Sayfa 138/215 İlkİlk ... 3888128136137138139140148188 ... SonSon
Arama sonucu : 1718 madde; 1,097 - 1,104 arası.

Konu: Temel Analiz 3.0

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,156
     Alıntı Originally Posted by th3sicilian Yazıyı Oku
    Zaten sınırladığım için epey değişiklik olmadı bisttümü seçsek devamlı değişiklik görürdük.
    Bist100
    TV>=3
    spor banka faktoring çimento beton falan birkaç şey daha yoktu.
    Buna ekstra 1-2 şey daha eklersek iyice yapabileceği hamleyi kitlemiş oluruz sanki getiri düşer ama daha gerçek sonuçlar çıkarabilir sanki..
    Cari oran 1 ve TV> 5 daha iyi sonuçlar verebilir

MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

2.  Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    ben fikrimi söyleyim.

yayınlanan temettü endeksine bakarım nede olsa yenileniyor.

bu yenilenen listeye göre ! endekse göreceli düşük kalmışları önce bir grafikten bakarım tek tek. ZATEN 25 tane hisse kafadan ele düşsün 10 na.

yok ben ayda bir 10 tane hissenin grafiğine bakamam diyorsan o da senin bileceğin iş

sonra hissenin her sene yeni zirve yapıp yapmadığına bakarım yine grafikten.

örneğin xxx hissesi.

endeks 3 ayda % 4 yükselmiş ama hisse diğer temettü listesindeki hisselere göre ucuz kalmış

vs.

bence en güzel savaşma

1 ZAMANLAMA

2 GRAFİK.

tabiki yukarıdaki kriterlere göre.

TV f/k zaten bunlar matrikste indikatör olarak ekli.

UĞRAŞACAKSIN.
    kısaca bu programın size verebileceği pek birşey yok.

öyle bas dümeye al hisseyi vur parayı.. YOK ÖYLE BİRŞEY.
    amaç hiçbirşeyi bilmeyen kişi para kazanabilirmi hocam başlangıç noktamız o. Onu incele bunu incele uğraşmak istemiyorum ben açıkçası zaten belli başlı yatırımda yapıyoruz bunu. Ben bu yatırımı hem sabretmeyi öğreneyim hemde olursa sistemi düzgün hale getirebilirsek uzun vade güzel bir birikimimiz olsun diye bakıyorum..

Portföyümün %5i ile bunu deniyorum. Olmaz bu deyip kestirip atmaktansa bunu nasıl en sorunsuz şekilde kullanabiliriz nasıl doğrusunu yaparız da o inceleme işlerine ayıracağımız uzun vakti kurtarırız işimizi sisteme yaptırırırız önemli olan nokta o.

Alıntı Originally Posted by th3sicilian Yazıyı Oku
    amaç hiçbirşeyi bilmeyen kişi para kazanabilirmi hocam başlangıç noktamız o. Onu incele bunu incele uğraşmak istemiyorum ben açıkçası zaten belli başlı yatırımda yapıyoruz bunu. Ben bu yatırımı hem sabretmeyi öğreneyim hemde olursa sistemi düzgün hale getirebilirsek uzun vade güzel bir birikimimiz olsun diye bakıyorum..

Portföyümün %5i ile bunu deniyorum. Olmaz bu deyip kestirip atmaktansa bunu nasıl en sorunsuz şekilde kullanabiliriz nasıl doğrusunu yaparız da o inceleme işlerine ayıracağımız uzun vakti kurtarırız işimizi sisteme yaptırırırız önemli olan nokta o.
    hocam ayda bir ekran başına geçip hazır yayınlanmış listeye bakıp 10-15 adet hisse sonuçta. yukarıdaki kıstasa göre bakman max 30 dakikanı alır

ayda bir 30 dakika ayıramıyorsan bu işe.

sana hiç bir şey fayda sağlamaz.
    )

kullandığın şuanki sistem inan daha fazla zamanını alır.

kıstasları gir bilmem ne tek tek. zaten bunlar ücretsiz yayınlanıyor.

Selam arkadaşlar,

Forumun tansiyonu düşmüş biraz, iyi olmuş. İnsanları rencide etmeden bilgi paylaşımından yanayım.
    Sonuçta amaç en iyi stratejiyi bulmak.

20 Ekim 2016-2017 arası manuel bir TV portföyü oluşturup test ettim.

Temettü verimi en yüksek beş adet BİST-100 hissesi aldım. Verileri fwm analizden aldım.
    3 aylık sürelerde değiştirdim.

Sonuçta %73 getiri yaptı, endeks aynı dönemde %36,9 yükselmiş. Endekse göre getirisi 26,8%.

Tabii bu sene primli bir yıldı, ne kadar indikatif olur bilemem ama 1 yıllık testim bu şekilde sonuç verdi.

Aynı dönemi Queenstocks'ta bilanço yayınlanma tarihlerine göre 3 aylık backtest yaptırdım, portföy getirisi 33,84 oldu, endeksin altında kaldı.

Portföyler birbirini tutmuyor, 2-3 hisse değişiyor. Bu arada QS ay başında değişim yapıyor, ben manuel olarak 20 den 20 ye değiştirdim. 20 Ekim 2016 tarihinde backtest için QS nin seçtiği 5 hisse ECILC, ECZYT, GSDHO , PRKME, TCELL.

Benim bulduğum hisseler: ECILC; GSDHO, PRKME; AYGAZ, AKSA.

QS te portföy oluştur deyip TV kriterleriyle 20/10/2016 tarihini seçtiğimde bulunan hisseler ise:
    ECILC, GSDHO, PRKME, TCELL ve AYGAZ.
    Son düzenleme : sombrero; 29-10-2017 saat: 19:30.

5.  Alıntı Originally Posted by th3sicilian Yazıyı Oku

Yazdıklarınız yapmaya çalıştığımızı çok güzel açıklamış.

Bence ,

1- Ya repaint olayını dikkate almadan disiplin ve sabırla TV formülünü uygulayacaksınız (benim yaptığım gibi)

2- ya da TV kullanmayan bir formülle yola devam edeceksiniz (sayın cesar'ın yaptığı gibi)

6.  Alıntı Originally Posted by sombrero Yazıyı Oku
    Selam arkadaşlar,

Forumun tansiyonu düşmüş biraz, iyi olmuş. İnsanları rencide etmeden bilgi paylaşımından yanayım.
    Sonuçta amaç en iyi stratejiyi bulmak.

20 Ekim 2016-2017 arası manuel bir TV portföyü oluşturup test ettim.

Temettü verimi en yüksek beş adet BİST-100 hissesi aldım. Verileri fwm analizden aldım.
    3 aylık sürelerde değiştirdim.

Sonuçta %73 getiri yaptı, endeks aynı dönemde %36,9 yükselmiş. Endekse göre getirisi 26,8%.

Tabii bu sene primli bir yıldı, ne kadar indikatif olur bilemem ama 1 yıllık testim bu şekilde sonuç verdi.

Aynı dönemi Queenstocks'ta bilanço yayınlanma tarihlerine göre 3 aylık backtest yaptırdım, portföy getirisi 33,84 oldu, endeksin altında kaldı.

Portföyler birbirini tutmuyor, 2-3 hisse değişiyor. Bu arada QS ay başında değişim yapıyor, ben manuel olarak 20 den 20 ye değiştirdim. 20 Ekim 2016 tarihinde backtest için QS nin seçtiği 5 hisse ECILC, ECZYT, GSDHO , PRKME, TCELL.

Benim bulduğum hisseler: ECILC; GSDHO, PRKME; AYGAZ, AKSA.

QS te portföy oluştur deyip TV kriterleriyle 20/10/2016 tarihini seçtiğimde bulunan hisseler ise:
    ECILC, GSDHO, PRKME, TCELL ve AYGAZ.
    Sayın sombrero ;

fasweb ve queenstocks aynı veri tabanını kullanır. faswebde 1-2 ay öncesine kadar TV bilgileri yoktu, ben yaklaşık 2 ay önce 2005 ten günümüze queenstocks verilerini karşılaştırmak için fasweb aldığımda TV bilgilerinin OLMADIĞINI farkederek finnetle iletişime geçtikten sonra konuldu.

bence queenstocks verilerini dikkate alın...

Sonuçta bizlerin yaptığı eleştiriler programları daha düzgün çalışmaya yönlendirecektir. Bu nedenle, mesajınızda saptadığınız bu anomaliyi finnete de bildirirseniz iyi olur diye düşünüyorum.

ben repainti dikkate almam diyenler ZIGZAG indikatörü kullansın

reklama gelmeyin.

8.  Alıntı Originally Posted by DRİZM Yazıyı Oku
    Yazdıklarınız yapmaya çalıştığımızı çok güzel açıklamış.

Bence ,

1- Ya repaint olayını dikkate almadan disiplin ve sabırla TV formülünü uygulayacaksınız (benim yaptığım gibi)

2- ya da TV kullanmayan bir formülle yola devam edeceksiniz (sayın cesar'ın yaptığı gibi)
    Hocam ben kullanmaya devam edeceğim bu sistemi programın önerdiği hisseleri normalde de gözü kapalı alacağım hisseler zaten ona göre ayarladım uzun vadede sıkıntı çıkartmayan hisseler bana göre.. hergün repaint olayınıda kontrol etmeye devam edeceğim. Mesela Şuan egeen ve frotoyu ayrı takip edeceğim acaba sistem repaint yaptığı gibi değişiklik yapmak mı gerekir yoksa tamamen ilk başta konuştuğumuz şekilde hiç bakmamak mı. ikisinin veya olursa başka hisselerin kar durumunuda her ay ve 3.ay sonunda belirteceğim..

Sistemi anlamak için bile temiz 2 sene test etmeye ihtiyacımız var gibi bakalım..

Sayfa 138/215 İlkİlk ... 3888128136137138139140148188 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •