Sayfa 145/189 İlkİlk ... 4595135143144145146147155 ... SonSon
Arama sonucu : 1510 madde; 1,153 - 1,160 arası.

Konu: Sistem Karşılaştırma

erhan çok sağol

Local\Temp\fut4vqj0.0.cs(107,31) : error CS1002: ; bekleniyor

böyle bir hata verdi yine. erhan

3.  Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    Local\Temp\fut4vqj0.0.cs(107,31) : error CS1002: ; bekleniyor

böyle bir hata verdi yine. erhan
    düzgün koptayala

var V =Sistem.GrafikVerileri ; // grafikteki verileri çek buna V ismini ver.
    var C = Sistem.GrafikFiyatOku(V, "Kapanis") ; //V yani grafik verilerinde kapanısı cek buna C ismini ver.
    var H = Sistem.GrafikFiyatOku(V, "Yuksek") ; //V yani grafik verilerinde yüksek yazanı cek buna H ismini ver.
    var L = Sistem.GrafikFiyatOku(V, "Dusuk") ;// vb vb
    var O = Sistem.GrafikFiyatOku(V, "Acilis") ; // vb vb

// hesapla
    var ustbant = Sistem.BollingerUp("Simple", 20, 2);
    // boliinger up yani bolinger ust bant hesaplayan sıstem dosyasını calıstır 20 ve 2 parametresıyle hesapla buna ustbant ismini ver.
    var altbant = Sistem.BollingerDown("Simple", 20, 2);
    // boliinger down yani bolinger alt bant hesaplayan sıstem dosyasını calıstır 20 ve 2 parametresıyle hesapla buna ustbant ismini ver.

var x1 = Sistem.Liste(V.Count, 0); // x1 diye boş bir liste yada not kagıdı haazırla

for (int i = 1; i < V.Count; i++) // her barı tarama yap

x1[i] = C[i] > ustbant[i] ? 1 :
    // C yani kapanislar büyükse ust banttan bunu sorgula ve doğruyla x1 boş listesine 1 yaz.

C[i] < altbant[i]? -1 : x1[i-1] ;
    // C yani kapanislar küçükse altbanttan bunu sorgula ve doğruyla x1 boş listesine -1 yaz.

// sistem
    var SonYon = "";

for (int i = 1; i<V.Count; i++) // her barı tara
    {

if ( x1[i] == 1 && SonYon != "A" ) // x1 boş listesi 1 e eşitse ve son yon A yani alışta değilse.
    {
    Sistem.Yon[i] = "A"; //son yonu A yap al
    SonYon = Sistem.Yon[i];

}

else if ( x1[i] == -1 && SonYon != "S" ) // x1 boş listesi -1 e eşitse ve son yon S yani satışta değilse.
    {
    Sistem.Yon[i] = "S"; //Son yonu S yap sat
    SonYon = Sistem.Yon[i];

}

else if ( x1[i] == 0 && (SonYon == "A" || SonYon == "S") ) // x1 0 a eşitse son a ya eşit veya s ye eşitse.
    {
    Sistem.Yon[i] = "F"; //son yonu flat yap
    SonYon = Sistem.Yon[i];

}

}

Sistem.GetiriHesapla("31/12/2004", 0.000 ); // alış satış oklarına göre getiri hesaplayan sıstemı calıstır şu tarihten basla 0 puan kayma gir
    var KarZarar = Sistem.GetiriKZ; // kar zarar adında sistemin getirisinisi hesapla

Sistem.Cizgiler[0].Deger = KarZarar; // panel2 hesapladıgın getiri çizgisini 0 nolu çizgiye ata
    Sistem.Cizgiler[1].Deger = ustbant; // panel 1
    Sistem.Cizgiler[2].Deger = altbant; // panel 1

Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

Tamamdır oldu önce not pade aktardım sonra ordan kopyaladım. tekrar teşekkürler sn erhan.

sistemler net karı gerçekten hesaplıyor mu ? uzun süredir başımdan bazı geçen olaylarıda ekleyim şuan aklıma ilk gelenlerden biri şu.

ilk olarak seans sonu gelen ama işlem yapmamış bir sinyal son bar sinyali yani.

diğer konu uzlaşma fiyatı.

ikiside eklendiğinde bence totele vurduğunuzda aslında sistem sonuçların çok eksik ve hatalı hesaplandığını düşünüyorum.

öncelerden pek önem vermezdim ama zaman zaman bu hesaplamalanın 1700 puanlara denk gelebileceğini bile gördüm.

en son bu farklardan dolayı pazartesiydi sanırım sistem +1150 puan gösterirken gün sonu -650 puan portföy zararım vardı gerçekte.

siz ne düşünüyorsunuz bu konuda.

6.  Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    sistemler net karı gerçekten hesaplıyor mu ? uzun süredir başımdan bazı geçen olaylarıda ekleyim şuan aklıma ilk gelenlerden biri şu.

ilk olarak seans sonu gelen ama işlem yapmamış bir sinyal son bar sinyali yani.

diğer konu uzlaşma fiyatı.

ikiside eklendiğinde bence totele vurduğunuzda aslında sistem sonuçların çok eksik ve hatalı hesaplandığını düşünüyorum.

öncelerden pek önem vermezdim ama zaman zaman bu hesaplamalanın 1700 puanlara denk gelebileceğini bile gördüm.

en son bu farklardan dolayı pazartesiydi sanırım sistem +1150 puan gösterirken gün sonu -650 puan portföy zararım vardı gerçekte.

siz ne düşünüyorsunuz bu konuda.
    Ben kar zarar analizini sistemlerin ürettiği puanla değil de, gerçekleşmiş emirlerden düşülen komisyon ve vergilerle yapıyorum. Ay sonunda elimde ne kadar net var kontrol ediyorum.

Bu arada pazartesi günü yaşanan durumu merak ettim. Rica etsem daha detaylı anlatır mısın problem ne tam olarak? Eğer bir matematiği varsa çözüm bulabilirim.

Alıntı Originally Posted by Caglar Yazıyı Oku
    Ben kar zarar analizini sistemlerin ürettiği puanla değil de, gerçekleşmiş emirlerden düşülen komisyon ve vergilerle yapıyorum. Ay sonunda elimde ne kadar net var kontrol ediyorum.

Bu arada pazartesi günü yaşanan durumu merak ettim. Rica etsem daha detaylı anlatır mısın problem ne tam olarak? Eğer bir matematiği varsa çözüm bulabilirim.
    üstat zaten ay sonu ne getirmiş ne götürmüş onu net biliyoruz. ama bunu sistemle kıyas ettiğimizde ( kaymaları şimdilik boşverelim ) büyük farklarda çıkabiliyor.

şöyle örnek vereyim sistem seans sonu sinyal üretti ama teyit gelmedi salı günü açılışta işlemi yapacak. diyelimki sat sinyali yandı son barda . salı günüde açılışta işlem yaptı ama 600 puan aşşağıdan sattı atıyorum. ancak sistem kar gösteriyor çünkü o pztesi günü sattı gösteriyor seans sonu .

buna birde çok hacimli günlerde uzlaşma fiyatını eklediğimizde.sistem ekranı ile gerçek portföy arasında 1700 puanlara varabiliyor fark. çünkü gün sonu sistemin ürettiği kara değil uzlaşma fiyatından hesap ediliyor gerçek kar zararımız.

e bunu zaten biliyoruz diyebilirsiniz ama farklar absürd hale gelmeye başlayınca sistemi test anlamında sorgulamaya başlıyorum. veya kafama takılmaya başladı.

nasıl sisteme kayma payı 0,25 puan bile düşsseniz ciddi farklar yaratıyor 10 seneye vurduğunuzda birde uzlaşma fiyatı eklendiğinde gerçek bir ölçüm yapılamıyor.

Sayfa 145/189 İlkİlk ... 4595135143144145146147155 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •