ama aman dikkat gösterge faizi hala 19 un üzerinde ....dikkatli olmak lazım..stopları yakın koymak gerekiyor..dolduruşa gelmeyin sakın.
Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.
Hocam TSKB grafik ve nereye kadar çıkış yaşar tes
Teş.ederim
Şu anda piyasa oyuncularının içinde bulunduğu psikoloji son derece normal.
İnsanlar düşüşlere o kadar alıştırıldılar ki olumlu yönden bakmak kolay değil.
Çevrenizdeki insanlara sorun , kendinize bakın ; muhtemelen hisse alırken tereddüt ediyorsunuzdur , düşüşe dair endişeleriniz vardır.
96 000 eğer bir satış noktası olsa "insanlarda alım iştahı olur , borsa ile ilgili pozitif düşünce içerisinde olurlardı"
Bundan şu sonuç çıkar : İnsanlar yükselişe inanana kadar yukarı çekmeye devam edecekler , hem de gelen olumsuz haberlere rağmen.
Dikkat çektiğim üzere TL pozitif ayrışıyor , bankacılık endeksine gelen alım çok önemliydi, bu alımlar boş yere yapılmadı.
101 000 hedefim hala geçerli.
Ne tl ne de borsa bu fiyatları hak etmiyor.
Saatlik grafiğe bakılırsa 200 ağırlıklı ortalamanın 96 000' den geçtiği görülebilir , nokta atışı dokundurdular zaten.
Günlük grafiklerde 21 günlük ağırlıklı ortalama üzerinde kapanış yapmamız olumlu , üzerinde kalmamız olumlu görüntünün devamını sağlayacaktır. Açıkçası ben ortalama altına bir geri çekilme olsa bile derhal yukarı toparlanacağımızı düşünüyorum.
98 000' den geçen 50 günlük ağırlıklı ortalamayı direnç olarak izleyeceğim.
Bunun geçilip geçilmeyeceğini banka hisselerinin günlük grafiklerine bakarak öngörebilirsiniz; eğer bankalar bu ortalamalarını aşarlarsa endeks de aşmak isteyecektir.
Dipte daha aşağı düşeceğini söyleyen, yükseklerde de daha da
yükseleceğini söyleyen her zaman olur.
Söylenenlere göre anlık karar vermek değil stratejik düşünmek gerek.
Az duygu çok mantık.
Negatif algı pozitife dönüştüğünde borsa da yükselmiş olur elbette.
İnsanların en karamsar oldukları anda , hisse almaya ellerinin gitmediği anlarda al ,
kararsızlıklarında bekle ,
almaya koştuklarında sat
94 000 altındaki düşüncemi bu şekilde paylaşmıştım
![]()
Yer İmleri