Sayfa 137/335 İlkİlk ... 3787127135136137138139147187237 ... SonSon
Arama sonucu : 2680 madde; 1,089 - 1,096 arası.

Konu: SKTAS - Söktaş

1. Avrupalı dev markalar, Türkiye’de üretimlerini yüzde 20 artırdı. Tekstil fabrikalarında kapasite doldu. Şirketler artan siparişleri karşılamak için yeni tesis kurma çalışmalarını hızlandırdı...

Canan ERASLAN İSTANBUL

Geçtiğimiz yıllarda ‘tekstil bitiyor mu’ tartışmalarının yaşandığı Türkiye, şimdi moda, hız ve üretim kalitesi ile sektörde dünya liderliğine koşuyor. Son yıllarda birçok Türk markası, Afrika’dan Avrupa’ya kadar birçok ülkede yüzlerce mağaza açtı, bu ülkelerde üretim tesisleri kurdu. Aldıkları marka desteğiyle gittikleri ülkelerin yazılı ve görsel medyasında yer alan Türk markaları, ‘Made in Türkey’ imzasını güçlendirdi. Tekstilde teknoloji ve tasarıma yaptığı yatırımlarla ‘dünyanın en hızlısı’ olan Türkiye, şimdi ‘kaliteli ve hızlı’ unvanıyla birçok markanın tercihi oldu. Üstelik Zara’dan H&M’e, Le Cooper’dan Tomy Hilfiger’a, Nike’tan Berscka’ya onlarca dev marka, üretimini Türkiye’ye kaydırdı, siparişlerini artırdı. Siparişler artınca, Avrupalı devlere üretim yapan fabrikalar tam kapasiteyle çalışmaya başladı. Bu da yetmedi, aralarında Bilsar, Şahinler Holding, Yeşim Tekstil gibi devlerin bulunduğu birçok şirket hem teknoloji hem kapasite yatırımlarıyla istihdamı artırdı.

İMALATÇI KAPIŞ KAPIŞ
    Konu hakkında görüşlerini aldığımız İstanbul Hazırgiyim ve Tekstil İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi, Türkiye’den hem alımları hem üretim siparişleri en az yüzde 15 artan Avrupalı markaların, Türkiye’de ‘imalatçı bulamama’ sıkıntısı dahi yaşadığını ifade etti. Zara ve H&M başta olmak üzere birçok markayı Türkiye’de üreten Şahinler Holding de Avrupa’dan gelen talep artışı sebebiyle yeni yatırım yapmak durumunda kalan şirketlerden. Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin, “Geçen yıl biraz düşen siparişler bu yıl âdeta patlama yaptı. Türkiye olarak hem yakınız, hem moda üretiyor hem kısa sürede teslim ediyoruz. Edirne’de 4 bin kişinin çalıştığı fabrikamızdaki kapasiteyi tam kullanıyoruz. Çorlu’ya da 1.000 kişilik istihdamla örgü ünitesi yapıyoruz†dedi.

TÜRKİYE’DEN BAŞKASI YAPAMAZ
    Yılda 2,5 milyona yakın gömlek üreten Bilsar Tekstil’in Yönetim Kurulu Başkanı Selman Bilal de, ABD, Japonya ve Avrupa ülkelerinin lüks markalarına üretim yaptıklarını, siparişlerin yüzde 20 arttığını ifade ediyor. Avrupalı bir markanın sipariş verdikten 10 gün sonra teslimat istediğini, bunu Türkiye’den başka hiçbir ülkenin yapamayacağını söyleyen Bilal “Teknoloji yatırımını artırdık, kapasite artırıyoruz, eleman alıyoruz. Bu yüzde 20’lik artış istihdama da yansıyor tabii.†dedi.

Alıntı Originally Posted by taven Yazıyı Oku
    onu bizde biliyoruz kimseden ders almaya ihtiyacım yok 24 yıldır borsoda neler gorduk neler..bak kendin diyorsun o dedigin menderes ve dyo bile hareketli hisseler ve yukarı yapıyorlar en kotu hisse bile 2-3 yılda bir %50 lik hareketler yapar en az ..he arada buda yapıyordu %10 luk hareketler ama sadece o kadar o da bir haberleç...aylardır bir haberde yok ..ama buna bakıyorsun 7 yıldır 7 liradan beri hala dibini bulamadı ne bitmek bilmeyen zamanmıs insaallah bu zamannın sonunda ellerde sadece duvara cerceveletilecek kese kagıdı olarak kalmasında ben yanılalayım.
    Her şeyi bilen vatandaş, o zaman genelleme yapmayacaksın "Egeli şirketler" diye. Hem senin amacın ne? Hisse kötüdür veya iyidir, burada neden sürekli olumsuz görüş yazıyorsun? İstediğin fiyatlara düşerse alırsın, bu kadar basit bir olay yüzünden buradaki insanlarla takışmaya ve moral bozmaya senin ne hakkın var. Amacın milletin elindeki 3-5 lotu düşük fiyattan toplamak olabilir mi diye düşünmeden edemiyor insan, bu yazdıkların sonrasında. 5 yıldır bu hissedeyim, emeklilik için aldığım ve güvendiğim sanayi hisselerinden birisi de bu kağıt, bugün maalesef zarardayım ama eninde sonunda bu hisse de gidecek ve uzun vadede hakettiği yerlere gelecek. İsteyen istediği kadar övsün ya da kötülesin, sonuçta herkes kendi kararını mantık çerçevesinde vererek yoluna devam etmeli. Herkese bol kazançlar, Y.T.D.

3.  Alıntı Originally Posted by fenerlibaris Yazıyı Oku
    Her şeyi bilen vatandaş, o zaman genelleme yapmayacaksın "Egeli şirketler" diye. Hem senin amacın ne? Hisse kötüdür veya iyidir, burada neden sürekli olumsuz görüş yazıyorsun? İstediğin fiyatlara düşerse alırsın, bu kadar basit bir olay yüzünden buradaki insanlarla takışmaya ve moral bozmaya senin ne hakkın var. Amacın milletin elindeki 3-5 lotu düşük fiyattan toplamak olabilir mi diye düşünmeden edemiyor insan, bu yazdıkların sonrasında. 5 yıldır bu hissedeyim, emeklilik için aldığım ve güvendiğim sanayi hisselerinden birisi de bu kağıt, bugün maalesef zarardayım ama eninde sonunda bu hisse de gidecek ve uzun vadede hakettiği yerlere gelecek. İsteyen istediği kadar övsün ya da kötülesin, sonuçta herkes kendi kararını mantık çerçevesinde vererek yoluna devam etmeli. Herkese bol kazançlar, Y.T.D.
    egeli sirketlet nolmus dedigin menderes cokmu iyi nerlerden dusmus onu hesap dyo kac defa yılarca bedelli yapıp milleti somurmus borsoda tecruben olmadıgın belli cunku desteksiz atıyorsun belli emeklilik hissesi demek onca heryıl bedelsiz veya %20 temettu veren hisseler varken emeklilik hissesi olarak bunu mu sectin valla helal olsun zor olanı basarmıssın ..hadi sana da kolay gelsin sanada bol kazanclar
    yazdıklarım yatırım tavsiyesi degildir.

Çok bilenlerin olduğu yerde susmak daha doğru, Allah akıl fikir versin. Ben çok bilenlerden olmaktansa hiç bilmeyenlerden olmayı yeğlerim, çok bilen çok yanılır. Herkese bol kazançlar

5. yahu hem borsodan anlamıyor hem gelmis ahkam kesiyorsun nasıl borsacı oldugun belli emeklilik hissesi soktas vay be yok daha neler ....eregli garanti hektas tupras isyat gibi hersene bedelsiz ve yuksek temettu veren sirketler varken sen gel zarar eden sirketi sec..senin aklı kusa taksak ters ucar o zaman diyorumya dusmussunuz dipsiz bir kuyunun icine cırpındıkca batıyorsunuz bbu hisseden bir halt olmaz 2 aydır 2.25 ten beri yazıyorum karıs gelenleri gorduk hissenin fiyatı asagıya gelince hepsi toz oldular ..borsa tecrube isidir atıp tutamama yeri degil .

6. hisse toplanıyor diyenler nerede tolanıyor ??? takastan anladıgını zannedenler nereye yokoldular ? yok akbankın satısı bittinmi hisse ucacak diyenler nereye kayboldular ?? akbankın satısı biterse oteki bankın satısı baslar onun biterse oburunki baslar ...birseyden anlamayıp bos yorum atanlar hepsi yok oldu ...adamın kafasında bir rakam var ve oraya kadar dusurecek hepsi bu kadar basit ...hisse toplama fiyat asagıya giderken yapılmaz yukarı %5-10 yapar ceker asagıya %5-10 yapar ceker asagıya ama fiyat sabit yerinde kalır hisse boyle toplanır ..hisse dusuyorsaki 2 aydır kademe kademe yediriliyor ne oldugunu bi zahmet anlayıverin .hadi eyvellah bosyere yorum yapmaya degmeycek kagıda cevap vermeye calısıyoruz

7. Bu tavenin bir derdi var, bu derdin onceden soyledim gibi 2 kURUŞ para için hisseyi aşagı yonlendirmek istedigidir.hikaye:zamanın birinde şirketteyken patronun arkadaşı vardı,danışman, ulkemizde de bilinen bir yazar;bu vatandaş ramazanda şirket çalışanlarına sektordeki yenilikleri anlatıyordu,,eline kahveyi alıp gostere gostere yudumluyor ve aramızda kadın çalışanlar olmasına ragmen KUFURLU ifadeler kullanmaktan çekinmiyordu?sonra mı ne oldu?sen ramazanda oruçlu olanlara GOSTERE GOSTERE KAHVENİ içersen ne olur:adam GIRTLAK KANSERİNDEN Oldu;yani bazı şeyler degmez??

biz burada takas paylaşıyoruz grafik paylaşıyoruz neticede burası paylaşım yeri isteyen yanlışsın der isteyen tesekkur eder eyvallah der ama biz YONLENDİRME Yapmıyoruz;

tam35 in yazılarını bilgi ve bakış açısı olarak çok faydalı buluyorum ama kendisinin yazılarını YONLENDİRME olarak gormuyorum,,,

herkes kendi kararını veriyor ama kimse bir başkasının kararını etkileme olarak burayı gormesin 2 kuruş için DEGMEZ,,,

8.  Alıntı Originally Posted by taven Yazıyı Oku
    hisse toplanıyor diyenler nerede tolanıyor ??? takastan anladıgını zannedenler nereye yokoldular ? yok akbankın satısı bittinmi hisse ucacak diyenler nereye kayboldular ?? akbankın satısı biterse oteki bankın satısı baslar onun biterse oburunki baslar ...birseyden anlamayıp bos yorum atanlar hepsi yok oldu ...adamın kafasında bir rakam var ve oraya kadar dusurecek hepsi bu kadar basit ...hisse toplama fiyat asagıya giderken yapılmaz yukarı %5-10 yapar ceker asagıya %5-10 yapar ceker asagıya ama fiyat sabit yerinde kalır hisse boyle toplanır ..hisse dusuyorsaki 2 aydır kademe kademe yediriliyor ne oldugunu bi zahmet anlayıverin .hadi eyvellah bosyere yorum yapmaya degmeycek kagıda cevap vermeye calısıyoruz
    Arkadas yeter artik bi sus bi yazma yahu,,,sen rahatsizmisin,, derdin ne ve kiminle onu yaz,,,,bu hisse 5 tl oldugunda sen 2.2 den varsa eger vereceksin,,,ve buradan uzayacaksin biz yine burada olup 10 tl yi bekleyecegiz...hadi baska kapiya
    OTUR SIFIR

Sent from my iPad using hisse.net mobile app

Sayfa 137/335 İlkİlk ... 3787127135136137138139147187237 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •