Ne zamandır eksi gapsiz dusuyoruz
İlk eksi GAP bugün gözüküyor
hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
kur artislarinin enflasyon uzerine etkileri uzerine yapilan her objektif bilimsel arastirma (degiskenlerini uydurmadiklari)aradaki bagintinin zayif olduguna isaret eder. ayrica aralarindaki var olan iliskinin sebep veya sonuc mu oldugunu gosterecek bir delili de sabit ifade edemez.
faiz ile kur arasindaki negatif korelasyonda kisa vadelidir ve bagintisi zayiftir. surekli faizi artirarak kur yukselislerini engellemeyi dusunmekten bahsediyorum. bir silahtir cekersiniz yer ya da yemez.
deginmedim ama siz deginmissiniz faiz ile enflasyon arasindaki korelasyon sabittir. ama zaten enflasyonlar %90 talep kaynaklidir. bu acidan ekonomiyi sogutma veya isitma yonunde faiz kullanilabilir ?! ama bu durumu kur politikasi ile birlikte degerlendirerek hareket etmek hata olur ?!
geldigimiz noktada MB'nin faizi yukseltip surekli kura baski kurmasi isteniyor aramizdaki fark bu ! bu finansal bir hamledir iktisadi degil ? ben bir hamle denenebilecegini ve bununla ilgili bi sekilde mudahale yapildigini soyluyorum ama bu kalitsal olmamali ! basaramazsiniz. kur kendi dengesini bulmali
kaldiki ekonomik buyume icin bir miktar yuksek enflasyonun goze alinacagini tum iktisat cevrelerinde kabul edilen gercektir. faizi sadece enflasyona mudahale araci olarak silah olarak kullanmak bu durumda mantiklidir !? yoksa kura mudahale etmek icin kullanmak safliktir ...
bu durumda faiz kur enflasyon sarmali yoktur, yaratilmak istenen faiz kur sarmalidir bunun icine MB girmemelidir....
Asla yatırım tavsiyesi olarak nitelendirilemez !!!
Trump ve Putin dengeyi oluşturdular ancak dingiltere sürekli takoz koyuyor
Bir gün takozu yiyecek kafasına az kaldı
Trump in İran'a yaptırımı iki şeye yarar
1) İran i Rusya nin kucağına iyice iter ki bu esas istedikleri
2) Türkiye ye yarar , ticaret hacminde ciddi genişleme yaratır
İran ve Rusya , Türkiye nin dingilterenin dünya siyasetinden tasviye olmasının ardından oluşan boşluğu doldurmasindan rahatsız olmayacaklari gibi istedikleri bir şey aynı zamanda bu
Fakat dingiliz tilkileri bunu gördüğü için ABD nin yaptırımları ABD yi bağlar , biz aynen eskisi gibi devam ederiz dediler
Bunu derken İran a verdikleri esas mesaj , Rusya'nın kucağına oturmaya mecbur değilsin biz varız idi
Ortadoğu'da işler iyice sertleşiyor aslında
Ha sonuç ne olur
3 yıldır bu topikte aynı şeyi yazıyorum ve oraya doğru gidiyoruz
Dingiliz dingiller tam anlamıyla tasfiye olacak
ABD ve Rusya kutuplu denge stratejisine dönüş gerçekleşecek ve bunun da emniyet sibobu iki ülkeye de eşit mesafede olan Türkiye olacak
Bir kefede ABD diğer kefede Rusya
İstinat noktasının ise Türkiye olduğu bir terazi
Hoşgeldin yeni dünya düzeni
Borsaya yansimasi ne olur dersek
2021 ilk altı ayı içerisinde 7 cent bist30 olur düşüncesindeyim
Tabi şimdilik sistem ne derse o , kırmızı ise kırmızı mavi ise mavi
hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
düşüncem
kendinize güzel bir sistem oluşturup bundan farklı olarak hiçbir düşünsel müdahelede bulunmayın
destek direnç çalışmalarınızı en kötü haftalık mümkünse aylık graf üzerinden yapıp ana hedef bölgelerini kafanızda netleştirmeniz daha makul
o seviyelerde sisteminizi oluşturan tek bir kompenentin verdiği sinyal dahi o destek yada dirençi teyid ederse o tek bileşene göre iş yapmak güzel bir stratejidir
normalde benim sistemimde arka sayfadaki günlük grafta olduğu gibi , sözgelimi long poz için hem barların maviye dönmesi hem de yeşil ortalamanın üzerine atılmasıyla marş basar, bu durumda üstteki indikatör konu mankenidir
ancak aylık grafta yaptığım destek direnç çalışmalarımda kritik gördüğüm bir noktaya geldiysem üstteki indikatör, bar rengi ve yeşil ortalama ile toplam üç bileşenden biri ters pozu desteklediğinde marşa basarım
ara bölgelerde sisteme kesin ve net itiaat edin
özel günlerde (seçim sonrası , kritik bir fed açıklaması......) sisteminiz geçmişte rüştünü ispat ettiyse sadece o güne mahsus ve ertesi gün gelecek gap ile birlikte kapanmak kaydıyla poz arttırılabilir düşüncesindeyim
dikkat : kurallar basit ama uygulaması zordur , ekranda durduğu gibi durmaz![]()
Son düzenleme : viper; 09-05-2018 saat: 19:44.
Yer İmleri