ithamda değil de bir şekilde olumlu yönü de görmemiz gerektiğini söyledi..bence sıkıntı yok..hakketen de diğer smrtg yeotk kontr gibi hisselere baktığımızda onlar %5 civarı eksidedirler....biz ise az da olsa artıdayız...buna da gerçekten de şükür etmek gerekiyor... belki de alfasın bizi geçmesi biz gesancılarda bir burukluk yarattı...umuyorum ki bu durumu en kısa sürede atlatırız...bölünmeyi şöyle 400-500 aralıklarında gerçekleştirebilseydik çok güzel olurdu ..bu olur mu ?? bilemiyorum...bakalım ağalar neye karar verecek ?? sabır sabır sabır...
ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et
Arkadaşlar Gesanın aybaşlarında fiyatları şöyle olmuş (Küsuratsız yuvarlanmıştır)
1 Ağustos 60 TL.
1 Eylül 69 TL
1 Ekim 86 TL
1 Kasım 181 TL
1 Aralık 241 TL
13 Aralık 290 TL
1 Ağustos 13 Aralık arası % 383 yükselmiş.
Yani 4,8 katına çıkmış.
Şirketin temelinden emin olduğum için geçmişteki bu hareket bana geleceği gösteriyor.
Bu nedenle kendime bu kadar sabır ettin karşılığını aldın.
Biraz daha edersen daha güzel olacak diyorum ve sakin sakin bekliyorum.
Yanılıyor olabilir miyim?
Tabi ki..
Eh o zaman kendi bacağımdan asılacağım, ne yapayım.
Ama 2023 sonunu düşününce, yok yahu o kadarda değil, abartıyorsun diyorum.
Ama alt alta, yan yana ya da çaprazdan hesap yapınca hep gözlerim kamaşıyor.
Umarım hırsım gözlerimi kamaştırmıyordur, yaptığım doğru hesap gözlerimi kamaştırıyordur.
Çayımı yudumlamaya devam ediyorum.
Sabır, sabır, sabır Keko'nun dediği gibi.....
geçmişte sık sık sunjuniorun potansiyelini yazıyordum...bu gün bir kez daha yazmak istiyorum...tanesi 20 bin dolardan 3 yılda 200 bin adet satılması hedefleniyor...almanyada kurulacak bir şirket ile bu belki de bir yılda da gerçekleşebilecek bir rakam...20 bin dolarx200 bin adet =4 milyar dolar eder...buda tl olarak 75 milyar tl eder...kabaca üç yıl dediğimiz için bunu 3 e bölersek yıllık 25 milyar tl eder...%20 net kar marjı dersek 5 milyar tl net kar oluşur...sadece bu üründen gelebilecek kar rakamı budur...
%10 net kar marjı dersek 2,5 milyar tl net kar ortaya çıkar...
ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et
panel fabrikamız ise büyük çoğunlukla bu sunjunior ürününe panel üretecek ..kalan kısmı ise aldıkları ges ihalelerinde kullanacaklar...böylece maliyetler düşecek...net kar artacak...girdikleri ihalelerde daha rekabetçi fiyat teklifleri verebilecekler...buda daha çok kap haberi demek...
RES ve GES lisanslarına geçen aylarda 110 milyar dolarlık başvuru oldu...bunun yarısından fazlası RES santrallerinedir...bu RES santrallerinin de şu anda %35 ini gesanın yaptığını varsaydığımızda pastanın büyüklüğü ortaya çıkıyor...yine GES lerde de çok iddialıyız..zaten atılan son kaplarda büyük kurumların çoğu bize yaptırdığını görebiliyoruz...lisans başvurularının sonuçlanması en geç bir yıl içinde olacak...sonrasında şirketler RES ve GES yatırımlarını gerçekleştirmeye başlayacak...
o vakte kadar binaların çatılarına da ges ler yapılmaya başlanacak...kısacası sektörde pasta çok büyük ve halihazırda aralarında rekabet bile yapmalarına gerek yok..her firma kapasitesi kadar işi alabiliyor..sektörde iş sorunu yok..(bunu bizzat hüseyin bey söylüyordu..)
trafo üretiminin 4 kat artması da büyük iş...ciroları çok artıracak...simens ve güney kore firmaları ile yapılan anlaşmalar da büyük iş potansiyeli sunuyor...özelikle simensin orta gerilim panosunun gesanın üretmesi çok değerli...bu pano çok tutulan ve çok kıymetli bir ürün...kullanım alanları çok fazla ...tanesi 50-60 bin dolar...
Karamsarlığa gerek yok arkadaşlar ..Bugün enerjilerin tümü sert düşüyor...Onlar böyle olmasaydı 300 üstüne atmıştık bile...Beklentiler ortada...Yıl sonuna bir şey kalmadı...Sn rcan in paylaştığı aybaşları itibariyle gesan hisse fiyatı ortada..Gayet sağlıklı ve güzel prim yapmış...
Bu ay sonuna kadar Sunjunior satış bayi anlasmasi yapılacak tahmin ediyorum...Belki de bu akşam gelir kap...xxx firması diye...Belki de başka güzel bir kap gelir kimbilir...Gesan da haber bitmez...
Yer İmleri