sabah vobu eksi yapanları üst üste koyacaksın.sonrası malum.hep aynı oyunlar.-20 yapan pzvng ne oldu da +77 kapattın.milleti ucuza sattırınca rahatlıyorsunuz dimi.aynısını geçen salı yaptılar.
sabah vobu eksi yapanları üst üste koyacaksın.sonrası malum.hep aynı oyunlar.-20 yapan pzvng ne oldu da +77 kapattın.milleti ucuza sattırınca rahatlıyorsunuz dimi.aynısını geçen salı yaptılar.
en önemlisi dogru zaman.
kesinlikle eleyici olmak zorunda...eğer 70.000 birinci çıkıyorsa,pek çok eşit puan ortaya çıkıyor.önce okul notuna bakıyorlar...sonra yaşa-devamsızlığa......kişinin kaderi bir gün sonra doğmasına bakıyor...
70.000 birinci çıkıyorsa o zaman belirleyici sadece okul notu oluyor(birinciler için)..okul notları da nasıl olduğu belli.... puanlar hala eşitse bir gün bile önce doğmasına bakıyorlar...sonra bir gün bile olsa devamsızlığa....
ÜNİVERSİTE İMTİHANINDA her sene 600-700 LİSE BİRİNCİSİ AÇIKTA KALIR(bazen tercihleri tutmaz...bazende gerçekten kötü puan vardır)....yani elit liseler dışında,pek çok lisede -hele ortaokulda okul birinciliği bile kayda değer değil....
kısaca TC nin kabiliyetli öğrencileri ELEYİCİ bir sınavla seçilebilir.....okul başarı puanı asla %20 lik katkıyı geçmemeli....ama sınav 70.000 birinci üretiyorsa: okul başarısı(birinciler arasında) %100 etkili olur...buda sonuna kadar yanlıştır....
hayatta strest olmak zorunda...şu benzetmeyi çok severim....
strest ile başarı; yelkenli ile rüzgar gibidir...rüzgar olmazsa yelkenli hareket etmez....rüzgar çok olursa yelkenli batar....
başarı hatta mutluluk için kontrollu strest gereklidir....ama çok olursa durum kötü tabiki....
APS rakamları saklanıyor mu ?
2 gündür yayınlanmıyor
Sayın ABKA,(yer kaplaması diye alıntı yapmıyorum)
Hareket noktanız yani 17.000 birinci çıkması doğru olmakla birlikte çözümü eleyici sınavda bulmanızı katılmıyorum. Çok kısa vadeli düşündüğünüzü sanıyorum.
5 yıl sonra yürürlüğe girecek bir sistem planlamanızaman imkanı verilse herşey aynı kalsın bir sınav yapalım ekleyelim de kalanlar devam etsin mi dersiniz (neyi ölçtüğümüzü de bilmeden üstelik.) Belki de burası yeri değil. Ancak sınav sistemindeki değişiklikler nedeni ile yaptığınız eleştiri doğru ve yerinde bulduğumu bilmenizi isterim.
Yer İmleri