maydonoz doğru diyorsun.
turk, senin plan hazırmış ve iyi görünüyor abicim. Anladığım kadarı ile eğitimli orta sınıfa satıyorsun.
Müşteri kitlen böyle ise ve elinde tutmuşsan, şark kurnazlığınada kaçmıyorsun demektir.
Yani arada kötü malı kaktırmayı marifet saymıyorsundur.
Kafama takılan konu ise, kiralamak bu dönemde pahalıya gelir. geçmiş 10 yıllık bolluk yüzünden, mülk sahipleri yüksek kira almaya alıştılar. Perakendecilerde yüksek kiralara ses çıkarmadılar çünki yağma dönemi bolca satıyorlardı.
Dönem değişti. Gırtlağa kadar borç. Satacak şey azaldı. Ucuza borç bulmak yok. Satış düştü, perakendeci eskisi kadar kazanamıyor.
Ama mülk sahipleri hala yüksek kira istiyor.
Perakendecilerde kirayı, müşteriye yansıtıyor. Hali ile poşet oluyor 25 kuruş. 1 kg lık ambalajlar bakıyorsun 820 gram yazıyor filan. Direk müşteriye geçiriyorlar.
Sonuca gelirsem, kiralamak şu an cazip gelebilir ama bi kaç yıl sonra pişman olabilirsin. Arsaya sahip olma yöntemlerini araştır derim.
Ailenden yakın akrabalarından parası olanlara aynı bölgede işine yarar arsa aldır. CİRO ya ortak yap. Kira verme derim.
Küçük birde sera kurabilirsin. Kimyasal olmayan doğal ürün olursa, sera ürünlerinide peynir ekmek gibi satarsın. Serayı topraksız, ranzalı üretim yapabilirsin. Duvarlarıda bile sebze yetiştiriyorlar. tek santimi bile boşa harcamıyorlar.
Tarlandan samanı getir hayvana yedir. hayvanın gübresini tarlanda ve serada kullan. Topraksız üretimdede bitki için besin şurubu yapmada kullanıyorsun. Üretim zinciri süper oldu.
Hayvanlalarından, kaliteli doğal peynir üretirsen, ben bile müşterin olabilirim. Börekçi dükkanı açar, senin peynirlerden börek üretir satarım. Yine gaza geldim. Düşününce yorgunluk bastı.
Altın satıştan kazanç yok yaw. Ne yemesi.
Geçen yıl ve bu yıl %30 paramı artırabilirsem, o zaman enflasyona karşı korumuş olacağım. Yani param yerinde saymış olacak.
Geçen yılı %4 artı ile kapadım. Enflasyonu sayarsan %26 zarar.
Bu yıl %30 kazanmalıyımki zarar oluşmasın. Geçen yılın %26 zararınıda sayarsan. Bu sene basit hesapla %56 artı kaparsam. Ne kâr ne zarar olmuş olacak.
Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Yer İmleri