Sayfa 1452/2535 İlkİlk ... 4529521352140214421450145114521453145414621502155219522452 ... SonSon
Arama sonucu : 20274 madde; 11,609 - 11,616 arası.

Konu: ...:::vobelıt:::...

1. Dogalgazda soyle de bir olay var. Turkiyedeki fiyati olmasi gerekenin 4 te biri diye yazmisti medya

Bu yuzden BOTAS cok buyuk zarar ediyor ve ettigi zarari kapatmak icin Deutsche Bank ten %12 faizle borc aldi diyede yazildi

Bu olaganustu subvansiyon daha ne kadar surdurulebilir? Birde ilginc olan Rusya politik sebeplerden bizim gazimizi kesmedi ustune olaganustu ucuza veriyor. Olaganustu dedim cunku Avrupadaki borsa fiyatina gore asiri ucuz kaldi.

BOTAS asiri ucuz aldigi gazi devletin emriyle 4 te birine halka satiyor. Ona ragmen halk gaz fiyatinin pahaliligindan yakiniyor

Hemde bu gaz fiyati olaganustu dusuk dolar degeriyle bu durumda.

Iktidar baska bir partiye gecse ve dogalgaz gercek fiyatindan satilsa halk isyanini dusunemiyorum. Piyasaya gore asiri ucuz halka gore asiri pahali.

Ufukta felaket var.

Queen Elizabeth II of Britain, world's longest-serving monarch, dies at age 96

https://www.cnbc.com/2022/09/08/quee...ndroidappshare

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

3. https://www.bbc.com/turkce/articles/crg2z243q35o

AB enerji krizi nedeniyle safları sıklaştırıyor, İngiltere'ye de davet var

Geçen hafta sonu Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'da yapılan kitlesel gösterilerde öfkeli kalabalıklar Rusya'ya uygulanan yaptırımlara son verilmesini talep etti.
    Üstelik Çek Cumhuriyeti şimdiye kadar AB içinde Rusya'ya karşı en şahin tutum takınan ve Ukrayna'nın desteklenmesini en çok savunan ülkelerden biriydi. Fakat ekonomik sıkıntılar etkisini bu şekilde gösteriyor.

İtalya ve Almanya gibi ülkeler kendilerine Cezayir ya da Birleşik Arap Emirlikleri gib ialternatif enerji kaynakları bulmaya çalıştılar. Fakat AB bir bütün olarak, blok halinde bir enerji anlaşması yaptığında, pazarlık gücü çok daha yüksek oluyor. Şu anda Avrupa ülkelerinde gaz fiyatının Asya'nın iki ABD'nin 10 katı düzeyinde olduğu düşünüldüğünde buna ihtiyaçları var.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    ben insanlığın basit temel taşıyım.
    beni yıkan kendi saltanatını yıkar.(şahanşahna)

5. Benim tr de de kazancım üst seviye idi. Cimri saçma sapan tipler harici kesinlikle bakın kesinlikle Türkiye daha pahalı.

Vergi veriyorsun, verdiğin vergi karşılığı nedir? Eğitim sağlık güvenlik.

Eğitim özel.

Sağlık özel.

Güvenlik çoğunlukla sitelerde vs özel, topluma açık yerde Allah'a emanet paki kardeşin bıçağı takarsa karına kızına yan bakarsa ne yaparsın meçhul.

Dolayısıyla, ucuz görünüp, tr çok pahalı bir ülkedir.

Maaş üstü aylık 10k usd civarı net geliri olan için tr gerçekten cennet.

Altı için Avrupa her türlü şu an için çok fok çok daha iyi.

Çocuğunu bisikletle devlet okuluna götürüp için rahat şekilde emanet etmenin bana maddi karşılığını yazabilir misin? Yazamazsın. Bu nedenle işte abd ye de gitmedim gitmem ki Avrupa da aldığımın iki katı teklif edildi gitmedim.

Her şey para değil özetle.
     Alıntı Originally Posted by bisikletci Yazıyı Oku
    Yurtdisindan bir tecrube paylasmisiniz tesekkurler

Umarim simdi anlamissinizdir neden yurtdisindaki Turkler bir gun mutlaka vatana kesin donus yapiyor. Cunku istedigin kadar para kazan hayat kaliten artmiyor. Hayat kalitesinin artmasi icin bulundugun ulkedeki kazancin cok cok ustunde kazanman gerekiyor. O aylik 10-20 bin dolarlik maaslarin hicbir onemi kalmiyor. Arabanin biraz buyugu evin biraz buyugu hayat kalitesini artirmiyor maalesef.

Siyasi sebeplerden yurtdisina kacanlara bir sey diyemem ama ekonomik sebeplerden kacanlari boyle tuhaf bir sorun bekliyor. Kazancin Turkiyenin 10-20 kati ama hala ortadirek gibi yasiyor cogu insan. Turkiyede cok cok daha az kazanip ust tabaka hayat yasamak gibisi yok bunu yurtdisinda anladim.

6.  Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Çocuğunu bisikletle devlet okuluna götürüp için rahat şekilde emanet etmenin bana maddi karşılığını yazabilir misin? Yazamazsın. Bu nedenle işte abd ye de gitmedim gitmem ki Avrupa da aldığımın iki katı teklif edildi gitmedim.
    Cok da iyi etmissin.

Yoksa bugun cok daha farkli biriydin.

7.  Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Benim tr de de kazancım üst seviye idi. Cimri saçma sapan tipler harici kesinlikle bakın kesinlikle Türkiye daha pahalı.

Vergi veriyorsun, verdiğin vergi karşılığı nedir? Eğitim sağlık güvenlik.

Eğitim özel.

Sağlık özel.

Güvenlik çoğunlukla sitelerde vs özel, topluma açık yerde Allah'a emanet paki kardeşin bıçağı takarsa karına kızına yan bakarsa ne yaparsın meçhul.

Dolayısıyla, ucuz görünüp, tr çok pahalı bir ülkedir.

Maaş üstü aylık 10k usd civarı net geliri olan için tr gerçekten cennet.

Altı için Avrupa her türlü şu an için çok fok çok daha iyi.

Her şey para değil özetle.
    Birak 10 bin dolari sen bana Istanbul disinda ayda 2 bin dolari goster, yemin ediyorum Amerikadaki bekar Turklerin %99 u yarin sabahki ucakla TR ye kesin donus yapar. Hepside ABD pasaportunu yirtar atar. Ben olsam bana Izmir de 2 bin dolari teklif etseler yarin sabah TR ye gider kendimi zincirle baglarim bir yere. Bir daha da asla yurtdisina cikmam.

Izmir ve civarinda o kadar cok asgari ucretin altina calisan varki. 5500 asgari ucreti hayallerinde bile goremezler. Oyle bir ortamda 2 bin euro yani 36 bin lira seni kralin babasi gibi yasatir ve hatta televizyona bile cikarsin.

10 bin dolarlik maasa yorum yapmiyorum cunku saka yaptigini biliyorum.

8. Yeni çıkan iPhone 14 Pro modeli satın almanız için çalışmanız gereken gün sayısı belli oldu.

����İsviçre: 4 gün
    ����ABD: 6 gün
    ����Avustralya: 7 gün
    ����Kanada: 8 gün
    ����Almanya: 10 gün
    ����Japonya: 10 gün
    ����Fransa: 10 gün
    ����İngiltere: 12 gün
    ����Çin: 26 gün
    ����Türkiye: 270 gün

Sayfa 1452/2535 İlkİlk ... 4529521352140214421450145114521453145414621502155219522452 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •