Sayfa 144/1000 İlkİlk ... 4494134142143144145146154194244644 ... SonSon
Arama sonucu : 7994 madde; 1,145 - 1,152 arası.

Konu: EuroBOND mevzusu hakkinda sohbet..

1.  Alıntı Originally Posted by ozzy Yazıyı Oku
    Teşekkürler, ben de aynı şekilde. 2019 da dolar uçuk rakamlara gitmediği sürece beyan sınırının altında kalacağımı hesaplıyordum.
    Piyasada en iyi fiyatı İŞYatırımdan buldum ve bugün hesap açtırdım. Cuma günü de dönüşüm var almayı düşünüyorum.
    MT ısrarla kirli fiyat farkının ilk yıl matrahından düşülmediğini söyledi kafamı karıştırdı.

Adam ayrıca bu işi yıllardır yaptığ
    Adam ayrıca bu işi yıllardır yaptığını ve itfa gelirinin beyan edilmeyeceğini söylüyor. Şöyle böyle diyorum yok, anca gerildik. Hevesim kaçtı.
    Ben bu itfa geliri meselesinden yoruldum ne kadar düzeltirsek düzeltelim devam ediyor.

https://bit.ly/2WpRuvJ

"Euro Bond Faiz Gelirleri:" başlığındaki 4. paragraf ve hemen altındaki örnekte itfa geliri meselesi de var, kirli fiyat farkı da.

Kendisi eski hesap uzmanı yani; "Vergi yükümlülerinin dosyalarını incelemekle görevli Maliye Bakanlığına bağlı yetkili"

Sanırım bir MT'den daha iyi biliyordur.

Hiçbir kaynak olmasaydı da piyasaya bakarak itfa gelirinin vergiye tabi olduğunu anlayabilirdik.

Serbest piyasada ne 100'ün üstündeki değerlerden Eurobond satılırdı ne de kupon'lu Eurobond olurdu.

Tüm Eurobond'lar Sıfır-kuponlu olarak piyasaya çıkartılırdı. Kimse 1 kuruş vergi vermezdi.

Sıfır-kuponlu bono; ihraçta atıyorum 80'den çıkartılıp itfada 100 ödeyen bonodur. Yasaldır. Neden böyle bonolar yok piyasada insanlar aptal mı? Çıkarsınlar 0 kuponlu bonoyu kimse vergi ödemesin.

Resmi dayanak sorarsanız, onu da paylaşayım:

http://www.gib.gov.tr/fileadmin/yayi...ECICI_67MD.htm

Sayfada altta yazan başlığı okuyun :

Menkul Kıymet Veya Diğer Sermaye Piyasası Aracının İtfası Halinde
    Tevkifat Matrahı
    Saygılar.

2. Günaydın ,bu Eurobondu en basit halliyle anlatır mısınız? ElimiZdeki dövizle eurobond denilen araca yatırım mı yapıyoruz ? Getirisi , kesintisi, zaman aralığı nedir. Genelde hangi bankaları tercih etmektesiniz ?

3. Merhaba sayin forum sakinleri

Doviz bazli birikimimin bir kismi ile Eurobond almak niyetindeyim. Amacim kisa vadeli al sat degil. Alip vade sonuna kadar beklemeyi planliyorum.

Basligi basindan sona okudum. Degerleri paylasimlariniz icin tesekkur ederim. Anladiklarim isiginda asagidaki gibi bir plan belirledim.

1. 80-100bin USD civarinda bir satin alma yapacagim. Bu nedenle banka/sektor yerine devlet bonolarina bakiyorum
    2. Alis rakamimi kupon getirileri icin vergi odemeyecegim bir seviyede tutacagim
    3. Alimi 20-25bin lik tutarlarda farkli zamanlarda/eurobondlarla yapacagim
    4. 5 sene civari vadeli bonolardan alacagim
    5. Kupon getirilerini USD mevduatta degerlendirecegim

Bu asamada bonolari hangi kritere gore sececegim konusuna geliyorum ve burada fikrinizi almak istiyorum.
    Asagidaki iki bono ilgimi cekiyor. kisa bir degerlendirma alabilir miyim bunlarla ilgili?

Liste businessinsider'dan. Garanti fiyatlarini internet bankacilindan ben ekledim

Tesekkurler

4. Müşteri temsilcilerine inat, YKB private banking vergilendirme klavuzundan :

Yıldız ve alt çizgisi bana ait.

Görüleceği üzere itfa gelirleri beyan edilecekler arasında var, beyan edilmeyecekler arasında yok.

MT'leri bir kaç ay pıstırır umuduyla.
    Saygılar.

5. Konuya pek hakim olmamakla beraber sanırım şu an Eurobond almak için cazip bir zaman, CDS ler bu kadar yukarı çıkmış iken.
    450 den filan bahsediyorlar .Vergi algı işlerini hesaba katmaz isek hangi Eurobonda abakmalı 2-3 yıl vadeli cazip faizli ilgilenen-bilen arkadaşlar bi örnek verirse bizim için de bi keyword olur ona bakarız ,yoksa yatırım danışmanı lafına kalırsak onlar ne satmak istiyorlarsa onu tavsiye ederler ,güven olmaz

6. Merhaba,
    Yıllık faiz geliri ve itfa gelirinde enflasyon endekslemesi yapılmiyordu değilmi ?
    Sadece alım satım gelirinde endeksleme uygulaniyor diyor hatırlıyorum

7.  Alıntı Originally Posted by Matt1954 Yazıyı Oku
    Merhaba,
    Yıllık faiz geliri ve itfa gelirinde enflasyon endekslemesi yapılmiyordu değilmi ?
    Sadece alım satım gelirinde endeksleme uygulaniyor diyor hatırlıyorum
    Merhaba,

Evet. Enflasyon farkı da %10'dan az olmamalı.
    Saygılar.

8. Sayin epicurist,
    2018 için 100 bin bond geliriniz var,ayrica 30 bin kira geliriniz var,bunlari ayni beyanname ile mi veriyorsunuz,kirada gercek yada goturu gider diye bir secenek var sanirim,%15 matrahtan iniyor,götürüde ,
    Ne kadar ödeme cikar,sanirim iki taksit de ödeniyor,bilgi paylasimlariniz icin simdiden teşekkürler,
    Foruma katkiniz büyük

HUAWEI VNS-L31 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 144/1000 İlkİlk ... 4494134142143144145146154194244644 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •