parayı verenin niyeti ayrı, parayı toplayıp cami yapacam diyenin niyeti ayrı.) Çocuk okulsuz yarım kalır, geçmiş nesillerin biriktirdiği mesleki bilgiyi öğrenemez ayrıca beyni zorlayarak gelişmesini sağlar, ama namazı evde de kılarsın ve beyni geliştirmez. Tanrı'ya evde de, camide de aynı mesafedesin. Önce okul, sonra cami.

100 metre sonra arabadan indi.

.
    alicemal....... banakalırsa.. başlıgından..

Sayfa 135/1001 İlkİlk ... 3585125133134135136137145185235635 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •