Sayfa 10/41 İlkİlk ... 8910111220 ... SonSon
Arama sonucu : 325 madde; 73 - 80 arası.

Konu: Seçimden sonra borsa

Koç grubu hisseleri nedeniyle oldu diyenler var..
    Dünya aynı durumda diyenler var.
    Geri çekilmenin nedeni ne olursa olsun borsa düştü. Bu durumu beklemiyordum...

Ama ,

"Bir günlük harekete göre strateji oluşturmadım ben, ana beklentiler hala geçerli
    101 000 hedefim de hala geçerli"
    Kendi yatırım stratejimi buna göre yapıyorum , hissedeyim.

Seçim öncesinde aldığım pozisyonlarda bugün sat al fırsatını açıkçası iyi değerlendiremedim ; yüksekten açtılar ama iyi fiyatlardan satış fırsatı vermediler , satabildiklerimi aşağıdan yerine koydum. Katmr ' de pozisyon başalttım sadece.
    Benin avantajım seçim sonucunu doğru tahmin edip siyasete yakın hisselerden yaptığım alımlar oldu. İlgilendiğim hisselerin neler olduğunu yazdığım başlıklardan zaten görebilirsiniz.

Seçtiğim hisselerden bazılarının özelliği de 6 aylık mali tablolarda çok iyi kar bekliyor olmaları.
    Borsa nereye düşerse düşsün en kötü ihtimalle 95 000 görecektir diye düşünüyorum. Pozitif bilanço etkisi hisselerimi 105 000 endeks seviyesine taşıyabilir diye umuyorum.

Dolayısıyla riskli bir pozisyonum yok.
    Bu saatten sonra satacak değilim.
    Kötü durumlarda herkes panik yaparken almayacağım da ne zaman alacağım.

Dolarda yükseliş bekleyenler için seçim sonucu da doların test edeceğini söylediğim seviyeler de sürprizdi bence.
    Dolarda aşağı hareketi sertleştiren ve sonrasında yukarı toparlanmada hızı artıran "panik yapmış yatırımcıların anlık kararlarıydı"
    Önümüzdeki günleri bir görelim , sağlıklı bir fiyatlama oluşsun.
    Hiç kimse bu fiyatlarda borsa pahalıdır diyemez , hisse almak aptalca diyemez.
    Bu dalgalanmalar arasında stratejik düşünmeden anlık hareket yapmak para kazandırmaz...

Günlük hareketlere göre strateji değiştirmenin başarı getireceğinden çok enim değilim.

Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    pala global çalışıyor her yerde kurdu tuzağı
    Aynen dediğiniz gibi...
    Fakat gelişen ülkeler krize girse "dünya ekonomisindeki iyileşme sorgulanmaya başlar"
    Bu riski alamazlar , bir noktada gelişen ülke piyasaları yeniden dengelenir bence.
    Bu borsalarının diplerine yakın olduklarını düşünüyorum.

Seçimden önce 94 500' de 100 000 üzeri hedef verdik.
    99 400 gördük.
    Umarım bu marjı benden daha iyi değerlendirenler olmuştur

21 50 100 ağırlıklı ortalamaların geçtiği 95 000 üzerinde tutunmak son derece önemli , dikkat etmek gerek.
    Geçilirse rahatlarız ve dün yaşanan hareket anomali olarak kalır.
    Eğer geçemezsek 93 300' lerin aşağı kırılma ihtimali yüksek olur

Alıntı Originally Posted by parasever Yazıyı Oku
    Seçimden önce 94 500' de 100 000 üzeri hedef verdik.
    99 400 gördük.
    Umarım bu marjı benden daha iyi değerlendirenler olmuştur
    bunu kimse değerlendiremez ki o zaten tuzak bi rakamdı oralardan açarak borsanın 100.000 in çok üstlerine gideceğine ikna için o rakamlardan açtılarmillette daha gidecek diye hafif aşağı geldikçe almaya başladı aşağı geldikçe yok akndırıyorlar daha hızlı gidecek diye almaya devam ettiler
    borsa 94.000 den kapatırken herkes bu tuzak yarın kesin gidecek diye almaya devam ediyorlardı.
    bir halt olacağı yok.

Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    bunu kimse değerlendiremez ki o zaten tuzak bi rakamdı oralardan açarak borsanın 100.000 in çok üstlerine gideceğine ikna için o rakamlardan açtılarmillette daha gidecek diye hafif aşağı geldikçe almaya başladı aşağı geldikçe yok akndırıyorlar daha hızlı gidecek diye almaya devam ettiler
    borsa 94.000 den kapatırken herkes bu tuzak yarın kesin gidecek diye almaya devam ediyorlardı.

Dediğiniz doğru büyük resmi görmek açısından da önemli
    Ama 120 000 üzerinden buraya gelirken bir anda düşmedik , dalgalanmalar oldu ve olacak
    Mesela 98 000 - 106 500 çok iyi bir marjdı.

Şimdi düşünelim kötü senaryoda 86 000 görse 95 000 tepkisi zaten olmayacak mı bence olacak ve son derece de hızlı bir tepki olacak.
    Endeksin 98 000 gördüğü seviyedeki dibini 92 000 endekste tekrar görmeyen hisseler de var buna da dikkat etmek gerek.

Hareketi değerlendirenler bence olmuştur ; yabancı raporları gerçekleşen senaryo için iyimser değildi.
    Derinliği düşük olan hisselerde fazla miktarlarda hissem olduğu için ben yeterinde değerlendiremedim ,derinliği olan hisselerde yapılabilirdi.

Sizin senaryo nedir , strateji nedir ?
    Borsa ve dolarda ne bekliyorsunuz ?
    Nakitte misiniz ,hissede mi ?
    Uzun vadeli yatırım yapıp bekliyor musunuz, trend değişimlerinde pozisyon ayarlamaları yapıyor musunuz ?

Sözlerinizden piyasalardan anladığınız açık , çok tecrübeli olduğunuz belli oluyor

Teşekkürler

Alıntı Originally Posted by parasever Yazıyı Oku
    Teşekkürler
    dışarı çıkmak zorundaydım yazamadım ama yazmışlar
    bir halt olacağı yok.

Sayfa 10/41 İlkİlk ... 8910111220 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz