amaç hiçbirşeyi bilmeyen kişi para kazanabilirmi hocam başlangıç noktamız o. Onu incele bunu incele uğraşmak istemiyorum ben açıkçası zaten belli başlı yatırımda yapıyoruz bunu. Ben bu yatırımı hem sabretmeyi öğreneyim hemde olursa sistemi düzgün hale getirebilirsek uzun vade güzel bir birikimimiz olsun diye bakıyorum..
Portföyümün %5i ile bunu deniyorum. Olmaz bu deyip kestirip atmaktansa bunu nasıl en sorunsuz şekilde kullanabiliriz nasıl doğrusunu yaparız da o inceleme işlerine ayıracağımız uzun vakti kurtarırız işimizi sisteme yaptırırırız önemli olan nokta o.
hocam ayda bir ekran başına geçip hazır yayınlanmış listeye bakıp 10-15 adet hisse sonuçta. yukarıdaki kıstasa göre bakman max 30 dakikanı alır
ayda bir 30 dakika ayıramıyorsan bu işe.
sana hiç bir şey fayda sağlamaz.
)
kullandığın şuanki sistem inan daha fazla zamanını alır.
kıstasları gir bilmem ne tek tek. zaten bunlar ücretsiz yayınlanıyor.
Selam arkadaşlar,
Forumun tansiyonu düşmüş biraz, iyi olmuş. İnsanları rencide etmeden bilgi paylaşımından yanayım.
Sonuçta amaç en iyi stratejiyi bulmak.
20 Ekim 2016-2017 arası manuel bir TV portföyü oluşturup test ettim.
Temettü verimi en yüksek beş adet BİST-100 hissesi aldım. Verileri fwm analizden aldım.
3 aylık sürelerde değiştirdim.
Sonuçta %73 getiri yaptı, endeks aynı dönemde %36,9 yükselmiş. Endekse göre getirisi 26,8%.
Tabii bu sene primli bir yıldı, ne kadar indikatif olur bilemem ama 1 yıllık testim bu şekilde sonuç verdi.
Aynı dönemi Queenstocks'ta bilanço yayınlanma tarihlerine göre 3 aylık backtest yaptırdım, portföy getirisi 33,84 oldu, endeksin altında kaldı.
Portföyler birbirini tutmuyor, 2-3 hisse değişiyor. Bu arada QS ay başında değişim yapıyor, ben manuel olarak 20 den 20 ye değiştirdim. 20 Ekim 2016 tarihinde backtest için QS nin seçtiği 5 hisse ECILC, ECZYT, GSDHO , PRKME, TCELL.
Benim bulduğum hisseler: ECILC; GSDHO, PRKME; AYGAZ, AKSA.
QS te portföy oluştur deyip TV kriterleriyle 20/10/2016 tarihini seçtiğimde bulunan hisseler ise:
ECILC, GSDHO, PRKME, TCELL ve AYGAZ.
Son düzenleme : sombrero; 29-10-2017 saat: 19:30.
Sayın sombrero ;
fasweb ve queenstocks aynı veri tabanını kullanır. faswebde 1-2 ay öncesine kadar TV bilgileri yoktu, ben yaklaşık 2 ay önce 2005 ten günümüze queenstocks verilerini karşılaştırmak için fasweb aldığımda TV bilgilerinin OLMADIĞINI farkederek finnetle iletişime geçtikten sonra konuldu.
bence queenstocks verilerini dikkate alın...
Sonuçta bizlerin yaptığı eleştiriler programları daha düzgün çalışmaya yönlendirecektir. Bu nedenle, mesajınızda saptadığınız bu anomaliyi finnete de bildirirseniz iyi olur diye düşünüyorum.
ben repainti dikkate almam diyenler ZIGZAG indikatörü kullansın
reklama gelmeyin.
Hocam ben kullanmaya devam edeceğim bu sistemi programın önerdiği hisseleri normalde de gözü kapalı alacağım hisseler zaten ona göre ayarladım uzun vadede sıkıntı çıkartmayan hisseler bana göre.. hergün repaint olayınıda kontrol etmeye devam edeceğim. Mesela Şuan egeen ve frotoyu ayrı takip edeceğim acaba sistem repaint yaptığı gibi değişiklik yapmak mı gerekir yoksa tamamen ilk başta konuştuğumuz şekilde hiç bakmamak mı. ikisinin veya olursa başka hisselerin kar durumunuda her ay ve 3.ay sonunda belirteceğim..
Sistemi anlamak için bile temiz 2 sene test etmeye ihtiyacımız var gibi bakalım..
Yer İmleri