Sayfa 137/777 İlkİlk ... 3787127135136137138139147187237637 ... SonSon
Arama sonucu : 6213 madde; 1,089 - 1,096 arası.

Konu: $$$$$$$$$.........dolar.........$$$$$$$$$

Alıntı Originally Posted by prototip Yazıyı Oku
    evet sayın seyirciler,

bir sonraki depremin merkezi dxy olarak belirlenmiştir...

deprem, yatay trend namına üretilecektir...
    Önce sağlık denirdi..şimdilerde her şeyin başı DXY oldu..

Gerçi başlık sahibi kızıyor DXY denmesine..ona parite(Eur/Usd) diyor..

Hatta parite bile demiyor, sadece Euro diyor..

Euro çöktümü bu iş biter diyor....haklı...

Bu arada, bu ABD-ÇİN ticaret kısıtlamaları ileride ciddi bir hal alırsa, ÇİN nezninde tüm EM'ler etkilenir bu durumdan..direk olarak aşağıdaki gibi yada daha çok dolaylı olarak..

Secretary Ross has recommended to the President that he consider the following alternative remedies to address the problem of steel imports:

1)A global tariff of at least 24% on all steel imports from all countries, or

2)A tariff of at least 53% on all steel imports from 12 countries (Brazil, China, Costa Rica, Egypt, India, Malaysia, Republic of Korea, Russia, South Africa, Thailand, Turkey and Vietnam) with a quota by product on steel imports from all other countries equal to 100% of their 2017 exports to the United States, or

3)A quota on all steel products from all countries equal to 63% of each country's 2017 exports to the United States.

ABD hazinesinin haftaya 3 aylık 51 milyar dolar ve 6 aylık 45 milyar dolarlık ihalesi var..muhtemelen piyasa faizleri beğenmeyecek ve hazinenin kısa vadeli bono faizlerini yükseltecek..buda dolayısıyla libor faizlerini etkileyecek..

Aşağıda gösterildiği şekilde bono arzı ilerleyen aylarda artmaya devam edecek..faizlerin artması kaçınılmaz duruyor..

3.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Gerçi başlık sahibi kızıyor DXY denmesine..ona parite(Eur/Usd) diyor..
    .
    parite manası dışında kulanılıyor.. benim bildigim parity (ingilizce), parité (fransızca) latinceden geçmış .. anlamı eşdeger, birebir, ayni... bunu bu şekilde türkçeye kim sokmuşsa

4. DXY de yön yukarı,kısa vade indi çıktı bunu değiştirmez, 98 seviyesinden sonra %50 euro +gbp ye kayılmalı. %50 usd %25 eur %25 gbp. bunu dikkate alın.

Euro Bölgesi, kendi IMF'sini kuruyor

Euro Bölgesi Uluslararası Para Fonu'ndan (IMF) bağımsız olarak Avrupa Para Fonu kurmaya hazırlanıyor. Fon, "Euro Bölgesi'nin kendi IMF'si" olacak.

Avrupa Para Fonu, kurtarma paketi kullanan ülkelerin fonları nereye harcayacaklarını kendisi kontrol ederek IMF'nin rolünü de üstlenecek.

IMF Başkanı Christine Lagarde da, Euro Bölgesi'nin kalıcı kurtarma fonu ESM'nin IMF'den bağımsız bir Avrupa Para Fonu'na dönüştürülmesine destek verdiklerini söyledi.
    Bak bu iyi fikir..

AB bankalarında bilinen kötü krediler 944 milyar Euro imiş(yada 1.17 trilyon dolar)..

Gund, ECB QE'leri Eylül'de tamamen keserse, bu kötü kredilere sahip ülkelerin QE'ler sayesinde şişirilmiş bonoları ne hale gelir..Dolayısıyla başta İtalya, bu ülkelerin borçları ne hale gelir..

Heleki faizlerin arttığı bir ortam mevcutken..

6. enki ben bu başlığın sahibi değilim..Sadece açan kişiyim..Diğer başlıkdaki arkadaşlar burada sadece dolar yükselir konuşulur dediler bende GENEL DOLAR başlığının eksikliğini gidermek için açtım..

Herkes yazabilir..

DXY ye pek bakmıyorum çünkü DXY amerika nın ağırlıklı ticari partnerlerinin para birimlerinin DOLAR karşı değerine bakan bir endeks..

Ve evet euro nun bunun içindeki payı yüzde 50 den fazla.
    Yani DXY den bağımsız dolar tl lap lap lapp 5 tl ye gidebilir mi..absolutely..
    Zaten 2013 den 2014 e kadar DXY yerinde sayarken biz 1.80 den 2.40 lara gitmiş idik..

O yüzden grafiği de eurusd nin tersden bakılmış hali gibidir..

Şimdi durumlar kısaca..

USD lehine..

1.Bütün dünyada USD HENÜZ değer kazanmaya başlamadı..Hatta değer kaybediyor bile diyebiliriz..Fakat bizde dolar hala 3.75 lerde geziyor..
    2. Bütün EM lerde dolar 1.5 yıldır dayak yiyor..Bizde ise yeni zirvenin altında..EM lere karşı dolar atağa kalkarsa biz ne oluruz..Kendi düşüncem 4 tl li çok kolay geçer..
    3.TR nin içinde bulunduğu jeopolitik riskler..ABD ile sürtüşmemiz..Adı konulmamış bir kriz içinde olmamız..
    4.TR de ekonominin tıkanma noktasına gelmiş olması..Nereden anlıyoruz bunu..?? Çok absürd tedbirler alınıyor..Batık kredi kokuları geliyor ama şişşştttt modunda herkes..Yok yok bişi yok ödenirrrr..(2008 krizi öncesini ABD ekonomisindeki açıklamalar gibi) Bir adım ötesi kredilerin paketlenip MB a satılması..QE yani..Buna da hazırlık var sanki kambiyo rejimi değişikliği ile QE aynı anda güm diye gelecek..Bir iki yerde bizde para basalım canım bütün batı basıyor bizim neyimiz eksiği okudum..(aslında kambiyo rejimi de değişiyo çaktırmadan ama farkında deeliz)
    5. TRUMP un korumacı tedbirler almak istemesi ve alt yapı yatırımlarından söz etmesi..Ben buna çok değer veriyorum.ABD de alt yapı çok eski ve hakkaten yatırım gerekiyor..Bizim yıllardır yaptığımız gibi DEVLET yatırıma yönelirse ciddi büyüme potansiye elde edebilirler..Buda faizleri harekete geçirir..

TL lehine..

1.Bütün olumsuz gelişmelere rağmen bir noktaya kadar gidebiliyor dolar oradan ilginç bir şekilde satış geliyor..Arkamızda birileri mi var? katar? rusya? çin ?
    2. ABD tahvillerinin faizlerinin yükselmesi oradan çıkan sıcak paranın bizim gibi ülkelere akmasını sağlıyor olabilir (benim teorim) en azından şimdilik
    3. Parite düşmek bilmiyor (2. madde ile alakalı) gerçi bu doların değerini belirliyor..yoksa sepet bazlı tarihi zirvelerdeyiz..
    4. Bütün EM paraları içinde en fazla değer yitiren biziz (olaya nereden baktığına bağlı değişir)
    5. Tamamen teknik analiz..2011 den beri AYLIK bazda dolar grafiğinde MACD bütün tepeleri teyit ederken 3.98 tepesini ilk kez teyit etmedi ve aylık bazda düşüşe devam etti..(tuzak da olabilir)
    6. enki nin yorumu..ECB ve BOJ hala para basmaya devam ediyor..Ben buna pek katılamıyorum

7.  Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    DXY de yön yukarı,kısa vade indi çıktı bunu değiştirmez, 98 seviyesinden sonra %50 euro +gbp ye kayılmalı. %50 usd %25 eur %25 gbp. bunu dikkate alın.
    Merhaba Power PC,

DXY 98 i geçerse ben de aşağıdaki gibi bir portföy düşünüyorum ne dersin?

USD %50
    EUR %21
    GBP %7
    JPY %7
    CHF %3
    TRY %2
    GOLD %10

8. Aslında bakıldığında DOLAR Lehine çok güçlü ve elle tutulur gelişmeler var..
    Ama beklenen atağı yapamıyor..

Hem global hemde yerel bazda..

Sayfa 137/777 İlkİlk ... 3787127135136137138139147187237637 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •