Sayfa 137/993 İlkİlk ... 3787127135136137138139147187237637 ... SonSon
Arama sonucu : 7937 madde; 1,089 - 1,096 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XVIII

1.  Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku
    Du bakali..ne anladık, ne anlamadık..bakınalım..her halukarda tahvil alınıp piyasaya TL verileceğinden TL nin değeri düşecek dolar artacak.
    Benim tayfa vergi kanunu gibi şekillenmeye başlayan, Türk tipi qt der..
    Fışkırtır gibi yapan kuraklık...
    kredi yerine kamu fonlasınlar..
    market indirimi gibi..
    fiyat ucuz.. mal yok

neticede, bu ülkede,
    kur çıkar sonra enflasyon çıkar.. +125%.
    kur çıkmazsa enflasyon düşer...
    bence kur için bir süre pozitif..
    ek tedbir ile az boğarlarsa/gelirse, alt bantta çok rahat
    4 ay pinpon maçı bile dönebilir.
    Memento mori

2.  Alıntı Originally Posted by Zaf.Dogu Yazıyı Oku
    Benim tayfa vergi kanunu gibi şekillenmeye başlayan, Türk tipi qt der..
    Fışkırtır gibi yapan kuraklık...
    kredi yerine kamu fonlasınlar..
    market indirimi gibi..
    fiyat ucuz.. mal yok

neticede, bu ülkede,
    kur çıkar sonra enflasyon çıkar.. +125%.
    kur çıkmazsa enflasyon düşer...
    bence kur için bir süre pozitif..
    ek tedbir ile az boğarlarsa/gelirse, alt bantta çok rahat
    4 ay pinpon maçı bile dönebilir.
    Başka bir topikte bir arkadaşla konuşmuştuk şu mevzuyu;

Bist'de bir döngüsellik var, holding ve sinai endeksini kaldırıyorlar önce tabi kendi kağıtları da içinde, sonra hafiften vermeye başlayınca endeks düşmesin diye XBANK ve XHİZ i yardıma çağırıyorlar, bu şekilde endeks düşmüyor yatay seyrediyor, biraz daha kendi kağıtlarına verirken biraz daha XBANK ve XHİZ i kaldırıyorlar, sonra bir anda alayına birden veriyorlar.

Şimdi bu küçük ölçekte oluyordu, sanki aynı mevzu biraz daha büyük ölçekte oldu.

Dolayısıyla endekse XBANK ile bu sefer verirlerse, ki zaten iyice uzamış bir çıkışın son demlerindeydik bir eksik dalga var gibi, sert düşeriz, bu esnada doları kaldırabilirler, şu bir türlü bitmeyen ending yapı benzeri dip oluşumu -ki tam tersine iyice zıbıtıp genişleyen büyük üçgenin parçası olma ihtimali de vardı, şu an pek kalmadı gibi, belki yurt dışı yukarı sert zıbıtırsa, ilerleyebilir.

XBANK ta şu yapılar hiç tamamlanmışa benzemiyor, daha başka türlü bakılamıyor,

Biraz zorlarsak mesela; acaba bir alt sayım bitti de bir üst sayımın 4 üne mi kalkacak diyecem, de 5 nereye düşecek o zaman

ÜFE bazında yine zorlama bir yaklaşımla 2003 dibinden dönmeye mi çalışıyor?

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<

4. Bence bistte teknik falan işlemez işleseydi düzeltme olurdu bu ve beklenen enflasyon oranı ile şirketlerin piyasa değerleri örtüşmüyor , çok basit bir yaklaşım gibi görünse de adam tuvalet kağıdı üretiyor 1 yılda yüzde 300 zam yapmış kendi kağıdı yüzde 70 artmış, bu para birimi ile çizgi çizip kendinizi yormayin derim .

Not Yaşlı tilkiler Ege ve Asaf amca da bir an önce yeni para birimine geçilmesini önerdi zira bu liraya birimi güven kaybetti dediler.

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<

6. Şu an dolar 18.47 yazılan yerler var tther vs bakıp.doğru mu acaba.

7. 18.25 den milyon Bünyamini anında bulurum istersen ������

Daha fazlası da lazımsa onu da araştırır hallederiz

8. Makro ihtiyati Tedbirler. Büyük Sakınma Önlemi

makro–
    Türkçeye de girmiş birçok sözcüğe gelerek büyük anlamı veren Yunanca önek.

İhtiyat Arapça kökenli olarak Türkçeye yerleşmiş kelimeler arasında yer alır. TDK'ya göre ihtiyaç kelimesi 'Herhangi bir konu için ileriyi düşünmek, ölçülü davranma ve sakınma' şeklinde yer almaktadır. Bu anlamı üzerinden tek başına ya da farklı cümleler ile birlikte kullanmak mümkün.

Tedbir ne demektir anlamı?
    Tedbir kelimesi Türkçe'de "(bir işin) arkasını düşünme, planlama, tasarlama" anlamına gelir. Arapça dbr kökünden gelen tadbar"(bir işin) arkasını düşünme, planlama, tasarlama" sözcüğünden alıntıdır

Başlıkdan durum anlaşılabilir.
    Önce bir sistem kur.
    Sen sadece sistemi denetle yeter.

Sayfa 137/993 İlkİlk ... 3787127135136137138139147187237637 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •